Preporuka za akumulatorsku busilicu

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Droid

Legenda
Poruka
51.694
Treba mi akumulatorska busilica, za zavrtanje i busenje zida za slike. Koriscenje jednom mesecno, za licne potrebe. Koju mi preporucujete a da ne bude skuplja od 5000.

busilica18-2IM.gif

Увек је важило колико пара толико музике.
Са јефтинијом тешкода ћеш пробушити зид, видије за зид нису предвиђење да раде без ударачког ефекта, а зидови су све чвршћи и чвршћи.
Ако ти је то посао, онда боље да уложиш у њега а ако није онда размишљај на начин да ћеш тешко пронаћи зид за слику који у близини нема утичницу.
Квалитетније батеријске са два акомулатора нису испод 10-так хиљада. И то без вибрација.

Теби треба ово:
Akumulatorska udarna bušilica 12V MAKITA
Broj obrtaja (prazan hod)
1. brzina 0 - 400 min-1
Broj obrtaja (prazan hod)
2. brzina 0 - 1.300 min-1
Broj udaraca (prazan hod)
1. brzina 0 - 6.000 min-1
Broj udaraca (prazan hod)
2. brzina 0 - 19.500 min-1
Masa
16 kg
Napon akumulatora
12 V / 2 Ah
Obrtni moment tvrdo / meko
30 / 18 Nm
Prečnik bušenja (beton Ø)
8 mm
Prečnik bušenja (čelik Ø)
10 mm
Prečnik bušenja (drvo Ø)
25 mm
Stezna glava
0,8 - 10 mm

А цена је преко 20 хиљада.
Акомулаторске бушилице, осим ако нису специјалне намене, као наведена, нису ни предвиђене за бушење зидова, већ за рад у металу и дрвету.

Nego, mene zanima nešto drugo. Da li je moguće prepakovati bateriju u toj akumulatorskoj bušilici. Gde ima da se kupe te ćelije koje se nalaze u bateriji, videla sam da su neke kao kartonske, jel tu mogu da se ubace obične punjive baterije ili nešto slično pa da ta baterija funkcioniše ?

Nego, mene zanima nešto drugo. Da li je moguće prepakovati bateriju u toj akumulatorskoj bušilici. Gde ima da se kupe te ćelije koje se nalaze u bateriji, videla sam da su neke kao kartonske, jel tu mogu da se ubace obične punjive baterije ili nešto slično pa da ta baterija funkcioniše ?

То и јесу пуњиве ћелије унутар оклопа, повезане на ред.
Обично су напона 1,2 волта а од капацитета самих батерија, зависи и укупан капацитет.
Не верујем да је исплативо јер за 12 волти треба да накарикаш 10 батерија чија цена се креће од 250,00 па навише. Већи капацитет, скупља батерија.
Могуће је да у овлашћеним сервисима раде овакве интервенције за квалитетније бушилице.

Ma Ziskar ne treba mi za posao :D To mi treba za kucne potrebe da sam zavrcem i odvrcem. Ali mi je najpotrebnija za busenje slika..

da da dobro si rekao da obratim paznju kuda idu strujni kablovi...

Hoces reci da ako uzmem busilicu za 3500 i dokupim neku burgiju da necu moci da busim zidove??

Ok kapiram da necu moci beton.. al ostalo?!?!

Ma Ziskar ne treba mi za posao :D To mi treba za kucne potrebe da sam zavrcem i odvrcem. Ali mi je najpotrebnija za busenje slika..

da da dobro si rekao da obratim paznju kuda idu strujni kablovi...

Hoces reci da ako uzmem busilicu za 3500 i dokupim neku burgiju da necu moci da busim zidove??

Ok kapiram da necu moci beton.. al ostalo?!?!

Са бушилицом од 35.000 која нема вибрације можеш само да голицаш зид.
Предвиђене су за дрво и метал.
Бургије за зидове и бетон нису оштре већ тврде. Зато им треба вибрација како би разбиле подлогу.
Бургије за метал и дрво су оштре. Оне секу подлогу.

Са бушилицом од 35.000 која нема вибрације можеш само да голицаш зид.
Предвиђене су за дрво и метал.
Бургије за зидове и бетон нису оштре већ тврде. Зато им треба вибрација како би разбиле подлогу.
Бургије за метал и дрво су оштре. Оне секу подлогу.

Pa da. Pih. Pa to moze samo prava busilica a ne ove igracke. Odustajem od igracki. :) Hvala na savetu Ziskar.

Back