Preporucite po mom ukusu.

MrNapokon

Supersonik
VIP
Poruka
70.765
Tema je jednostavna.
U poslednjih par godina, kako odem na net u potrazi za necim interesantnim, uvek shvatam da sam u depresiji sa filmovima. Zasto? Ko zna. Prenatrpanost informacija, los sistem za filtriranje i td. Verujem da nisam jedini, ali ja sam otvorio temu.

Tako da: Ja vama opisem koje filmove volim, vi skapirate koji je to fazon, pa onda ako vam padne na pamet sta bi mi se dopalo po tome, vi mi preporucite i napisete zasto.

Ko nece, neka nacrta sumicu i neka se izgubi na drugoj temi.

Dakle, moji filmovi i filmovi koji mi se nisu dopali:

Zanr sf: Star warrs 4,5,6. Naravno, super hi fi, fenomenalno detinjstvo.
Star Warrs 1,2,3 Odgledao zbog 4,5,6 - nebulozne radnje, prenatrpani CGI bla bla u glavnom sto vecina kriticara kaze.
Star Warrs 7 - Glupost. Skapirali na 1,2,3 da su suvise cartoony i gube poentu, pa su odlucili da snime Dark boo hooo film po uzoru na 4. Naravno politizovali, ubacili zenu kao glavnog junaka - svemocnu, vozi brzo i ludo (brze od Han Solo-a), lepa, zgodna, ima dzedaj moci, odmah skapirala kako, razume se u opravku (soli pamet Han Solo-u o njegovom brodu)...Crnac kao druga glavna uloga. U glavnom politicko sra'e...sa primesama dobre fotografije (sta god to znacilo ako malo desaturiras boje) i umereni CGI. Prica nula.
Mad Max Fury road - Takodje uzas i skrnavljenje prva 3 dela. Opet politicko sra"e, gde su sve muske uloge totalni kretenu u svetu u kojem zlostavljaju, bele kao andjele zene....
Prva 3 dela Mad Max-a.. fenomenalni.

Dina- Lynchova - Fenomenalna, film za gledanje kada si u odredjenom raspolozenju.
The Runing Man - super, 80-te trash.

Predator 1,2 naravno. (nove gluposti....gluposti)
Komedije:
Nema vise dobrih komedija. Hajde da izdvojim polovicne:
Hitch, Me,My wife and Dubri (ili kako vec), sta zene zele, i sl koji su za pogledati kada nemas sta da gledas, zabavni u najbolju ruku.

Horor - ne gledam od 12-te. Ne kazem da se ne mogu uplasiti, vec sam izgubio naviku.

Triler - dosadno.
Drama - jos dosadnije.
Triler/ drama - za samoubistvo.

Akcioni - hmmm.

Sarkasticni - Tarentino i sl- bla bla bla, Kill the Kill Bill,ja sam cool reditelj... hajde naravno Pred//paracke price = cool.

Vudi Alan, umetnicki, Barake, Evropa, crno beli- yevropski, italijanski gde je svaka druga :"Padre", Aki Kauá cmoki (finski rusi obuceni u Elvis Prislija koji hoce da budu cool i rock zvezde), neeeeeeeeeeeeeeeeeeee (ok Mediteraneo je cool, mada vise blesav nego toliko komican). Ah da, moze i nesto poput Gvendoline. Ne Mandoline za kapetana Bornelija, nego Gvendoline.

http://www.imdb.com/title/tt1631867/?ref_=fn_al_tt_2

Slicnog smo ukusa evo ovo je poslednji SF koji sam gledao a da mi se dopao.
Zaplet je neverovatno glup ali ima nekih old skul momenata.
Film reziran kako treba takva vrsta filma da bude a ne kako se danas najvise prave, kraj je malo slab jedino.
Emili Blant rasturila

Gledao... Prvo sto mi je palo na pamet - Tom Kruz i njegov scientology promovisu Boston Dynamics. A onda komicne scene. hmmm interesantno. Da zaplet - klasika. Hajde moja ocena..6.5, ali bih odgledao takav film.

- - - - - - - - - -

pazi fury road ladno nominovan za oskara jesu normalni ti koji dele statue,i stalone izgleda ce riknu skoro pa kao aj im damo greota

Gadi mi se taj film, koliko je tupav i providan. A oskar = politika. Danas mozes i da meris koliko je film los ako je dobio oskara. Cast izuzecima.

- - - - - - - - - -

Ovo cu da procitam, pa javljam. Danke !

Back