Preporucite najbolju skolu/kurs za web dizajn

cuo sam za nju i pogledao na sajtu. ali... kurs je preskup. usto nije u pitanju 200 radnih sati nego casova. 3 casa dnevno ako se nastava izvodi 6 dana nedeljno ili 4 casa ako se izvodi pon-pet. mozda je malo zbijeno. odvracajuce: cena.

Preporucujem ti ITAcademy,zaboravi na sve ostale...
Ja sam na web dizajnu i veoma sam zadovoljan akademijom.
Vrhunski profesori,a takodje i oprema,ucis Photoshop CC , Illustrator CC , Dreamweaver CC , HTML 5, CSS 3 ,JavaScript,kurs iz krokija,teorije dizajna,istorije dizajna,engleski jezik.
Mogu ti reci da sam prezadovoljan.

http://www.it-akademija.com/ITAkademija-Design-&-Multimedia-Department_510_2_78_

Kurs kao kurs, ako nemas nikakvo znanje o dizajnu naucices nesto. Ja znam ljude koji su recimo pohadjali IT Akademiju pre nekih 2-3 godine, i apsolutno nista novo nisu naucili. Kada sam video sta se tamo radi, ono je osnova osnove, po mom misljenju, a ja daleko od toga da sam neki ekspert.
Mada ako imas novca i vremena, mozes da zavris to na IT Akademiji, mozda ta diplomica bude od neke koristi, ali mislim da neces steci neko vrhunsko znanje kao web dizajner.

Moj savet i najbolji nacin za ucenje po mom misljenju je da lepo sednes i gledas tutorijale kako dizajnirati stranicu u Photoshopu, kako prebaciti PSD u HTML, kako napraviti dugme, prvo da usavrsis vizualne vestine. Gledaj kako rade nove sajtove, pohvataj "fore" i trendove sta se sada koristi i to nauci da radis, tj. dizajniras. Nauci da kritikujes sebe i budi strog ako su ti boje glupe, slike mutne, tekst bezveze, sta vec, jer 60% sajta, ako ne i vise je njegov izgled. Nekada i najtezi deo jeste dizajnirati sajt da lepo izgleda oku. Onda ide tezi deo, CSS i HTML. Ima mnoga mesta gde mozes da naucis, ja sam licno ucio sa W3Schools, mada to je osnova, tako da ti nece pomoci ako te CSS recimo zeza, a zna on to, poprilicno. Da bi ga debuggovao moras da znas kako neki elementi rade, a to zahteva malo vise surfovanja i trazenja, malo mozganja, eventualno da pitas na par sajtova, procitas pitanja drugih korisnika i onda uz malo mozganja shvatis sta je problem. Pocetak je tezak, ali ako budes istrajan i nastavis savladace se bez problema. Ima tu i par fora za pocetak koje mogu biti korisne, tipa CSS reset ili footer koji se "lepi" za dno ekrana, to su sve neke "fore" koje mnogo olaksavaju zivot, samo treba istrazivati i znati sta da trazis.

Takodje, to je oblast koja se stalno siri, evo ja sam pre 3 dana naucio nesto novo o CSS, prvi put sam to koristio i odusevljen sam, a radim sa CSS-om od 2009-te skoro. Ima toliko stvari da se nauci, proba, a to ces najbolje nauciti sam, jer posle 2-3h nerviranja, debuggovanja, traznja literature na netu, istrazivanja, i ispitivanja po forumima jednostavno ti se "ureze" u mozak to i naucis ga, a to nijedan kurs i faks po mom misljenju ne nudi.

Preporucujem ti ITAcademy,zaboravi na sve ostale...
Ja sam na web dizajnu i veoma sam zadovoljan akademijom.
Vrhunski profesori,a takodje i oprema,ucis Photoshop CC , Illustrator CC , Dreamweaver CC , HTML 5, CSS 3 ,JavaScript,kurs iz krokija,teorije dizajna,istorije dizajna,engleski jezik.
Mogu ti reci da sam prezadovoljan.

http://www.it-akademija.com/ITAkademija-Design-&-Multimedia-Department_510_2_78_

isto preskupo. mada nesto mi se cini da su u taj kurs uvrstili neke stvari koje i nisu nuzno najbitnije.recimo engleski jezik i istorija dizajna, gubljenje vremena po mom misljenju, a opet javascript koliko moze da se obradi u kursu za web dizajn pitanje je. dakle kad se oduzmu sve pridodate teme pitanje je koliko se uopste casova posveti samom web dizajnu. to je svakako odvracajuce. da imam te pare bih zavrsio neki kurs u toj it akademiji ali sve mi se cini da je lollol u pravu da ti nista presudno ne pomognu ako imas iole neko predznanje. u sustini dakle da dobijes sertifikat da znas. sto je itekako bitno.

Strava i užas, naplaćuje kurs 1300 evra, lepo se dosetio bome, od web dizajna ne može da se zaradi pa sad prodaje muda za bubrege naivnoj raji :lol:

Web dizajn je danas postao sinonim za brzu i laku zaradu tj brze prevare, pljusnem te 100 evra i zalepim ti neko đubre na neki besplatni hosting i tebi nikad ne zazvoni telefon. Nivo svesti je jako nizak kod naših privatnika i shodno tome - web dizajn i poslovanje skoro da i ne postoje na ovim prostorima.

Dati 1300 evra za kurs i onda se laktati sa raznoraznim prevarantima koji prave sajtove? Nema smisla, bolje te pare potrošite na neko lepo putovanje, možda vam neka ideja sine. Eventualno kupite knjige koje su jako pristupačne i lekcije su dobre, postoje tu i bezbrojni tutorijali na internetu, video snimci kako se radi.
Elem, sedi drvo na drvo.

Ma kakvi kursevi, najbolje je gledati tutorijale sa neta, imas mnosto sajtova koji rade to tuts+ , lynda, sad jeste da se placa da bi sve to gledao ali zato postoji i moj najbolji prijatelj The Pirate Bay koj sve to daje za dz, pa sad ako imas vremena i stpljenja nauci ces, nije potrebno da sedis ceo dan i da gledas, dnevno odvojis barem 1h i za nekoliko meseci imas veliki pomak u tom segmentu.

Back