Preporučite najbolju knjigu za decu!

Da li je neko skoro procitao Belu grivu? Drugi ili treci razred....ljudi koji je to smor za klince........glavni junaci decak i ,naravno, konj se zagrljeni dave u reci...to je kraj price.....
Moji klinci su plakali oboje, a mala nije htela da pise sastav na tu temu u skoli...

ja sam obozavala tu knjig, ali je nisam skoro citala
ali, meni se vise svidjala i originalna "Mala sirena"- koja se pretvara u ruzicastu morsku penu, Devojcica sa sibicama, Olovni vojnik...
pa nasa "Bosonoga"

obozavala sam i ruske bajke.. mnogo sam citala kao dete
sadasnje price su vise akcione tematike

"Beskrajna prica ili bajka" je meni uvek bila zanimljivija od "Hobita"
deca citaju i razvijaju mastu,citanje im pricinjava zadovoljstvo...
ne znam koliko zadovoljstva detetu nudi MP- u njoj uzivaju odrasli... a, druziti se sa decom moze i bez knjiga- sto im je obicno i omiljeni nacin, zato sto paznju nudite prvenstveno njima- ne knjizi

Poslednja izmena:
Da li je neko skoro procitao Belu grivu? Drugi ili treci razred....ljudi koji je to smor za klince........glavni junaci decak i ,naravno, konj se zagrljeni dave u reci...to je kraj price.....
Moji klinci su plakali oboje, a mala nije htela da pise sastav na tu temu u skoli...

Деца су ти рекла да им је та књига била смарајућа?

Обично не плачемо када читамо ствари које су нам смор....:confused:

pored hobita, hajduka (200 puta sam čitala i cepala se ko šifonske gaće), malog princa (prva knjiga koju sam celu pročitala,naravno da jeste i za decu) i priča iz davnina koje ste pomenuli preporučujem (u nominativu)
karik i valja
kapija vremena i vihor pred vratima (to su dve od iste autorke)
mali pirat
i, ne znam dal se neko seća one edicije sovjetskih bajki što su imale crne korice i šarenu sliku
e od njih su mi najmističnije kul bile uralske, sa kamenim cvetom i ostalim rudarskim bajkama. ludost.
hm
sigurno ću posle da se setim još nečega, al šta sad, kad se setim - editovaću =)

Back