Preporučite DVD player

cvele2

Ističe se
Poruka
2.133
Imam dva DVD player-a i obadva ne rade. Problem je sličan - crkla glava za čitanje i bilo koji disk da ubacim, kao da ga nisam ni ubacio. Ne znam napamet marke tih player-a (ali mogu da pogledam kasnije, nije problem), samo znam da su iz klase jeftinih player-a (jedan je kupljen na akciji u Tempu, koštao je blizu 2000 din). Sada planiram da kupim nov, jer kako su mi rekli u servisu, ne isplati se da popravljaju ovakve kvarove.

Koji player bi ste mi vi preporučili?

Gledam sada jedan Samsung P 191, u Tempu ga prodaju za nekih 3 i po hiljada. Na samsungovom sajtu se vodi kao proizvod koji se više ne proizvodi. Od karakteristika ima maltene sve što i ostali player-i u tom cenovnom rangu, sa dodatkom USB prikjučka, što mi se jako dopada.

ne isplati se kupovati jeftine stvari ..eto ti si vec kupio 2 kom i sad ces treci i sva tri ce te kostati 120€ manje vise ..bolje kupi nesto malo bolje i da si miran ja imam kucno kino LG LH-T202SF koje je kostalo oko 110€ prije par godina i evo ga i dalje kao nov ..cita skoro sve zive formate sem jednog( ne mogu se sjetiti koji je )

Pa i ja razmišljam slično tako, da uzmem neko skuplje rešenje, ali ko mi garantuje da će i to trajati duže nego ovi moji dosadašnji? Mada, veća cena proizvoda bi trebala da znači veći nivo i kvalitet izrade...

Danasnja tehnika je vise manje, sva slicna, sve jeftina Kinezina ili dobar deo delova potice od tamo :)
XWAVE sa USB nije bio los, a radice slicno kao i onaj skuplji, sa tim kada crknu oba za par godina, a mozda i pre, ne isplati se popravljati ni jedan.
Obavezno pogledaj koje formate cita i da dobro pusta titlove.
Pogledaj garanciju i obavezno pitaj u slucaju kvara gde nosis dvd, jer znaju nekada da ti natovare troskove slanja za neki drugi grad, plus cekanje mesec dana na povratak uredjaja.

XORO....radi ko " Doxsa ".....otvara sve vido formate....i sve titlove....5.1...itd + izlaz za posbni monitor......imam ga vec duze vremena i prezadovoljan sam....cak sam i u dobitku....svi moji drugari su mi ostavili po neki DVD ili CD...koji nisu mogli da otvore....a moj ih " Ladno Otvara "....

XORO....radi ko " Doxsa ".....otvara sve vido formate....i sve titlove....5.1...itd + izlaz za posbni monitor......imam ga vec duze vremena i prezadovoljan sam....cak sam i u dobitku....svi moji drugari su mi ostavili po neki DVD ili CD...koji nisu mogli da otvore....a moj ih " Ladno Otvara "....
Pa, jedan takav XORO mi sad ovde skuplja prašinu jer ne radi, a majstor jedan je rekao da se popravka ne isplati za njega i sada ne znam šta da radim sa istim.
Sa druge strane, jedan od prodavaca tehno-robe mi je lepo skrenuo pažnju na jednu stvar - dvd plejer sa USB priključkom. Ne samo što će se glava i motor za čitanje diskova mnogo više očuvati ako koristim USB za puštanje filmova, nego i ako se desi da mi pomenuti delovi otkažu, opet je tu USB priključak za puštanje filmova. E sad, tu je pitanje pouzdanosti samog USB konektora, mada tu nema nikakve mehanike i motorike koja može vremenom da se pohaba. Npr. USB konektori na računaru otkazuju samo usled fizičkog oštećenja (što je opet jako redak slučaj), tako da ću uskoro uzeti jedan Samnsung-ov DVD sa USB konektorom (cena je negde oko 4,500 din ako se ne varam).

Pa, jedan takav XORO mi sad ovde skuplja prašinu jer ne radi, a majstor jedan je rekao da se popravka ne isplati za njega i sada ne znam šta da radim sa istim.
Sa druge strane, jedan od prodavaca tehno-robe mi je lepo skrenuo pažnju na jednu stvar - dvd plejer sa USB priključkom. Ne samo što će se glava i motor za čitanje diskova mnogo više očuvati ako koristim USB za puštanje filmova, nego i ako se desi da mi pomenuti delovi otkažu, opet je tu USB priključak za puštanje filmova. E sad, tu je pitanje pouzdanosti samog USB konektora, mada tu nema nikakve mehanike i motorike koja može vremenom da se pohaba. Npr. USB konektori na računaru otkazuju samo usled fizičkog oštećenja (što je opet jako redak slučaj), tako da ću uskoro uzeti jedan Samnsung-ov DVD sa USB konektorom (cena je negde oko 4,500 din ako se ne varam).

Dobar izbor.....ali nemoj da bodes vece fleske od 4G.....

Moze da ti zalepi .....a posle mozes da je bacis.....
Kod kompa kad i ne odjavis flesku....a prestao si da koristis njen sadrzaj mozes bez bojazni da je izvuces.......kod DVD plejera je malo drugacija logika....cak i kada je odjavis..( prucitaj dobro upustvo za koriscenje fles memorije ).....na jednom slicnom sam sjebo dve fleske od 8G ( Trancend )....jednu ja ....jednu moja cera....
Posle kad je bal na vodi.....probao sam i jednu od 4G Kingston.....nju nije dirao....

Ove prve su isto radile....ali kada su odjavljene i izvucene....ubodem je na komp....a on je ne vidi....itd.

" Vazno ".....na fleskama moraju da budu samo muzika, filmovi ili slike....ako bude i neki drugi fajl koji nema veze sa tim ....ili je format koji on ne moze da otvori ...." moze DVD da ti se zaludi ".....a fleska...???

Da se zalepi? Ok, ovo je izraz koji prvi put čujem, a radim sa računarima već duže vreme. :)

Šta može tu biti problem? Ako se ošteti sadržaj na memoriji zbog takvog "nasilnog" vađenja iz DVD-ja, preko formatiranja memorije mogu da je ponovo koristim, eventualno da joj povratim stari sadržaj. DVD Player ne bi trebao biti u stanju da ostavlja bilo kakav sadržaj na medijumu sa koga čita ono što reprodukuje, a ako upisuje sadržaj, onda je možda feleričan (loše izrađen). Naravno, ovde se podrazumeva da može da upisuje sadržaj na memoriju samo kada mu se to zada putem naredbi (kao, npr. da presnimava sadržaj audio cd-a na memoriju, kao što neki playeri imaju mogućnost za to).

Nisam do sada koristio DVD Player sa USB konektorom, ali ako postoji opcija za odjavljivanje memorije pre njenog vađenja, kao što to postoji u Windows-u, svakako ću je prvo odjaviti pa izvaditi, kao što to inače činim i u Windows-u.

Da se zalepi? Ok, ovo je izraz koji prvi put čujem, a radim sa računarima već duže vreme. :)

Šta može tu biti problem? Ako se ošteti sadržaj na memoriji zbog takvog "nasilnog" vađenja iz DVD-ja, preko formatiranja memorije mogu da je ponovo koristim, eventualno da joj povratim stari sadržaj. DVD Player ne bi trebao biti u stanju da ostavlja bilo kakav sadržaj na medijumu sa koga čita ono što reprodukuje, a ako upisuje sadržaj, onda je možda feleričan (loše izrađen). Naravno, ovde se podrazumeva da može da upisuje sadržaj na memoriju samo kada mu se to zada putem naredbi (kao, npr. da presnimava sadržaj audio cd-a na memoriju, kao što neki playeri imaju mogućnost za to).

Nisam do sada koristio DVD Player sa USB konektorom, ali ako postoji opcija za odjavljivanje memorije pre njenog vađenja, kao što to postoji u Windows-u, svakako ću je prvo odjaviti pa izvaditi, kao što to inače činim i u Windows-u.

Kad sam napisao da " zalepi ".....mislio sam na fatalno ostecenje memorijskih celija......tada nema formatiranja....jedino mozes da je otvoris i uzmes ledovku....pre nego sto je bacis....

Evo jedno poredjenje za taj izraz " zalepiti ".......kada se na primer zbog pregorevanja sijalice osteti trijak koji radi u kolu regulacije jacine svetla ....ako ne pregori ( prekine kolo )....onda obicno " zalepi "...i kada prikljucis novu sijalocu.....imas svetlo ali vise nemas regulaciju...

Poslednja izmena:
Koji god da kupis,moras obratiti paznju na nacin na koji cuvas diskove.Primetio sam da kad je disk izgreban,a laser radi,ima puno "brzih"akcija u samom laseru.On jednostavno prati okretanje diska,i kad naleti na izgrebano mesto kao da proizvede neki cudan zvuk.Verovatno se tako i kvare.

A inace jako sam razocaran u diskove koji sluze za ciscenje lasera,jer uvek kad sam to koristio laseri jos vise pobrljave.Alkoholom ih cistiti ne znam koliko je pametno,jer su plasticna okca a alkohol je jak.Ja ih cistim kolonjskom vodom,i otprilike to mi se pokazalo kao najbole resenje.:neutral:

Duvanski dim je cudo ....gde sve moze da udje.....i lako se lepi na optiku citaca...... Posle dodje najfinija prasina....i ....." Ne Radi Vise "....
Tamo gde nema duvanskog dima za ciscenje je dovoljan i disk - cistac sa fiber cetkicom.....a tamo gde se pusi moras da otvaras citav uredjaj ....sve do optike citaca....

MER...alkohol....apot. benzin.....ne " DOLAZE U OBZIR ZA CICENJE "....
MER i alkohol su agresivni prema ...optici i mogu da je ostete.....a benzin ce samo da razmaze prljavstinu....

Najbolje se pokazao...ANTISTATIC cistac za TFT i LCD monitore....nije agresivan i ne razmazuje prljavstinu....( ali kada to radite morate biti.... nezni & pazljivi )...i naravno koristite pamucne vatice za usi....ili flanelsku tkaninu ( pincetom )...

Duvanski dim je cudo ....gde sve moze da udje.....i lako se lepi na optiku citaca...... Posle dodje najfinija prasina....i ....." Ne Radi Vise "....
Tamo gde nema duvanskog dima za ciscenje je dovoljan i disk - cistac sa fiber cetkicom.....a tamo gde se pusi moras da otvaras citav uredjaj ....sve do optike citaca....

MER...alkohol....apot. benzin.....ne " DOLAZE U OBZIR ZA CICENJE "....
MER i alkohol su agresivni prema ...optici i mogu da je ostete.....a benzin ce samo da razmaze prljavstinu....

Najbolje se pokazao...ANTISTATIC cistac za TFT i LCD monitore....nije agresivan i ne razmazuje prljavstinu....( ali kada to radite morate biti.... nezni & pazljivi )...i naravno koristite pamucne vatice za usi....ili flanelsku tkaninu ( pincetom )...
Hvala na iscrpnim savetima. :)

Zapao mi je za oko jedan DVD Recorder (nisam mu zapamtio model) koji je na jednoj akciji u Tempu koštao skoro 8.000 din. Zar je moguće da im je cena toliko pala? Pitam jer ne pratim toliko cene tih uređaja u poslednje vreme.

Znam samo da ovi novi Blue-Ray čitači (ili rekorderi, nisam siguran šta su) koštaju oko 18.000 din. Da nije zbog toga ovima pala cena...?

Pored renomiranih proizvodjaca DVD i Blue-Ray plrjera i rekordera....pojavila se i gomila nepoznatih i novih proizvodjaca iste tehnike....a na svima uglavnom pise " Made In China "...tako da je bilo neminovno da cene " Pljusnu " .... A, to je DOBRO....jer ce posle nekog vremena da se izkristalise ....koji su dobri proizvodi....a cene ce ostati ISTE - NISKE.....

Back