Preporučite dobar fleš

I nosis kuciste I kablove, ovo ti stance u dzep. 3000din za sranje flash od 64gb I nekih 7000din za koliko moze da se nadje za do jaja brz flash od 128gb je velika razlika
Nije druže, staje i ovo u džep i bez kablova je.
image5abe04f3006f6.jpg

I duplo brže piše od tog za 7000 a oko 2000 može biti jeftinije. Tako da se ti fleševi ne isplate.

Samo što meni bi bilo i 40MB/s dovoljno, ali da nema dropove pri upisu.

Poslednja izmena:
Проверио сам у једној радњи пре пар дана, кингстон флешеви (дата травелер) коштају:
256 ГБ - око 8000
128 ГБ - око 3500
64 ГБ - око 1700

У време када сам купио мој флеш од 32 ГБ, коштао је 4500.

Проверио сам у једној радњи пре пар дана, кингстон флешеви (дата травелер) коштају:
256 ГБ - око 8000
128 ГБ - око 3500
64 ГБ - око 1700

У време када сам купио мој флеш од 32 ГБ, коштао је 4500.
Hvala, znam raspon cena, nego Kingston jeftinije fleske prosto nemaju potrebnu brzinu.

Nije druže, staje i ovo u džep i bez kablova je.
Pogledajte prilog 1126217

I duplo brže piše od tog za 7000 a oko 2000 može biti jeftinije. Tako da se ti fleševi ne isplate.

Samo što meni bi bilo i 40MB/s dovoljno, ali da nema dropove pri upisu.
Koliko vidim to ima protok od 5Gb/s to dodje na oko 600MB/s, a pogledao par review nisu izvukli vise od 400MB/s da je duplo brze trebalo bi da ima 800MB/s

Koliko vidim to ima protok od 5Gb/s to dodje na oko 600MB/s, a pogledao par review nisu izvukli vise od 400MB/s da je duplo brze trebalo bi da ima 800MB/s
Ta cifra je maksimalna teorijska brzina USB 3.0 porta.

Ok, prevideo sam da si napisao da je 3.1 verzija duplo brza s tim, da bih ovo mogao da sklopim za oko 2000 manje ali ne daje mi se ni tih 5000, za sada.

"Dovoljno brzim" bih smatrao i ako uređaj za 10min može da upiše 20GB.

Po svemu što sam naknadno pročitao na raznim web stranama, izgleda da se 20MB/s sustained write-a smatra odličnim reziltatom za USB 3.x fleševe i relativno mali broj modela (i to naravno osetno skupljih od proseka) prebacuje tu brojku dok mnogi ne mogu ni toliko. Tako stvari stoje.

U svetlu tih činjenica, mora da se ubedim da je ovaj veći Verbatim koji na kraju kupih, sa svojih 28MB/s, još i odlična kupovina za malu sumu. :mrgreen:

Hvala svima na sugestijama. :D

Treba mi preporuka za flešku od 64GB koja ima konzistentnu brzinu upisa od bar 30MB/s pri upisu vecih fajlova jer nemam nešto sreće da sam nađem neki takav.

Do sada sam isprobavao Sandisk Ultra i Ultra Flair ali su prilično loši i spori oba. Rekao bih, pravljeni da zavaraju sintetičke testove.
Какву флешку, microSD или USB?
Ја понекад користим екстерну флешку, тачније, USB Stick у коме је SSD M.2
MicroSD је застарела и зато све више произвођача телефона избацују опцију слота за проширење меморије.
Најбоље је купити телефон са великом интерном меморијом типа UFS3.1 акоелиш брзину уписа.

Какву флешку, microSD или USB?
Ја понекад користим екстерну флешку, тачније, USB Stick у коме је SSD M.2
MicroSD је застарела и зато све више произвођача телефона избацују опцију слота за проширење меморије.
Најбоље је купити телефон са великом интерном меморијом типа UFS3.1 акоелиш брзину уписа.
Hvala, nabavio sam u međuvremenu.

Mislio sam na običan flash 3.0/1 sa brzinom upisa od bar 30MB/s i cenom do 3.000din tako da mi se USB case+m.2 SSD me uklapa u budžet.

Back