blue2x
Domaćin
- Poruka
- 3.234
Ukazite na neoriginalnosti u muzici, bilo da se radi o samo delovima ili kompletnim delima, bez obzira da li je pravi autor potpisan ili ne, i da li se radi o dozvoljenom broju taktova.
U domacoj(ex YU) muzici je bilo(i ima) dosta "pozajmiljvanja" od stranih autora... I ne samo u domacoj...
Citati drugih autora su uglavnom namerni ali je ipak dobro saznati koji su to utcaji kod pojedinih izvodjaca...
Cesto nije opste poznato(ovo je relativno) da je neka stvar zapravo obrada pa je tema mesto i za to...
Ja cu poceti sa parom Divlje Jagode - Marija i Uriah Heep- Lady In Black.
Zele je potpisao sebe, ne znam da li je zakonski ispravno ali je prilicno je ocigledno(usislusno?
) odakle mu ideja.
- - - - - - - - - -
Par broj dva...
U domacoj(ex YU) muzici je bilo(i ima) dosta "pozajmiljvanja" od stranih autora... I ne samo u domacoj...
Citati drugih autora su uglavnom namerni ali je ipak dobro saznati koji su to utcaji kod pojedinih izvodjaca...
Cesto nije opste poznato(ovo je relativno) da je neka stvar zapravo obrada pa je tema mesto i za to...
Ja cu poceti sa parom Divlje Jagode - Marija i Uriah Heep- Lady In Black.
Zele je potpisao sebe, ne znam da li je zakonski ispravno ali je prilicno je ocigledno(usislusno?

- - - - - - - - - -
Par broj dva...
Poslednja izmena: