preparirane...uspomene

Uh... :dash: Što reče Torente... Mislim, jeste da se ovo moje matoro i sad uglavnom ponaša kao preparirano, samo leži i pomera se s mesta na mesto povremeno, ali ipak... Hebote dođe mi da pokrenem biznis, grobna mesta (imamo neku šumu tamo na hacijendi) i kremiranje, pa lepo prospi pepeo po njegovom omiljenom travnjaku (noću, kad te niko ne gleda) a urnu sačuvaj kao uspomenu. Sačuvaj fotku, napravi papir-meše... ali to jadno stvorenje ispoštuj makar u smrti. :rtfm:

Uh... :dash: Što reče Torente... Mislim, jeste da se ovo moje matoro i sad uglavnom ponaša kao preparirano, samo leži i pomera se s mesta na mesto povremeno, ali ipak... Hebote dođe mi da pokrenem biznis, grobna mesta (imamo neku šumu tamo na hacijendi) i kremiranje, pa lepo prospi pepeo po njegovom omiljenom travnjaku (noću, kad te niko ne gleda) a urnu sačuvaj kao uspomenu. Sačuvaj fotku, napravi papir-meše... ali to jadno stvorenje ispoštuj makar u smrti. :rtfm:

E ovo je bas dobra ideja, resava problem placanja grobnog mesta kada i vlasnik ugine, a resava moguce otkopavanje zivotinje kada se sahrani na divlje.

iskreno, mislim da ni sahranjivanje nije nesto puno prironije od prepariranja
pogotovo ovo danas sa zastrasujucim faraonskim sanducima i totalnom izolovanoscu od prirode u grobu
da ne pominjem da je onaj lak toksichan i dosta elemenata ne-bio-razgradivo

iskreno, mislim da ni sahranjivanje nije nesto puno prironije od prepariranjapogotovo ovo danas sa zastrasujucim faraonskim sanducima i totalnom izolovanoscu od prirode u grobu
da ne pominjem da je onaj lak toksichan i dosta elemenata ne-bio-razgradivo

Dobro unsaie, pretpostavimo da imaš kućnog ljubimca određeni niz godina, živiš sa njim itd. i on naravno jednog dana mora da umre... i? Šta onda? Na gradsku deponiju?
Ja sam bila u šoku kad mi je mačak uginuo... vet zamolio da uradi obdukciju na fakultetu i kad je završio zvao nas da uzmemo mačka... I ja bila u šoku, šta sad, kako sad? Tata kaže da ga sahranimo u bašti. Meni to bilo spoooky, šta će reći komšije ako vide i to.... A posle nešto razmišljam - pa neću ga valjda u kontejner?? :eek:

obavezno bih omogucila kremiranje & prosipanje za sve, bilo ljude bilo zivotinje
sto se tice dosadasnjeg iskustva, sahranjivala sam ih, jezim se od bacanja u kontejner.... nisam ni dnevnik uspjela da bacim u kontejner a ne tijelo ljubimca

obavezno bih omogucila kremiranje & prosipanje za sve, bilo ljude bilo zivotinje
sto se tice dosadasnjeg iskustva, sahranjivala sam ih, jezim se od bacanja u kontejner.... nisam ni dnevnik uspjela da bacim u kontejner a ne tijelo ljubimca

Ova boldovana rečenica mi zvuči kao ''da sam ja kralj...'' :lol: Realno, toliko nam je lošta društvena briga i o ljudima, a kamo li o životinjama. Pre 5 godina je pored groba mog ujaka sahranjena jedna žena srednjih godina... da li znate da joj za 5 godina niko nije posetio grob... održavamo ga mi pošto ne verujem da neko može da bude toliko zao da mu niko nikad ne dođe na grob... :(

elem, vratimo se nasoj...suludoj temi
prepariranje...dragih...pokojnika; da ili ne? :eek:

Ma ne samo sto je glupo, vec je i sebicno, slusala sam onu zenu na pocetku koja je preparirala kerusu, preparirala je zivotinju, jer joj je zivotinja potrebna. A jos bolji su oni koji nisu ni dosli po ljubimca, toliko o ljubavi i tuzi. :roll:
Razumem da ona voli zivotinje i da su joj potrebne, ali nacin na koji s eona postavila meni je sebican.

pa ok je...kremacija, sasvim, ali ne djelomicno...
kao prepariraju me, a ostatak kremiraju... :lol:

ebote, al smo odlutali...

prepariranje...dragih...pokojnika; da ili ne? :eek:

Meni je to užasno!!! Kao što Tsuymish reče mnogo bi mi bilo teže da gledam mrtvog ljubimca svaki dan prepariranog a drugo, po meni, je nehumano i bez trunke poštovanja prema tom stvoru.

pa ok je...kremacija, sasvim, ali ne djelomicno...
kao prepariraju me, a ostatak kremiraju... :lol:

ebote, al smo odlutali...

prepariranje...dragih...pokojnika; da ili ne?
:eek:

Apsolutno ne, suviše me to podseća na lovce i njihove preparirane "trofeje". Mislim, i ovci sebe smatraju ljubiteljima prirode, životinja... a ja ne bih da se svrstavam u istu kategoriju sa njima.

Evo uprošćeno da prostije ne može biti: mnogo će vremena proći dok na red za izglasavanje dođe kremacija kućnih ljubimaca i njihovo rasipanje po parkovima.
Izvini za svaku suvišnu reč koja te je odvela od suštine! :rtfm:

um.... relax, govorila sam o onom dijelu o ne-posjecivanju groba i zlim ljudima,
kakve veze ima jedno sa drugim...

mozda ljudi jednostavno ne zive tu, ili osoba nema zivih srodnika, ili isti jednostavno znaju da je mrtva osoba mrtva te ne vide poentu etc.

Sad tek videh ovu temu.Sta drugo reci nego bolestina.:dash:Ne podnosim primitivizam,u bio kom obliku,odnosilo se to na prepariranje ubijenih divljih zivotinja (za neke nesrecnike "trofeja") ili ovo prepariranje uginulih kucnih ljubimaca.:thumbdown:Sramotno kako ljudi zloupotrebljavaju zivotinje.Jadni su ti ljubimci koji su za zivota imali takve vlasnike koji su ih na kraju preparirali.Primitivci.:poludeo:Takvima treba dozivotno zabraniti prilazak zivotinjama.Fuj!!!:bljak:

Evo bas gledam na NG emisiju o prepariranju i "novom obicaju" da se
pokojni ljubimci...prepariraju kako bi...sta?
zauvijek bili s nama?
gledali nas staklenim ocima dok setamo po stanu...
ne znam...

ja u zivotu nista bizarnije nisam cula/vidjela...:eek:

nego, aj sto je bizarno, al mi je nekako...bas nepostovanje...totalno
mislim, da li bismo pokojnog ljudskog clana obitelji odnijeli na prepariranje...ne bismo.
e, pa zato mi je i ovo bljak...

kao bili su tu; dijelili s nama i radost i tugu,
a sad cemo "olaksati sebi" tako sto cemo njihovu kozu drzati za ukras... :eek::eek::eek:

ebote, el ima kraja ljudskoj bedastoci? :neutral:

ps ubjedljivo mi je najstrasnija neka riba sto ima pun zamrzivac ljubimaca...bukvalno :sad2:

Eto neki razmisljaju cak, u koju vrstu zemlje da zakopaju ljubimca, kako bi od njega nastao fosil :dash: :hahaha:

Evo bas gledam na NG emisiju o prepariranju i "novom obicaju" da se
pokojni ljubimci...prepariraju kako bi...sta?
zauvijek bili s nama?
gledali nas staklenim ocima dok setamo po stanu...
ne znam...

ja u zivotu nista bizarnije nisam cula/vidjela...:eek:

nego, aj sto je bizarno, al mi je nekako...bas nepostovanje...totalno
mislim, da li bismo pokojnog ljudskog clana obitelji odnijeli na prepariranje...ne bismo.
e, pa zato mi je i ovo bljak...

kao bili su tu; dijelili s nama i radost i tugu,
a sad cemo "olaksati sebi" tako sto cemo njihovu kozu drzati za ukras... :eek::eek::eek:

ebote, el ima kraja ljudskoj bedastoci? :neutral:

ps ubjedljivo mi je najstrasnija neka riba sto ima pun zamrzivac ljubimaca...bukvalno :sad2:

kAKO IH NIJE SRAMOTA!?Kako svake noći nemaju noćne more dok celi dan gledaju u ljubimce,koji kao statue stoje i samo gledaju i gledaju..........................................
kako im nije žao da svojim voljenima vade utrobu,fuj!!!!!!!!?
još će im pasti na pamet da članove porodice prepariraju!?

Back