prenos vlasnistva auta

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Zdravo,nedavno sam obavio trampu auta sa jednom osobom uz dogovor na reč da ćemo papirologiju obaviti naknadno međutim evo skoro pa mesec dana dečko stalno odlaže to,moj auto što je uzeo se i dalje vodi na mene a njegov auto koji sam ja uzeo je već beskoristan jer je on taj auto koji se vodio na treće lice preveo na sebe pa je planirao da obavi prenos na moje ime,automatski tablice i saobraćajna koju ja imam više ne važe samim tim i ne smem da vozim auto,dečko odbija i stalno izmišlja neke gluposti i odlaže prenos,ja sam mu zapretio policijom ali ne znam kako bi policija na to odreagovala i kome direktno da se obratim? Ima li neko neke informacije?

Zdravo,nedavno sam obavio trampu auta sa jednom osobom uz dogovor na reč da ćemo papirologiju obaviti naknadno međutim evo skoro pa mesec dana dečko stalno odlaže to,moj auto što je uzeo se i dalje vodi na mene a njegov auto koji sam ja uzeo je već beskoristan jer je on taj auto koji se vodio na treće lice preveo na sebe pa je planirao da obavi prenos na moje ime,automatski tablice i saobraćajna koju ja imam više ne važe samim tim i ne smem da vozim auto,dečko odbija i stalno izmišlja neke gluposti i odlaže prenos,ja sam mu zapretio policijom ali ne znam kako bi policija na to odreagovala i kome direktno da se obratim? Ima li neko neke informacije?
Uzmi svoj auto nazad...dalje necu da pisem sta bih ja radio.

Хоћеш да кажеш да си дао СВЕ а ништа ниси ПОТПИСАО?!

1679578143311.jpeg

Zdravo,nedavno sam obavio trampu auta sa jednom osobom uz dogovor na reč da ćemo papirologiju obaviti naknadno međutim evo skoro pa mesec dana dečko stalno odlaže to,moj auto što je uzeo se i dalje vodi na mene
Nemaš ugovor o kupoprodaji?
Ako stvarno nemaš, onda pravo kod njega pa mu lepo uzmi auto.
Ako misliš da je jači, u muriju, pa prijavi da ti je uzeo auto.
Ako imaš ugovor bez klauzule o prenosu vlasništva, onda si se malkice zahebao, ali i on je u problemu jer je dužan
da prenese auto na svoje ime.

Da,on je navodno pre tri dana poslao kupoporodajne ugovore ali to naravno nije stiglo.Ja ništa nisam potpisao,razmišljam da li da prijavim da mi je auto ukrađen ili šta da radim.
Ma kakvi ukraden, pa ne rade samo debili u muriji.
Idi kod njega i uzmi mu auto.
Ako neće da vrati, od njega zovni muriju, ostani tamo, kad murija dođe, kaži da odbija da ti vrati auto.
Po papirima, ti si još uvek vlasnik.

Ne bih da pametujem sada, ali ubuduće - ni najrođenijem ne daš auto koji se vodi na tebe, jer ako napravi neko sranje sa tim kolima, eto tebi tužbe i policije za vrat, pa dokazuj da nisi ti vozio.

Znači kod takvih operacija, pre svega - kod notara, prenos vlasništva, a posle sve ostalo. Često te banditi nagovaraju da ne menjaš vlasništvo dok ne istekne registracija, kao "da ne bacaš pare", ali ne daj se zajebati, ignoriši gluposti.

Prvo notar.

Nazovi tipa i kazi mu da ides sutra na policiju ako se ne pojavi u npr. 10 sati tu i tu. Ako to ne napravi odi na policiju, obrazlozi problem i to je to.
Neka ti to bude skola za drugi put.

Može li se znati šta si menjao za šta , ono koji auto za koji.

Када гледамо чисто формлано, писани оверени уговор је нужан само за непокретности.Ауто је покретна ствар и може се пренети својина и усменим уговором, само је питање како доказати пренос власништва код државних органа.

E nakon što sam rešio slučaj prenosa i završio papirologiju lik i dalje nije uzeo nove tablice i nije preneo auto na svoje ime.Ja imam ugovor o kupoprodaji i overu kod notara,interesuje me da li bi ja imao neke posledice ako on pocini krivično delo sa tim autom?

E nakon što sam rešio slučaj prenosa i završio papirologiju lik i dalje nije uzeo nove tablice i nije preneo auto na svoje ime.Ja imam ugovor o kupoprodaji i overu kod notara,interesuje me da li bi ja imao neke posledice ako on pocini krivično delo sa tim autom?
Bi,jer se saobracajna dozvola vodi na tvoje ime.I svaki prekrsaj koji slucajno napravi ce doci na tvoju adresu.

Back