Prenos robe preko BiH

• Začetnik teme Začetnik teme RogiS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Који гранични прелаз? Не би требало да ти праве проблеме, ја редовно имам по 2-3-4-5 у гепеку (возим их на исправку у Бијељину) и чак им ништа ни не кажем, а и кад ме питају кажем да их возим на/са поправке и то је то ;)

Ako su polovne nece ti praviti nikakve probleme.
Ako kupujes nove, jos mozes da vratis PDV, a na nasoj strani kazes da su polovne i opet ti nece praviti nikakve probleme (samo ces morati jos jednom da se vratis da uzmes pare od PDVa).

Ljudi prebacuju mnogo krupnije stvari od 4 felne bez ikakvih problema. Cak sam i ja u u par navrata preterivao sve i svasta. Jednom prilikom celu visecu kuhinju (4-delnu), jedva sam je nagurao rasklopljenu u auto. Prosle godine klima uredjaj (kupio nov u BiH i vratio PDV, a na nasoj strani me niko nista nije ni pitao), gde sam spoljnu jedinicu jedva ugurao u gepek, a unutrasnju sebi pod noge, zatim fotokopir aparat sa sve ormarom za papir... A od sitnih stvari (1-2dzaka secera i sl velicine) u sta racunam i tvoje felne nikad nikakav problem nisu pravili.

Ako kupujes nove, jos mozes da vratis PDV, a na nasoj strani kazes da su polovne i opet ti nece praviti nikakve probleme (samo ces morati jos jednom da se vratis da uzmes pare od PDVa).

Ljudi prebacuju mnogo krupnije stvari od 4 felne bez ikakvih problema. Cak sam i ja u u par navrata preterivao sve i svasta. Jednom prilikom celu visecu kuhinju (4-delnu), jedva sam je nagurao rasklopljenu u auto. Prosle godine klima uredjaj (kupio nov u BiH i vratio PDV, a na nasoj strani me niko nista nije ni pitao), gde sam spoljnu jedinicu jedva ugurao u gepek, a unutrasnju sebi pod noge, zatim fotokopir aparat sa sve ormarom za papir... A od sitnih stvari (1-2dzaka secera i sl velicine) u sta racunam i tvoje felne nikad nikakav problem nisu pravili.

Тачно тако... ја сам комплетан намештај за собу пренео (наравно део по део из више пута) и то каучи, кревет итд, некад чак и на крову и нико ме није чак ни погледао, а камоли било шта питао... такође, стриц када је мењао намештај у стану, комплетан стари намештај је одвезао код бабе у село у РС камионом, а на граници је само прошао :)

Тако да ти друже трпај те фелне и само опуштено
- имате ли шта да пријавите
- немам
- хвала довиђења

;)

Pa ti nam opasno podrivaš poresku upravu :lol:

Iiiii ima toga jos, nego ne mogu da nabrajam. Ovo sto sam naveo su stvari koje sam uzimao za licne potrebe, a mozes misliti kako je bilo dok su bila 'srecna vremena', inflacija i ostalih cuda. Sta se tek tada valjalo (samo se u tim situacijama morala podmicivati i carina).
A danas je jedino ostalo da se vadim na povracaj PDVa, al' opet carinici uzimaju trecinu od vrednosti koju trebaju da ti vrate u radnji.
A procedura je prosta. Dodjes kod carinika, trazis da ti zvizne pecat, platis mu za 'uslugu' i sve ispadne kao da si preterao robu u BiH, a u stvari si malo ojadio poresku upravu i drzavnu kasu.
Kad zivis 20 godina na granici, svim mogucim malverzacijama se covek moze nauciti, a da ispadne sve legalno:)

Back