Prenatal preparati i suplementi generalno...sta kupiti na ovom nasem tuznom trzistu?

gost 15307

Legenda
Poruka
56.060
eo koji je problemcic
kupila prenatal natural wealth je kao proizvodjac...
i danas slucajno nadjem podatak kako je fda nasla olovo u ovom preparatu...sasvim malo olova, al jbga...
nije olovo zdravo ni u tragovima...
i onda krenem rovariti da nadjem sajt kompanije i to..standardno
i nema ga...nachi, nema...ne postoji
jedva sam nasla koja je koorporacija opce vlasnik i to preko whois pretrage imena domena...
odem na njihov sajt i nadjem...nista
ko da ne postoje nigdje u prodaji...sto meni kao paranoicnom kupcu odma pali alarm
ok, bacila sam 1800 din vjerojatno, ali gore od toga je sto sad imam dilemu sta opce kupit
jer stvari na nasem trzistu opce nisu tako jednostavne...
ako ima neko neku insajdersku informaciju fala unaprijed...

ps ako je na krivom pdfu premjestite gdje treba, hvala

ovo neki klon proizvod natures bounty prenatala
tj sasvim moguce da je identican samo prepakiran za nasa trzista posto ih pravi ista kompanija
sastav je identican, ali samu tabletu nisam uspjela naci...steta
kod njih je oko 10 dolara i prodaje se po supermarketima
kod nas je skoro 18 evra i diluju ga apoteke

danas je suprugu objasnio farmaceut koji radi u proizvodnji lijekova
zasto je bolje uzeti preparat koji je registiran kao lijek, u odnosu na sve sto se vodi kao suplement npr ovaj prenatal
kaze da lijekovi prolaze rigoroznije kontrole kvalitete i ispravnosti
odatle vjerojatno i razlika cijeni koja na normalnijim trzistima nije mala
pa tako femibion 2 na amazonu kosta skoro 45 dolara

sto se mene tice vjerojatno cu pazarit danas oligovit za trudnice i koristiti ga neko vrijeme
jeste, galenikin je, al galenikina je i folna koju svi preporuciju
i generalno im nisu bili losi lijekovi dok je sve islo kako treba...(jos jedna tuzna prica nase ekonomije....)
ovo ostalo mi je ili astronomski skupo (femibion 2 1800 din, 30 tableta) ili nemam pojma sta je zapravo
a natural wealth mi se cini kao neka ono...muljaza za ova nasa bijedna trzista...prepakiranje jeftinih suplemenata
koji se ovdje valjaju za duplo vece pare...mozda i grijesim, al me bih da se zaebavam

Poslednja izmena:
Malena, nije u pitanju jedan prozivod vec citava lista raznih prozivoda gomile kompanija
ono sto im je zajednicko jeste da se svi vode kao suplementi i da ih proizvode ogromne kompanije...koorporacije, bolje receno
nisu u pitanju doze iznad dozvoljenih (sto je posebna varijanta ludila - ideja o dozvoljenoj kolicini zive ili olova...???)
znaci, svi ti preparati su ok za upotrebu...sto se zakona tice
takodjer, pitanje je sta se plasira na koje trziste...sto se mene tice, to je jedno od bitnijih pitanja

i na kraju - zasto da ne kupim domace, koje kosta trecinu od cijene stranog proizvoda
a meni, kao laiku, sastavom djeluje vrlo vrlo slicno...i dovoljno dobro za ono sto mi treba...
no, dvije su mi apotekarke slozno rekle - neeee...i preporucile nesto za sto sam ustanovila
da ne vrijedi ni dio para koje sam za to dala...zapravo, moze biti i stetno?
domace se, istina, ne reklamira tako agresivno
naprotiv, imam osjecaj da se vodi negativna kampanja protiv nekih domacih prozivoda - e, tu ima onog o cemu pricas, koliko vidim...
e, to je pitanje na koje nam moze odgovoriti neki farmaceut koji se tim stvarima bavi
ako naidje i raspolozen/a je

ne moras letak koji ti dr da da striktno to kupis
vidi u apoteci kakve su cene
nisam kuci da proverim, ali mislim da bese ima i nasih proizvoda sasvim normalnih cene, nema potrebe kupovati tamo neki strani tri puta skuplji
drugo jako je bitna kolicina supstanci unutra, skoro sam se slogirala na nekoj reklami su napisali astronomske doze Fe za prenatal primenu

to ti je ko sto je sa vitamonim c sve otislo dodjavola pa se ladno prodaju doze od po 1000mg a obican covek ne zna da sve preko 100 dnevno nije bas preporucljivo, a doze od 250 pa navise se koriste kada je potrebno brzinsko "ukiseljavanje" mokrace i drugih telesnih tekucina u nekim klinickim situacijima....drugo mit o tome da vitamin c leci grip je tek prica za sebe :roll:
dakle nije zlato sve sto sija ;)

ako se ne varam oligovit pravi za trudnice poseban :think:
znam da ovaj obican ima ok mere za nas "obicne"

Poslednja izmena:
ovo neki klon proizvod natures bounty prenatala
tj sasvim moguce da je identican samo prepakiran za nasa trzista posto ih pravi ista kompanija
sastav je identican, ali samu tabletu nisam uspjela naci...steta
kod njih je oko 10 dolara i prodaje se po supermarketima
kod nas je skoro 18 evra i diluju ga apoteke

danas je suprugu objasnio farmaceut koji radi u proizvodnji lijekova
zasto je bolje uzeti preparat koji je registiran kao lijek, u odnosu na sve sto se vodi kao suplement npr ovaj prenatal
kaze da lijekovi prolaze rigoroznije kontrole kvalitete i ispravnosti
odatle vjerojatno i razlika cijeni koja na normalnijim trzistima nije mala
pa tako femibion 2 na amazonu kosta skoro 45 dolara

sto se mene tice vjerojatno cu pazarit danas oligovit za trudnice i koristiti ga neko vrijeme
jeste, galenikin je, al galenikina je i folna koju svi preporuciju
i generalno im nisu bili losi lijekovi dok je sve islo kako treba...(jos jedna tuzna prica nase ekonomije....)
ovo ostalo mi je ili astronomski skupo (femibion 2 1800 din, 30 tableta) ili nemam pojma sta je zapravo
a natural wealth mi se cini kao neka ono...muljaza za ova nasa bijedna trzista...prepakiranje jeftinih suplemenata
koji se ovdje valjaju za duplo vece pare...mozda i grijesim, al me bih da se zaebavam

eto znaci ima, znam da sam videla, reko dal ima jos posto su pukli :(
uzimaj to i ne brini, nemoj davati pare na sve i svasta
seti se tvoja baba a mozda ni mama nisu to ni uzimale, ok jele su za nijansu mozda bolju hranu, ali kolicina toksina u ovom slucaju nije relevanta nego hranjive materije, konkretno b12, Fe i ostali pratioci
najbitnije je da se potrudis da se hranis zdravo (kolko je to moguce, dodje mu uslovno receno u danasnje vreme) i raznovrsno

Malena, nije u pitanju jedan prozivod vec citava lista raznih prozivoda gomile kompanija
ono sto im je zajednicko jeste da se svi vode kao suplementi i da ih proizvode ogromne kompanije...koorporacije, bolje receno
nisu u pitanju doze iznad dozvoljenih (sto je posebna varijanta ludila - ideja o dozvoljenoj kolicini zive ili olova...???)
znaci, svi ti preparati su ok za upotrebu...sto se zakona tice
takodjer, pitanje je sta se plasira na koje trziste...sto se mene tice, to je jedno od bitnijih pitanja

i na kraju - zasto da ne kupim domace, koje kosta trecinu od cijene stranog proizvoda
a meni, kao laiku, sastavom djeluje vrlo vrlo slicno...i dovoljno dobro za ono sto mi treba...
no, dvije su mi apotekarke slozno rekle - neeee...i preporucile nesto za sto sam ustanovila
da ne vrijedi ni dio para koje sam za to dala...zapravo, moze biti i stetno?
domace se, istina, ne reklamira tako agresivno
naprotiv, imam osjecaj da se vodi negativna kampanja protiv nekih domacih prozivoda - e, tu ima onog o cemu pricas, koliko vidim...
e, to je pitanje na koje nam moze odgovoriti neki farmaceut koji se tim stvarima bavi
ako naidje i raspolozen/a je
uzmi u obzir da je apotekarka prvo prodavacica pa onda farmaceut, ako je farmaceut posto ima i slucajeva da nije uopste....vidi da nadjes neku koja ce ti reci istinu i da ima znanje tj da je stvarno farmaceut i da te poznaje dovoljno da ti kaze istinu a ne da juri procenat koji je gazda rekao da mora da ostvari ;)

eto znaci ima, znam da sam videla, reko dal ima jos posto su pukli :(
uzimaj to i ne brini, nemoj davati pare na sve i svasta
seti se tvoja baba a mozda ni mama nisu to ni uzimale, ok jele su za nijansu mozda bolju hranu, ali kolicina toksina u ovom slucaju nije relevanta nego hranjive materije, konkretno b12, Fe i ostali pratioci
najbitnije je da se potrudis da se hranis zdravo (kolko je to moguce, dodje mu uslovno receno u danasnje vreme) i raznovrsno

ima jos nesto u zalihama
trenutno ga ne prave
mozda bude i to za koji mjesec
da, odlucila sam to cu
nekako od svih tih cuda to mi djeluje najbezbjednije

missim, i femibion je ok, al brate 1800 din za mjesecnu dozu
dal su normalni oni :sad2:

vidi izguglaj koje sve namernice imaju vece doze b12 i drugih b vitamina, Fe...vodi racuna za a i d ne sme velike doze
bese kostunjavo voce za b, znam da je grozdje crno za Fe, crveno meso jedno i drugo
imas i kvasac
ma svasta ima...pa i to kombinuj....

ne znam taj sto ga pominjes ciji je a los mi net da sad guglam...vidi krka je oduvek bila dobra, pliva i druge komsije, alkaloid makedonija i tako....kad ponestane oligovit, il da sad kupis nekoliko pakovanja

Back