Preminuo Petar Bokun

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.247
Akademik Petar Bokun preminuo je juče u Beogradu, u 71. godini. Poznati neuropsihijatar bio je autor 53 knjige i više od 600 naučno-popularnih članaka. Biće sahranjen u subotu, u 12.30, na groblju u banatskom mestu Vladimirovac.

Jedan od retkih koji je kod mene imao uvazeno mesto, iako ja nisam voleo njegovu kolaboraciju sa voditeljima, na neki nacin snishodjenje temi u smislu koji voditelj/ka sugerise...
Imao je emisiju bas pre neki dan na bntv.....Strucnjak za emocije , ljubav i seksolog .

Petar-Bokun-txt.jpg

.
Komemoracija će biti održana u petak, 13. maja u 12 časova, u prostorijama Srpskog lekarskog društva, u Ulici Džordža Vašingtona 19.
Ispraćaj je iz Glavne kapele na Novom groblju, u subotu 14 maja u 10 časova, a sahrana istog dana u 12.30 na groblju u Vladimirovcu, kod Alibunara.
Akademik prof. dr Petar Bokun bio je autor 53 knjige i više od 600 naučno-popularnih članaka, nosilac sedam odlikovanja.
Medicinski fakultet završio je u Zagrebu 1964. godine, kao prvi u generaciji. Specijalizirao je psihijatriju i neurologiju u Splitu i Zagrebu, a doktorat je odbranio na beogradskom Medicinskom fakultetu. Usavršavao se u bolnicama u Velikoj Britaniji.
Osnovao je katedru psihoantropologije na Akademiji umetnosti, 2005. godine.
Bokun je odlikovan sa sedam odlikovanja, bio je član Društva srpskih književnika, Društva srpskih domaćina i Srpskog lekarskog društva.

Malo je čudno, da niko ne da svoj komentar na ovu temu.
Čitala sam njegove kolumne i poštovala neke njegove stavove....daleko sam i od običnog laika kada je psihologija ili psihijatrija u pitanju....u kakvom vremenu živimo, svaki savet stručnjaka je dobrodošao.....čovek je govorio jednostavnim jezikom, tako da smo ga mi neuki sasvim dobro razumeli....

Malo je čudno, da niko ne da svoj komentar na ovu temu.
Čitala sam njegove kolumne i poštovala neke njegove stavove....daleko sam i od običnog laika kada je psihologija ili psihijatrija u pitanju....u kakvom vremenu živimo, svaki savet stručnjaka je dobrodošao.....čovek je govorio jednostavnim jezikom, tako da smo ga mi neuki sasvim dobro razumeli....

Nas narod se vise zanima za nesto lakse kao sto su Pink i druge napredne manipulacije:sad2:

Back