Preminuo Nislija od 41 godinu zbog lekarskog nemara

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Sta reci, sramota, danima je zvao da ga smeste u boolnicu jer je imao temperaturu danima preko 39 stepeni ali na zalost, koliko sam ja razumeo, nisu ga hospitalizovali jer nije bio po nekoj njihovoj "definiciji". U stvari koliko ja shvatam ta n njihova, a po ovog coveka, kobna "definicija" znaci da ako nisi bio u inostranstvo ili sa nekog u kontaktu ko je bio u inostranstvo a pozitivan je na korona, bez obzira sto imas temperaturu preko 39 stepeni neces biti hospitalizovan i hitna nece da dodje po tebe. Evo o cemu se radi: LINKLINKLINK

A takodje to se desava i u Bosni jer jedna mlada zena rodjena 1968 godine sa velikom temperaturom i jako otezanim dosanjem nije primljena na bolnicko lecenje i umrla je evo link:

Poslednja izmena:
Sta reci, sramota, danima je zvao da ga smeste u boolnicu jer je imao temperaturu danima preko 39 stepeni ali na zalost, koliko sam ja razumeo, nisu ga hospitalizovali jer nije bio po nekoj njihovoj "definiciji". U stvari koliko ja shvatam ta n njihova, a po ovog coveka, kobna "definicija" znaci da ako nisi bio u inostranstvo ili sa nekog u kontaktu ko je bio u inostranstvo a pozitivan je na korona, bez obzira sto imas temperaturu preko 39 stepeni neces biti hospitalizovan i hitna nece da dodje po tebe. Evo o cemu se radi: LINKLINKLINK

A takodje to se desava i u Bosni jer jedna mlada zena rodjena 1968 godine sa velikom temperaturom i jako otezanim dosanjem nije primljena na bolnicko lecenje i umrla je evo link:

Ma i u Bosni se desava.

steluju brojeve

izgleda da jos razmisljaju sta im se vise isplati ,

mnogo bolesnih i mrtvih

ili neka druga varijanta

Da, bas tako, zato sve rade na kasicicu, mrtve ne vode kao umrle od korone, testiraju 2/3 zdravih pa su onda
takvi i rezultati i narod misli da je kod nas sve super, a Bog te pita koliko hiljada pozitivnih ima, ali ili imaju slabe
simptome ili kao ovaj covek budu primljeni u bolnicu nekoliko casova pred smrt. Pre 6 dana je Vodja rekao da ce
od utorka/srede biti kao masovnog testiranja, a sve je ostalo isto jer samo Batut moze da radi te testove, a oni urade
stotinak dnevno. Trebalo je odavno osposobiti i druge laboratorije ( ima ih i pri bolnicama) da rade ove testove.

Podelio sam ovo na nekoliko tema, još niko od medicinara mi nije odgovorio.........

Molio bih nekoga od medicinske struke ko će pročitati ovo(podelite da vide i drugi medicinske struke), da mi odgovori na pitanje:
-Kažu na televiziji stručnjaci, da su od ovog virusa izlečeni oni koji su u roku od 48 sati imali dva negativna nalaza na testiranju.
Ako je neko izlečen on u svom telu ima dovoljno antitela(ako sam se dobro izrazio), koji su se izborili sa virusom.Zar nije onda prostije da se testom utvrdi prisustvo tih antitela, i da znamo da je neko izlečen?
Možda Vama ovo izgleda nebitno, ali direktna posledica toga je da ovako mogu godinama da nas drže u neznanju i strahu, iako smo možda već odavno preležali i izlečili se od tog virusa.
Da se testiraju antitela, onda bih ja i moja porodica mogli da saznamo danas da li smo možda to već preležali, posebno ako se ima u vidu najnovija nanaliza koja kaže da se virus u Italiji pojavio još u novembru mesecu.
Ako je pak nemoguće utvrditi izlečenje bilo čim drugim sem ovim testom, to onda znači da i oni koji su izlečeni mogu ponovo da obole, te nam onda ni potencijalna vakcina ne znači baš ništa, već je jedini lek da se nauči da se živi s tim.....
Eto oprostite mi na mom neznanju, ako možete da mi ovo objasnite, hvala Vam unapred.
PS: moj kum je iz Valjeva već 12 dana je u izolaciji ima temperaturu preko 38 stepeni,suvi kašalj, plitki dah, i JOŠ NIJE ni testiran.
Ovo samo kao usputna činjenica.

Podelio sam ovo na nekoliko tema, još niko od medicinara mi nije odgovorio.........

Molio bih nekoga od medicinske struke ko će pročitati ovo(podelite da vide i drugi medicinske struke), da mi odgovori na pitanje:
-Kažu na televiziji stručnjaci, da su od ovog virusa izlečeni oni koji su u roku od 48 sati imali dva negativna nalaza na testiranju.
Ako je neko izlečen on u svom telu ima dovoljno antitela(ako sam se dobro izrazio), koji su se izborili sa virusom.Zar nije onda prostije da se testom utvrdi prisustvo tih antitela, i da znamo da je neko izlečen?
Možda Vama ovo izgleda nebitno, ali direktna posledica toga je da ovako mogu godinama da nas drže u neznanju i strahu, iako smo možda već odavno preležali i izlečili se od tog virusa.
Da se testiraju antitela, onda bih ja i moja porodica mogli da saznamo danas da li smo možda to već preležali, posebno ako se ima u vidu najnovija nanaliza koja kaže da se virus u Italiji pojavio još u novembru mesecu.
Ako je pak nemoguće utvrditi izlečenje bilo čim drugim sem ovim testom, to onda znači da i oni koji su izlečeni mogu ponovo da obole, te nam onda ni potencijalna vakcina ne znači baš ništa, već je jedini lek da se nauči da se živi s tim.....
Eto oprostite mi na mom neznanju, ako možete da mi ovo objasnite, hvala Vam unapred.
PS: moj kum je iz Valjeva već 12 dana je u izolaciji ima temperaturu preko 38 stepeni,suvi kašalj, plitki dah, i JOŠ NIJE ni testiran.
Ovo samo kao usputna činjenica.
Vidi antitela ima svako ko ima simptome. Samo je problem sto neki imaju nedovoljno kapiras. Znaci bilo da je grip ili korona cim dobijes temperaturu ili simptome odma krece telo da se bori i za dan dva pocne da pravi antitela. Ali neko pored korone ima i jos neku boljku kod sebe ili ima jos neku bakteriju ili virus drugi koji pocne da buja jer organizam se bori na vise frontova i ako ima slabiji imunitet ne moze sa svim boljkama i bakterijama da se izbori. Ili neko ko je mlad i zdrav on pocne mnogo vise da se bori nego sto je potrebno pa se javi citokinska oluja. To je kad imunitet pocne da ubija i svoje zdrave celije a pluca se zbog citokinske oluje pocnu pune enormno sa limfnom tecnoscu. Znaci ljudi umru ili zbog nedovoljnog imuniteta ili zbog prejakog imuniteta.

Vidi antitela ima svako ko ima simptome. Samo je problem sto neki imaju nedovoljno kapiras. Znaci bilo da je grip ili korona cim dobijes temperaturu ili simptome odma krece telo da se bori i za dan dva pocne da pravi antitela. Ali neko pored korone ima i jos neku boljku kod sebe ili ima jos neku bakteriju ili virus drugi koji pocne da buja jer organizam se bori na vise frontova i ako ima slabiji imunitet ne moze sa svim boljkama i bakterijama da se izbori. Ili neko ko je mlad i zdrav on pocne mnogo vise da se bori nego sto je potrebno pa se javi citokinska oluja. To je kad imunitet pocne da ubija i svoje zdrave celije a pluca se zbog citokinske oluje pocnu pune enormno sa limfnom tecnoscu. Znaci ljudi umru ili zbog nedovoljnog imuniteta ili zbog prejakog imuniteta.
To bi onda značilo da ne postoji način da se nekim testom utvrdi da li si preležao bolest ili nisi, jer ne postoji takva razlika u organizmu da bi se to utvrdilo?
Ako je tako, onda i oni koji su preležali bolest mogu ponovo da se zaraze, te nalaženje vakcine nema smisla, već će jedino lek protiv virusa pobediti pandemiju.
Znači ceo svet je sada blokiran, u iščekivanju da virus sam nestane, ili dok se ne nadje lek?

To bi onda značilo da ne postoji način da se nekim testom utvrdi da li si preležao bolest ili nisi, jer ne postoji takva razlika u organizmu da bi se to utvrdilo?
Ako je tako, onda i oni koji su preležali bolest mogu ponovo da se zaraze, te nalaženje vakcine nema smisla, već će jedino lek protiv virusa pobediti pandemiju.
Znači ceo svet je sada blokiran, u iščekivanju da virus sam nestane, ili dok se ne nadje lek?
Vidi za onaj prvi SARS ljudi su imali imunitet i preko 3 godine. Za ovaj SARS 2 nezna se tacno koliko traje imunitet jer pre 3 meseca je krenula bolest u svetu. Medjutim u pravu si oko 10% onih koji prelezali SARS 2 posle mesec dana opet kad su ih testirali pokazalo su da imaju virus u sebi ali nemaju nikakve simptome. E sad naravno to znaci da ipak imaju antitela i da zato nemaju simptom. Virus kod svakog coveka udisanjem moze da udje u telo pa tako i kod onih koji su izleceni ako dodju u kontakt sa nekim ko ima virus. Znaci opet ce i u izlecene moze da udje virus ali naravno oni nece imati nikakve simptome. E sad verovatno taj ko je prelezao pa se opet nadje virus u njega on nece da prenosi dalje virus jer se kod njega virus ne replicira a i kad nema simptome znaci ne kaslje i ne kija a pricanjem nece siriti virus jer u njemu je jako mala kolicina virusa jer se virus ne razmnozava. To je samo znak da je test jako osetljiv i vrlo mala kolicina virusa u telu dace pozitivan test.

I u par drzava vec postoje testovi za ovaj sars 2 gde se moze testirati da li neko ima antitela i da je prelezao ili nema antitela.

Poslednja izmena:
Vidi za onaj prvi SARS ljudi su imali imunitet i preko 3 godine. Za ovaj SARS 2 nezna se tacno koliko traje imunitet jer pre 3 meseca je krenula bolest u svetu. Medjutim u pravu si oko 10% onih koji su pokazali da su na testu negativni posle mesec dana opet kad su ih testirali pokazali su da imaju virus u sebi ali nemaju nikakve simptome. E sad naravno to znaci da ipak imaju antitela i da zato nemaju simptome ali virus kod svakog coveka udisanjem moze da udje u telo pa tako ako izleceni opet dodje u kontakt sa nekim ko ima virus u njega virus opet udje ali taj virus je prelezao i nece imati nikakve simptome.

I u par drzava vec postoje testovi za ovaj sars 2 gde se moze testirati da li neko ima antitela i da je prelezao ili nema antitela.
Pazi prosto je.........Ako postoji razlika u mom organizmu izmedju trenutka kada nisam zaražen i kada sam preležao virus, to je onda rešiv problem, samo treba da se testira na tu razliku.
Ako opet ne postoji razlika, šta onda sprečava virus da opet napadne?
To oko ponovnog testiranja i pozitivnog rezultata, to je problem nesavršenosti testova, koji prema nemcima čak do 50% daju pogrešne rezultate.
Primećujem na ovim konferencijama za štampu, da niko bre ne sme ništa da pita...ili ovi što ih drže isto nemaju pojma.
Na prvom komentaru rekoh, moj kum, ima istoriju kretanja, video se sa ljudima koji su već pokojni od virusa, ima evo već 13 dana temperaturu preko 38, skida je brufenom, ima plitak dah, i još nije testiran da li ima virus......Malo je reći da je to skandalozno.On ima i porodicu koja je u drugom delu kuće, nije u samoizolaciji, ljudi moraju u kupovine, i takodje nisu testirani?
Ovo nije priča tipa "čuo sam od nekog" , nego iz prve ruke od mog kuma.

Ovo sa linka ako je istina, neko zbog toga treba da robija.
Koga onda je.bu sa vanrednim stanjem?
Kur.ac će onda da spreče.
Bas tako kao bore se da sve sa koronom pohvataju i da stave na sajmu a nece da izlaze na teren kad neko zove hitnu pomoc ko ima 39 temperaturu da ga testiraju. Ok ne mogu oni kao Nemci da sve koji hoce da testiraju ali barem neka testiraju one koji imaju preko 38 stepeni

Evo jos jedan primer iz Nisa covek imao visoku temperaturu ali Niski lekari nisu izasli u susret da ga lece. Do duse Bogu hvala covek je uspeo da se izbori sa tom bolesti ali i dan danas neznaju da li je imao korona ili ipak samo grip. Ali lekari nisu pruzili pomoc i nisu ga testirali kao da su vidoviti pa znaju ko ima a ko nema koronu. Evo linklinklink
izgleda da se ide na mali broj bolesnih , pobeda zbog brze reakcije drzave.

Pa dobro, neka si u pravu za to...Onda je dvostruko testiranje u roku od 48 sati da bi se utvrdilo izlečenje potpuna nebuloza.
Ti koji leže na sajmu(koji će ležati) recimo, u tom slučaju neće nikad biti dvostruko negativni u roku od 48 sati.
da , jer je virus svuda oko njih.

cak i da ima samo u mestu testiranja , test ce ga pokazati

izgleda da se ide na mali broj bolesnih , pobeda zbog brze reakcije drzave.

da , jer je virus svuda oko njih.

cak i da ima samo u mestu testiranja , test ce ga pokazati
??!?!?! Ma jesi li ti svestan sta pricas?/ Covek je bio BOLESTAN0niko ga nije POKUSAO DA IZLECI!!!! Da mu pomoghne…!!! O kakvom zdravstvu mi [pricamo izvini molim te? Znaci ja dodjem puzeci tamo on me pogleda "ma de, nije ti nishat "i ko te hebe?? I to je ta super vlast, super zdravstvo//? Drugo ociito nisi u toku pred nama su dve najgore nedelje kad ce virus najvise da se siri....

Back