Преминуо Момир Булатовић

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.769
Не могу да верујем. Шта је ово данас? Прво Борка, а сад и Момо? Ко ли је следећи данас?

Preminuo Momir Bulatović
Momir Bulatovic_270718_Ras foto Goran Srdanov 003
FOTO: G. SRDANOV / RAS SRBIJA
Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore (1990-1998) i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije (1998-2000) preminuo je u 63. godini.

Bulatović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, kasnije postao asistent na predmetu Politička ekonomija i stekao titulu magistra ekonomskih nauka.

Politikom se bavio u omladinskoj i studentskoj organizaciji. Izabran je 1989. godine za predsednika Predsedništva SK Crne Gore, a predsednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine.
PROČITAJTE I...

Posle osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Obojicu ih je predložila DPS, ali dva različita krila. Krilo sa Bulatovićevim pristalicama, zbog zabrane korišćenja imena DPS biva prinuđeno da uzme novo ime — Socijalistička narodna partija.
Ubrzo poslije smene 1998. godine usledila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gde je Milošević tada bio predsednik. Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dve godine.

Momir Bulatović

30.06.2019. • 18:49 Srbija Danas/borba.me
Iznenadna smrt premijera SRJ: Otkriveno od čega je UMRO MOMIR BULATOVIĆ
Foto: Youtube/Printscreen/Sputnjik Srbija
Nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer Momir Bulatović preminuo je u 63. godini života

Nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer Momir Bulatović preminuo je danas u selu Raći, u Kučima.
Prema nezvaničnim informacijama, srčani udar je bio koban za Bulatovića.
Momir Bulatović je bio jedan od retkih doslednih političara na ovim prostorima, koji se istinski borio za zajedništvo Srbije i Crne Gore. Bio je prvi izabrani, od naroda, predsednik Crne Gore.

Bulatović je rođen 1956. godine u Beogradu, osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Zadru, u Hrvatskoj. Ekonomski fakultet je završio u Podgorici, gde je i magistrirao 1986. godine. Doktorsku disertaciju iz oblasti menadžmenta odbranio je na Evropskom univerzitetu u Beogradu 2006. godine. Na istom univerzitetu je izabran u zvanje redovnog profesora.
Objavio je više desetina naučnih i stručnih radova iz političke ekonomije i međunarodnih odnosa. Napisao je i više knjiga. Posljedna je Ekonomija i demokratija – držati glavu iznad (Podgorica, 2011). U oblasti publicistike, autor je knjiga: Manje od igre – više od života (1991); Crna Gora – ekološka država (1996); Pravila ćutanja (2004) i Neizgovorena odbrana (2006).

Momir Bulatović
Momir Bulatović
Foto: Profimedia

Bio je predsednik Predsedništva SR Crne Gore od 1990. do 1992, predsednik Republike Crne Gore od 1993. do 1998. i predsednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije od 1998. do 2000. godine.
Osnivač je DPS-a, SNP-a i NSS-a, a iz politike se povukao 2001. godine. Nakon bavljenja politikom posvetio se privatnom biznisu i stručnom usavršavanju.

https://www.srbijadanas.com/vesti/i..._campaign=Iznenadna_smrt_premijera_SRJ__Otkri

Био је човек весељак.

Momir Bulatović pijan izazvao saobraćajni udes
uXvk9lMaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L2ltYWdlcy9wdWxzY21zL01qazdNREFfLzVhMjcxZGQ0ZjQwZDA3NDUyNWY4MzE4ODNiZGFjZmVjLnBuZ5GTAs0C5ACBAAE

Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore i premijer SR Jugoslavije u vidno pijanom stanju priveden je u policijsku stanicu nakon što je odbio alkotest posle saobraćajne nezgode koju je oko ponoći izazvao u Bulevaru Mihaila Pupina, u smeru ka Brankovom mostu kod TC „Ušće“.

Momir Bulatović crnom „džetom“ udario je dva puta otpozadi u sivi „mercedes“ kojim je upravljao taksista Ratko Peić (35) iz udruženja „Maksis taksi“ pre nego što se zaustavio.
- Sve vreme sam išao ispred njega u žutoj traci. Prvo me udario na raskrsnici, kod semafora, a posle kod autobuske stanice. Kad sam izašao iz kola i pokušao da ga zaustavim umalo me nije pregazio. Onda sam otvorio vrata njegovog automobila i izvadio mu ključeve iz brave. Nije mogao da stoji na nogama koliko je bio pijan – priča taksista Peić.

Nakon što je Momir Bulatović odbio da se nagodi i plati taksisti troškove popravke zadnjeg branika pozvali su policiju.
- Odeš u kafanu, napiješ se, a onda te policija uhapsi zato što si pio – uz osmeh kratko je prokomentarisao Momir Bulatović, kojeg je policija privela nakon što je odbio alkotest.

Био је човек весељак.

Momir Bulatović pijan izazvao saobraćajni udes
uXvk9lMaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L2ltYWdlcy9wdWxzY21zL01qazdNREFfLzVhMjcxZGQ0ZjQwZDA3NDUyNWY4MzE4ODNiZGFjZmVjLnBuZ5GTAs0C5ACBAAE

Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore i premijer SR Jugoslavije u vidno pijanom stanju priveden je u policijsku stanicu nakon što je odbio alkotest posle saobraćajne nezgode koju je oko ponoći izazvao u Bulevaru Mihaila Pupina, u smeru ka Brankovom mostu kod TC „Ušće“.

Momir Bulatović crnom „džetom“ udario je dva puta otpozadi u sivi „mercedes“ kojim je upravljao taksista Ratko Peić (35) iz udruženja „Maksis taksi“ pre nego što se zaustavio.
- Sve vreme sam išao ispred njega u žutoj traci. Prvo me udario na raskrsnici, kod semafora, a posle kod autobuske stanice. Kad sam izašao iz kola i pokušao da ga zaustavim umalo me nije pregazio. Onda sam otvorio vrata njegovog automobila i izvadio mu ključeve iz brave. Nije mogao da stoji na nogama koliko je bio pijan – priča taksista Peić.

Nakon što je Momir Bulatović odbio da se nagodi i plati taksisti troškove popravke zadnjeg branika pozvali su policiju.
- Odeš u kafanu, napiješ se, a onda te policija uhapsi zato što si pio – uz osmeh kratko je prokomentarisao Momir Bulatović, kojeg je policija privela nakon što je odbio alkotest.

Ljubazan je bio :D

Zao mi je. Jedini iz te ekipe koga sam postovao. Vidjao sam ga na Uscu 2007~8 godine kada sam vozio bicikl i on je bio na biciklu, Mozda je bio upoznat da ima problema sa srcem. Njemu je tragicno preminuo sin nesto pre toga tako da se totalno povukao iz politike i vodio miran zivot, Medjutim nesto ga je pojelo,nije politika za osetljive ljude. Zalagao se za Jugoslaviju pa i onu skracenu celog svog zivota i nije promenio stavove ni za jedno slovo od kada smo culi za njega. Bog da mu dusu prosti ,dobar covek bio.

Nije bio alkoholicar ali je voleo ovako da cugne, da se proveseli i to ko svaki pravi domacin i covek koji ima dusu ;)
Pa sad..... milion puta sam ga video u Staroj Srpskoj Kući u Retenziji ...mislim i da je ova prva slika odatle...bio je deo inventara :lol: i nije baš neki trezvenjak bio ne treba sad romantizovati.

Nikako se nisam politički slagao sa njim, ali za doslednost u stavovima i to što nije preletao za razliku od većine ostalih ipak ostaje neki respect prema njemu i naravno pokoj mu duši.

Pa sad..... milion puta sam ga video u Staroj Srpskoj Kući u Retenziji ...mislim i da je ova prva slika odatle...bio je deo inventara :lol: i nije baš neki trezvenjak bio ne treba sad romantizovati.

Nikako se nisam politički slagao sa njim, ali za doslednost u stavovima i to što nije preletao za razliku od većine ostalih ipak ostaje neki respect prema njemu i naravno pokoj mu duši.

Da. "pokoj mu duši" je sve što se može reći u ovom trenutku. Njegovoj porodici je sigurno jako teško...
Ipak, za mene je on, kao bivši precednik i premijer ovog loma od zemlje samo jedan iz bagre i grupe direktnih krivaca za bedu u kojoj se nalazimo i stoga niti zaslužuje bilo kakvu počast niti bilo kakvu reč hvale za svoj rad i bedu u kojoj je ovu državu ostavio posle svoje vladavine.

Back