Преминуо Младен Налетилић Тута

Poruka
18.618

ПРЕМИНУО МЛАДЕН НАЛЕТИЛИЋ ТУТА: Бивши командант Кажњеничке бојне умро у 76. години​

Налетилић је преминуо од последица срчаног удара.

Mladen Naletilić Tuta.jpg
ИЗВОР: ПРОФИМЕДИА
Младен Налетилић звани Тута, некадашњи командант Кажњеничке бојне с којом је ратовао на подручју Хрватске и БиХ, осуђен због злочина над Бошњацима пред Хашким судом на вишегодишњу казну затвора, умро је у петак у 76. години од последица срчаног удара, потврђено је медијима из незваничних извора.
Како је за Хину потврдио његов бивши саборац, Налетилић је преминуо на одељењу Универзитетске клиничке болнице у Мостару где је био смештен више дана због последица тешког срчаног удара.

https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1378317/pad-aviona-letelica-vojska-srbije-smrt-20-godina.html
И на страници Википедије у петак увече наведен је 17. децембар 2021. као датум његове смрти.

Младен Налетилић Тута рођен је 1. јануара 1946. у Широком Брегу. Био је хрватски политички емигрант, оснивач Кажњеничке бојне с којом је испрва ратовао на подручју Хрватске, а затим и у БиХ.

Хашки суд га је 2003. године у поступку с његовим помоћником Винком Мартиновићем Штелом осудио на 20-годишњу казну затвора због злочина почињених над Бошњацима на подручју Херцеговине.

Издржао је две трећине казне, а по изласку у Хрватској је против њега покренут процес због подстицања на убиство Дамира Брекала 1995. године. Прошле је године правоснажно осуђен на три и по године затвора.

(МОНДО/Бета)

https://mondo.rs/Info/EX-YU/a1571326/Preminuo-Mladen-Naletilic-Tuta.html

Поред Праљка један од ретких Хрвата који је добио позитивне коментаре Срба када је пуштен из хашког затвора. Борио се против представника ИСИЛ-а и Исламске државе на територији Хрватске.
На жалост праведна борба је означена као удружени злочиначки подухват (мали геноцид) и као и свака политичка пресуда, циљ запада и исламског лобија је да Херцег Босна никада не постане трећи ентитет.
Запад крије чињеницу да било какав злочин против Бошњака није почињен, јер они тада нису ни постојали као нација, а један део Муслимана из Кладуше је био савезник са Хрватима и Србима, то је још већа табу тема.

Baš me zanima da li će Šešelj ići na sahranu
Послаће синове, као што је Тута послао своје.

Сви Херцеговци су земљаци, чак и ако припадају различитим нацијама, а Босанци се стиде свог географског порекла.

Послаће синове, као што је Тута послао своје.

Сви Херцеговци су земљаци, чак и ако припадају различитим нацијама, а Босанци се стиде свог географског порекла.
I ja pretpostavljam da će poslati sinove

Što se tiče hercegovačkog zemljaštva, to si 100% u pravu. Neviđeno koliko se međusobno pokrivaju, bez obzira na veru i naciju.

Screenshot-110.png

Пашко Љубичић је Хрват, Горан Јелисић звани Адолф je Србин, за оне који можда не знају.

Ко су ови људи око Слобе ?
Телохранитељи ?

Знам да је Насер био у Милошевићевом обезбеђењу, али остали ?

фотомонтажа

Претпоставио сам. :ok:

Ово ми је пример колико је опасно зезање у медијима.
Ја сам имао времена да питам,
а да нисам ова слика би ми остала негде у подсвести ...

Колико је лажи изнето у историји ?
Ја мислим да су имале исти учинак на судбину света
колико и истина.

Страшно !

Back