Preminuo Branko Cvejić

Једном си ми дао улазнице кад их више није било на билетарници
које се иначе чувају за ВИП госте у Југодрпу
и баш сам испао фрајер пред дамом коју сам извео ...

Нека ти је вечна слава Бумбаре !

*vecna slava*

pa prodje vreme, manda

pa prodje jos , ckalja

pa prodje jos , mija,vujisic, dobricanin, radmilovic, gavric

uz veliko izvinjenje za sve legende koje sam preskocio

ali nema vecne slave , izbledi sve brzo :(
Ipak kada se spomenu,nezaboravni su,kao i dragi iz rodbine koji su otisli.Odrastali uz njih,ziveli uz njih,kao i uz svoje najrodjenije.Ne mogu se zaboraviti.Ne znam,ove mladje generacije.

Ipak kada se spomenu,nezaboravni su,kao i dragi iz rodbine koji su otisli.Odrastali uz njih,ziveli uz njih,kao i uz svoje najrodjenije.Ne mogu se zaboraviti.Ne znam,ove mladje generacije.
jesu nama starijima

al evo gavrica se jedva secam iz starijih filmova

neki stariji od mene se secaju jos jedno 20 god unazad

nema ili samo par ima onih koji se secaju slave nekog glumca koji je umro pre drugog svetskog rata

a pre prvog bas niko ne zna - oni su izbledeli potpuno

kao u sabirnom centru , otisli iz secanja

vecno je najvise 100 god , sem za par desetina ljudi

jesu nama starijima

al evo gavrica se jedva secam iz starijih filmova

neki stariji od mene se secaju jos jedno 20 god unazad

nema ili samo par ima onih koji se secaju slave nekog glumca koji je umro pre drugog svetskog rata

a pre prvog bas niko ne zna - oni su izbledeli potpuno

kao u sabirnom centru , otisli iz secanja

vecno je najvise 100 god , sem za par desetina ljudi
Gavrica se dobro secam iz filma "Mars na Drini" i filmovi o Lesi kapetanu.

Једном си ми дао улазнице кад их више није било на билетарници
које се иначе чувају за ВИП госте у Југодрпу
и баш сам испао фрајер пред дамом коју сам извео ...

Нека ти је вечна слава Бумбаре !
Cveja je bio divan beogradski šmeker... imaš baš lepu uspomenu na njega...
:heart2:

677z381_Branko-Cvejic-foto-Nebojsa-Babic-1.jpg

Глумац Бранко Цвејић, дугогодишњи члан и бивши директор Југословенског драмског позоришта, преминуо је у родном Београду. Популарни Цвеја, како су га звали пријатељи и колеге, припадао је генерацији српских и југословенских позоришних, филмских и телевизијских глумаца која је, крајем шездесетих година прошлог века, освојила, потпуно преузела и радикално изменила изглед овдашњег глумишта.

Бранко Цвејић рођен је у Београду 25. августа 1946. године. Матурирао је у Петој београдској гимназији 1965. и исте године уписао глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Заједно са целом новом генерацијом глумаца на позив Бојана Ступице постаје члан ЈДП-а, у мају 1967. године. У матичној кући одиграо је више од педесет улога од којих су најзначајније: Лорд Грахам („Лепеза леди Виндермир”), Франк („Занат госпође Ворн”), Станковић („Пучина”), Никола („Наход Симеон”), Пера писар („Госпођа министарка”)… Највише је сарађивао са редитељем Дејаном Мијачем, као глумац, а касније и као продуцент бројних представа. Гостовао је и на другим позоришним сценама, поред осталог и у Атељеу 212, као и Звездара театру у чијем оснивању је и сам учествовао.

Допринос Бранка Цвејића сценској уметности кулминирао је у телевизијској серији, као и каснијем филмском наставку, „Грлом у јагоде”, аутора Срђана Карановића. Улога Банета Бумбара учинила је Цвеју једним од водећих драмских уметника своје генерације и ондашње Југославије. Играо је у више од 40 целовечерњих играних филмова и остварио низ значајних улога у телевизијским серијама, филмовима и драмама.

– Да сам у животу само урадио серију „Грлом у јагоде” било би довољно. Дуго сам био помоћник Јована Ћирилова, добрих десетак година. После тога сам био управник ЈДП-а, играо у много представа, филмова и серија, али од Банета не могу да побегнем и да хоћу, говорио је Бранко Цвејић у једном од интервјуа за „Политику”, а на питање: где је нестао урбани дух Београда промовисан у једној југословенској серији, овако је одговарао:

– Био је то свет рокенрола, фармерки, игранки, свет западне културе која је освајала социјалистичку Југославију. Тај дух није нестао, већ се претворио у нешто друго. Тада је постојала једна телевизија која је имала два канала. Други програм је стартовао с том серијом. У Београду, тада много мањем него сада, знало се шта је Ташмајдан, шта је „Последња шанса”, а шта „Мадера”. Када ме питају да ли сте знали да ће серија имати толики одјек, заиста нисмо имали појма. У рукама смо имали бриљантан сценарио Срђана Карановића који је написао уз помоћ Рајка Грлића. Успех те серије био је у томе што је читава екипа била тачно на оним местима која су им припадала. Да цитирам Богдана Диклића: „Нисам ја правио ту улогу, ја сам живео ту улогу.”

https://www.politika.rs/scc/clanak/512974/Odlazak-Branka-Cvejica

*vecna slava*

pa prodje vreme, manda

pa prodje jos , ckalja

pa prodje jos , mija,vujisic, dobricanin, radmilovic, gavric

uz veliko izvinjenje za sve legende koje sam preskocio

ali nema vecne slave , izbledi sve brzo :(
Ovi ljudi su zapisani trajno u svetu nase filmske umetnosti. Dakle, dok bude filma kod nas bice i njih. A film ce vecno trajati....Uvek ce ih se neko setiti, uvek.
A mene i tebe verujem da ce prekriti zaborav za 100 god

Ovi ljudi su zapisani trajno u svetu nase filmske umetnosti. Dakle, dok bude filma kod nas bice i njih. A film ce vecno trajati....Uvek ce ih se neko setiti, uvek.
A mene i tebe verujem da ce prekriti zaborav za 100 god
zapisano ime nije isto sto i vecna slava

ovde - https://sr.wikipedia.org/wiki/Бекство_(филм_из_1968)

recimo , ima glumaca koji su i dalje izuzetno poznati

a ima i onih - *bio je jugoslovenski glumac* https://sr.wikipedia.org/wiki/Ђорђе_Јелисић

znas ga, gledao si ali ti ime nije poznato dok ne pogledas vise

sto vreme vise prolazi to slava nestaje a ostaje ime

Back