Preminuo autor "Mućki" Džon Salivan

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
Film/TV | subota 23.04.2011
Autor legendarne televizijske serije "Mućke" ("Only Fools and Horses"), Džon Salivan preminuo je u 65. godini od posledica zapaljenja pluća.Kako prenosi BBC, Salivan (John Sullivan), koji je bio scenarista najgledanijeg i najomiljenijeg sitkoma u Britaniji, poslednjih šest nedelja proveo je u bolnici u Sariju, ali je izgubio bitku sa virusnom upalom pluća.

Ser Dejvid Džejson (David Jason), koji je u "Mućkama" igrao Dela Trotera (Trotter), izjavio je da je "totalno slomljen vešću o smrti prijatelja koji će mu strašno nedostajati." Generalni direktor BBC-ja Mark Thompson izjavio je da je Džon imao "jedinstveni dar pretvaranja događaja i osoba iz svakodnevnog života u nezaboravnu komediju."http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2011&mm=04&dd=23&nav_id=508123
Neka mu je laka zemlja i pocivao u miru!Svojim,,Muckama"postao je besmrtan!

Nasi reditelji, scenaristi ili ko li vec, bi mogli od njega dosta da nauce.

Slažem se.

rip.gif

Nasi reditelji, scenaristi ili ko li vec, bi mogli od njega dosta da nauce.

Da nisi mozda prespavala 80te? Zaboravljas Sinisu Pavica, coveka koji je mnogima ulepsao detinjstvo, coveka "krivog" za serije Bolji Zivot, Vruc Vetar, Otpisani, Pozoriste u Kuci, Srecni Ljudi.... Ili mozda Dusana Kovacevica, genija krivog za maestralna ostvarenja kao sto su Balkanski Spijun, Profesionaoac, scenaristu Underground-a.... Licimerno, tj zalosno je nipodstavati nase!!!

Da nisi mozda prespavala 80te? Zaboravljas Sinisu Pavica, coveka koji je mnogima ulepsao detinjstvo, coveka "krivog" za serije Bolji Zivot, Vruc Vetar, Otpisani, Pozoriste u Kuci, Srecni Ljudi.... Ili mozda Dusana Kovacevica, genija krivog za maestralna ostvarenja kao sto su Balkanski Spijun, Profesionaoac, scenaristu Underground-a.... Licimerno, tj zalosno je nipodstavati nase!!!

Nisam prespavala, rodila sam se krajem '80 ih. ;) Za Sinisu Pavica si dobro rekao "kriv". Inace, ne ponizavam nikoga, jer oni svojim praznim humorom ponizavaju nas.

Nisam prespavala, rodila sam se krajem '80 ih. ;) Za Sinisu Pavica si dobro rekao "kriv". Inace, ne ponizavam nikoga, jer oni svojim praznim humorom ponizavaju nas.

Onda si suvise mlada da razumes neke stvari. Pre svega sve te serije nikad nisu ni trebale da budu humoristicke. Treba da razlikujes satiru od humora da razumes odredjene stvari.... A verovatno zato nisi u stanju da razumes filmove kao sto je Profesionalac ( a mogu da se kladim da ni pozorisnu predstavu nisi gledala ), Balkanski Spijun... Sigurno uzivas uz "fantasticna ostvarenja" kao sto je zivot par drolja ( serija Sex And the City )....

Onda si suvise mlada da razumes neke stvari. Pre svega sve te serije nikad nisu ni trebale da budu humoristicke. Treba da razlikujes satiru od humora da razumes odredjene stvari.... A verovatno zato nisi u stanju da razumes filmove kao sto je Profesionalac ( a mogu da se kladim da ni pozorisnu predstavu nisi gledala ), Balkanski Spijun... Sigurno uzivas uz "fantasticna ostvarenja" kao sto je zivot par drolja ( serija Sex And the City )....

Gledala sam sve to. Znas, kako? Tih "par drolja" zna ceo svet, jer je serija kvalitetna, a te profesionalce i sl. ne zna niko u Srbiji. Imas srece sto sam JA cula za sve te gluposti, pa sam zato rekla. Ja to ne gledam kao komediju ili satiru ja to gledam kao tragediju i u smislu produkcije i u smislu drustva koje opisuje i u smislu gledalaca, kojima se to svidja. Tih "par drolja" razume ceo svet, a tog profesionalca ne razume ni 5 posto ljudi u Srbiji. Kada neko od tih nasih napravi nesto, sto ce biti popularnije dalje od Avale, ja cu mu skinuti kapu.

Gledala sam sve to. Znas, kako? Tih "par drolja" zna ceo svet, jer je serija kvalitetna, a te profesionalce i sl. ne zna niko u Srbiji. Imas srece sto sam JA cula za sve te gluposti, pa sam zato rekla. Ja to ne gledam kao komediju ili satiru ja to gledam kao tragediju i u smislu produkcije i u smislu drustva koje opisuje i u smislu gledalaca, kojima se to svidja. Tih "par drolja" razume ceo svet, a tog profesionalca ne razume ni 5 posto ljudi u Srbiji. Kada neko od tih nasih napravi nesto, sto ce biti popularnije dalje od Avale, ja cu mu skinuti kapu.

Smesna si... Serija kvalitetna? U toj serije nema ni trunke kvaliteta vec izlizanih fora i par tema koje se provlace kroz sve sezone. Kakve ja mogu srece imati sto si ti cula za to?!? Pa 90% ljudi u ovoj zemlji je gledalo filmove Profesionalca i Balkanski spijun, a 100% su gledali i Underground, a sa 100% sigurnoscu mogu da tvrdim da ih je razumelo preko 80% ljdu. To sto ti nisi u stanju da uradis tako nesto je tvoj problem, al mi je jasno kada mislis da je Sex i Grad fantasticna serija. Dokle god ima takvih ljudi, koji nisu u stanju da cene dostignuca domace kinematografije, bicemo u muuurcu.
A sto se tice filmova koje sam ti naveo, imas jedan sajt, najbolji sto se tice filmova/serija odes lepo na njega i procitas komentare za te filmove. Pogledaj malo sta misle Japanci, Amerikanci, Englezi, Finci... Do tada mozes samo da cutis....

Ne mogu da verujem!!! Kada sam cuo vest,da je veliki Dzon saliven preminuo,bash me je pogodilo.Napravio je jednu o najvecih serija ikada!!!Serija je kult,fenomen...Toliko je bila i ostala popularna da su chak pravljene verzije u Italiji,Skandinaviji...Sebe smatram velikim poshtovaocem i fanom serije.Bog zna koliko sam je puta odgledao,pa primera reci dok se davala na tv-u pogledam je u premijernom teriminu i u repriznom nekoliko sati kasnije i opet me nasmeje.
A citam tu neke postove,koji me moram reci pogadjaju!!! Prvo ne moze se poredti nasha i americka filmska produkcija,totalno dva razlichita sveta,a za one koji nisu bili pioniri,i mi smo imali 80-tih naseg del boja i rodnija,to su bili kiza i komina!!Ali opet ponavljam,kao shto neko pokushava da poredi baba i zabe to jest Mucke sa sexom i gradom,2 razlicita tipa serija i 2 totalno druga koncepta.Nego da netupim,ah da samo da pomene neshto o nashoj kinematografiji,lichno znam choveka koji zivi i radi u Australiji i bavi se distribucijom nashih filmova na zapad.I kaze da nashi filmovi imaju odlicne kritike.
Nego da se vratim na temu,jer sa malo popiz... kada sam video neke postove.Pa za neupucene serija mucke je oblikovala celu jednu generaciju ljudi od 30 do 50 god.
Ja mogu da se posluzim mojim primerom,i ja sam kao i del i rodni zivim okruzen betonom i asfaltom,okruzen soliterima i da iz ne bash najboljeg dele grada(90-tih se govorilo ZVEKETE RODJACI,koje gledao rane shvatice),tako da je sa tom serijom se uporedjivale cele generacije ljudi,prvenstveno serija je humoristicka i za one sa jeftinijim ulaznicama(manjim IQ) svaka epizoda je imala i pouku!!

Nego da se ja vratim Gosn.Dzonu Salivenu,neka mu je laka zemlja i vecna slava shto je svetu ostavio u nasledje takvo delo,koje nece izbledeti nikada,dao nam je najveci dar,a to je da se smejemo!!!

P.S. Toliki sam fan serji da chak posedujem epizodu koja nikad nije bila pushtane,nigde van UK.Tako da bi svima porucio da od na torene ili p2p i potraze ''rock and chips''.Da vide del,denzela dok su bili klinci,fredija zabca koga glumi rodni!!!

Josh jednom,shteta za takvog genija

Sledece godine u ovo doba posttacu bolji

Smesna si... Serija kvalitetna? U toj serije nema ni trunke kvaliteta vec izlizanih fora i par tema koje se provlace kroz sve sezone. Kakve ja mogu srece imati sto si ti cula za to?!? Pa 90% ljudi u ovoj zemlji je gledalo filmove Profesionalca i Balkanski spijun, a 100% su gledali i Underground, a sa 100% sigurnoscu mogu da tvrdim da ih je razumelo preko 80% ljdu. To sto ti nisi u stanju da uradis tako nesto je tvoj problem, al mi je jasno kada mislis da je Sex i Grad fantasticna serija. Dokle god ima takvih ljudi, koji nisu u stanju da cene dostignuca domace kinematografije, bicemo u muuurcu.
A sto se tice filmova koje sam ti naveo, imas jedan sajt, najbolji sto se tice filmova/serija odes lepo na njega i procitas komentare za te filmove. Pogledaj malo sta misle Japanci, Amerikanci, Englezi, Finci... Do tada mozes samo da cutis....

Sam si rekao da je to satira, zar ne? A da li to ti tvoji koji su to gledali to shvataju kao satiru ili komediju?!
A znas li sta ja mislim o njima? (Japanci, Amerikanci, itd.)

Sam si rekao da je to satira, zar ne? A da li to ti tvoji koji su to gledali to shvataju kao satiru ili komediju?!
A znas li sta ja mislim o njima? (Japanci, Amerikanci, itd.)

A zasto mislis da me boli ona stvar sta mislis o Amerima, Japancima... Al ocigledno imas jako visoko misljenje kada samatras da je Sex and The City ( ili kako vec ) maestralno delo. Svaka nasa serija, pa cak i ona u kojoj se baba ceslja ima vise "zivota" nego ta.
Za seije jesam rekao da kroz satiru opisuju prosecnu porodicu, sa svim problemima sa kojim se susrecu. To su ti i Mucke, samo sto se vise baziraju na komediju. Sex i grad, Ocajne domacice, Spanske serije nisu ni do kolena bilo kojoj seriji koju se rezirao Sinisa Pavic...

I zato i kazem. Sta da ocekujes od osobe koja nije u stanju da razume takve filmove...

Nisu, jer nijednu od tih nisi gledao, a serije Sinise Pavica su glupe, politicki angazovane i ulizivacke.

A kako znas da nisam gledao? Gledao sam dok mi se nisu smucile.... par glupaca koje sire noge svakom muskarcu u kukaju kako nemaju srece u ljubavi. domacice su daleko bolje jel su vise komedija neko neki neuspeli pokusaj drame koji moze biti zanimljiv samo.... hm....
A ono nije tacno. Sve njegove serije su bile, tj na sarkastican nacin opisivale drustvo u kome zivimo. I vecinu likova iz negovih serija mozemo da postovetimo sa stvarnim zivotom...Al to je tvoj problem sto nisi u stanju da razumes...

Back