Preminula trudnica od posledica korone u KC Niš

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Preminula trudnica od posledica korone u KC Niš​

Trudnica (20) je preminula sinoć u niškom Univerzitetskom kliničkom centru od posledica kovida 19, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

IZVOR: B92 SREDA, 6.10.2021. | 17:28

"Trudnica iz Knjaževca stara 20 godina u četvrtom mesecu trudnoće, blizanačka trudnoća, nevakcinisana egzitirala je sinoć u 23 sata. Dan pre toga stavljena je na respirator", kazao je Zoran Perišić, direktor niškog UKC, prenose mediji.

U niškom UKC ima pet trudnica i četiri porodilje, tri porođene carskim rezom i jedna spontanim porođajem kod kojih je potvrđen koronavirus.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=10&dd=06&nav_category=16&nav_id=1933024

Velika tragedija za tu mladu ženu i njeno dete..kovid 19 je prava pošast

preporučivalo se i radioktvno zračenje za lepši ten i duži život.prošlog veka. Čak su imali i bazene sa radioktivnom vodom u luksuznim hotelima.
To su preporučivali najeminentniji lekari onog vremena.

Mi nismo dostigli vrh razvoja pa će tek za neko vreme neko u budućnosti da analizira današnje doba i zaključi ko je ovde bio zaljudjen.

Ja to stvarno ne razumem!
Imam drugaricu koja je sad hvala Bogu trudna
Pitala se dal da se vakciniše
Nisam lekar ali doslo mi je da kazem da se ne vakciniše nikako bar dok se ne porodi!
Pitaće i lekarku koja će je verujem odvratiti od ideje
Trudnice ne primaju nikakve vakcine nikada!
Druga stvar je određena terapija radi održavanja trudnoće
ima mnogo trudnica koje se vakcinišu nakon porodjaja ali ovakvi slucajevi teraju na razmisljanje i mislim da ovo nije prvi slucaj
ako se dobro secam prosle godine isto je tako umrla mlada majka zaražena virusom korone ,beba je spašena

Antivakseri loše utiču na one koji nemaju pojma o vakcini, a koji hoće da se vakcinišu. Antivakseri pričaju gluposrti, a često i namerno lažu.
A ko kaže da ti imaš pojma o vakcinaciji? Gledaš navodno neke stručnjake na televiziji i veruješ sve što govore. Ljudi su mnogo, mnogo puta svašta govorili i koristili medije radi spinovanja informacija i prevarili ljude. Tome i služe mediji. To im je jedina svrha.

Pa trudnice i ne smeju da se vakcinisu.ja znam da moja zena nije smela ni lekove za prehladu da pije vec samo cajeve i limun.
Moja bivša je pila neki antibiotik koji je smeo da se pije u trudnoći ali smo to tad pitali lekara.
Vakcine u trudnoći, ja stvarno ne mogu da razumem??
Nisam imunolog, nisam lekar ali kao građanin imam pravo da se pitam zašto??

Da imam ženu sad i da je trudna ne bih joj dao da se vakciniše, sem ako ona na svoju ruku ne bi odlučila ali to je stvarno nespojivo sa svime što smo do sad usvajali kao normalan odnos prema trudnoći!

A ko kaže da ti imaš pojma o vakcinaciji? Gledaš navodno neke stručnjake na televiziji i veruje sve što govore. Ljudi su mnogo, mnogo puta svašta govorili i koristili medije radi spinovanja informacija i prevarili ljude. Tome i služe mediji. To im je jedina svrha.
Samo ti tako razmišljaj kada te pasuješ koronu onda ćeš da trčiš kod tih stručnjaka da te spasu.

ima mnogo trudnica koje se vakcinišu nakon porodjaja ali ovakvi slucajevi teraju na razmisljanje i mislim da ovo nije prvi slucaj
ako se dobro secam prosle godine isto je tako umrla mlada majka zaražena virusom korone ,beba je spašena
Dobro
Ali sad se ja pitam, trudnoća svaka nosi rizik, postoji i neka statistika u svemu, da li smo sigurni da bi vakcinacija (koja se inače ne praktikuje u trudnoći) sad povećala zaštitu trudnica i da li SIGURNO ne bi ugrozila samu trudnoću i bebu?
Kao laik se pitam.

Back