Premier League Fantasy 2019/2020

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.408
verujem da znate o čemu je reč a od par desetina hiljada igrača iz Srbije valjda ima još osim mene na ovom forumu.

Za one koji ne znaju ukratko:
Reč je o virtuelnoj igri gde imate priliku da se iskažete kao menadžer u premijer ligi engleske.
Igra je povezana sa stvarnim dešavanjima u Premijer Ligi. Naime, vi birate stvarne igrače koji zapravo igraju za svoje ekipe i na osnovu njihovih partija vi dobijate bodove. Postoje naravno pravila i ovde vam u spojleru dajem uprošćena i prevedena na srpski

SASTAVLJANJE EKIPE

Imate na raspolaganju 100 miliona i za te pare morate da izaberete 15 igrača.

2 – golmana

5 – odbrambenih

5 – veznih

3 – napadača

• Ne smete imati više od 3 igrača iz iste ekipe
Od tih 15 igrača, birate 11 koji će biti u prvoj postavi i samo tih 11 vam donose bodove!

• Formacija mora biti realna. To znači da u odbrani moraju biti bar trojica. Dakle u obzir dolaze formacije 5-4-1, 5-3-2, 5-2-3, 4-4-2, 4-3-3, 3-4-3, 3-5-2. Uostalom možete se igrati sa tim on će sam menjati formaciju. I zapamtite da nije bitno ko je na grafici bek, a ko štoper ili krilo i u sredini veznog reda. Za sve u linijama važe isti poeni.
  • Ako neko od igrača iz prve postave ne bude igrao ulaze vam igrači sa klupe onim redom kojim ste vi namestili. Ali mora biti 3 odbrambena što znači ako igrate formaciju sa 3 u odbrani i neko od njih ne igra ni minut umesto njega će ući odbrambeni igrač jer ne može na kraju ispasti postava 2-5-3. (Nije toliko konfuzno koliko je teško objasniti, skontaćete vrlo lako već posle prvog kola).
  • Pred svako kolo je potrebno da izaberete kapitena i zamenika kapitena. Kapitenu se bodovi dupliraju za to kolo i za svako kolo možete novog kapitena da birate. Ukoliko kapiten ne bude igrao, onda vam kapiten postaje zamenik kapitena i njemu se dupliraju bodovi.
  • Sva podešavanje u vašem timu, svi transferi, izbor kapitena, SVE se može vršiti do sat vremena pre početka prvog meča u tom kolu!!!
  • Pred svako kolo imate jedan besplatan transfer, a svaki naredni će vam oduzeti 4 boda od broja bodova koje budete osvojili to kolo.
  • Ukoliko ne iskoristite svoj besplatni transfer, dakle ne izvršite nikakvu izmenu, on vam se prenosi za naredno kolo u kojem onda imate 2 besplatna transfera. ALI, možete imati samo 2 besplatna transfera dalje od toga se ne sabira nego ostaje na tome!
  • Bitan faktor kod transfera je da se tokom sezone cena igrača menja, pada i raste. Tako da morate voditi računa i o tome. Pravila kad i kome će skočiti cena nema. Takođe, pravilo je da kad igraču skoči cena za 0,2m vama u ekipi skače za 0,1. Dok kod pada cene nema takvog pravila i pad cene u vašoj ekipi i na tržištu je direktno proporcionalan.
  • NAPOMENA: dok ne počne prvo kolo imate neograničeni broj transfera
Svaki igrač dobija broj poena na osnovnu njegove igre. Poeni kapitena su puta 2. Poeni vaših prvih 11 se sabiraju i to je vaš broj poena za to kolo. Svako kolo se sabira i pravi se tabela.
Bodovi se dobijaju se ovako:

• Ako igrač igra manje od 60 minuta – 1 bod
  • Ako igrač igra 60 minuta i više – 2 boda
  • Svaki dati gol od strane golmana ili odbrambenog igrača – 6 bodova
  • Svaki dati gol od strane veznog igrača – 5 bodova
  • Svaki dati gol od strane napadača – 4 boda
  • Svaka asitencija bez obzira na poziciju – 3 boda
  • Clean sheet (sačuvana mreža) golmana i defanzivnog igrača – 4 boda
  • Clean sheet veznog igrača – 1 bod
  • Za svake tri odbrane golman – 1 bod
  • Za odbranjeni penal golman – 5 bodova
  • Svaki promašeni penal – -2 boda
  • Za svaka dva gola koje primi golman ili defanzivac – -1 bod
  • Svaki dobijeni žuti karton – -1 bod
  • Svaki crveni karton – -3 boda
  • Za svaki autogol – -2 boda
  • Bonus poeni – 1-3

Fantazi je na sajtu https://fantasy.premierleague.com/ gde se prijavljuje i kreira profil. Inače ima i zvaničnih nagrada koje baš hebač keve u ovome pa u konkurenciji par miliona ljudi iz celog sveta na nedeljnom mesečnom ili do kraja bude na vrhu :lol:
Kada jednom formirate tim možete ga pustiti cele godine sve će se automatski obračunavati ili mikromenadžerisati na nedeljnom nivou što je valjda i poenta.

Može se igrati opšta liga ili privatna liga gde svi mogu sve da biraju, ili da se igra draft liga gde birate iz pula igrača i kada jedan igrač odabere igrača on postaje nedostupan za ostale. Po meni je to najzanimljiviji vid fantazija. Naravno uporedo imate tim u javnoj i draft ligi koji nemaju veze jedan sa drugim. Ima i h2h liga kada timovi igraju jedan protiv drugog što je isto jako zanimljivo...

Elem, sezona je blizu ostalo je još 8 dana pa ako neko igra mogli bi da napravimo ovdašnju ligu kao što smo za prošlo svetsko prvenstvo, čisto da malo ubijemo monotoniju na pdf-u, a ako ne onda čisto da iskomentarišemo ko šta igra i kako stoji sa izabranim timom,izbor igrača i sl.

P.S. Možete učestvovati u koliko god hoćete javnih i privatnih liga.
P.P.S. Ovo zaista zahteva jako jako malo vašeg vremena,bukvalno par minuta nedeljno je dovoljno ;)

Moj trenutni tim za public,verovatno u zavisnosti od transfera u poslednjoj nedelji možda bude promena.

580151

Skoncetrisao sam se ove godine na jaču odbranu sa dvojicom iz Liverpula(odlični asistenti) i Sitija, pa sam žrtvovao Salaha,Manea i Sterlinga u sredini od starova i malo skromniju postavu mada Frejzer je bio fenomenalan prošle godine sa Wilsonom u tandemu a ove ga vezujem sa drugim napadačem Kingom, Calverta sam uzeo jer Everton ima dobar raspored na početku a Firminja naravno jer očekujem bolje izdanje od prošle godine.

Istorija je majka mudrosti : )
Doneše silne bodove prošle sezone.
I Milivojević penaldžija, naravno.
I penaldžija i slobodnjaci i CP igra zatvoreno pa često ne prime gol a i standardno igra što je jako bitno. Nije asistent ali je bodovno jako koristan. Koliko sam ispizdeo zbog Pogbe prošle godine samo zbog propuštenih utakmica(i kartona) ali golova i asistencija je bilo nije da nije :lol:
Inače prošle mi Azar bio najbolji pik i kapiten....ubedljivo.

Jedan od vecih razloga zasto ih ja nisam otvarao

Jos ce tu biti pomeranja i tek je sezona pocela
Sledeći petak kreće liga a neograničen broj transfera je dozvoljen do tada. Po meni sad je pravo vreme za osnovu, posle samo korekcije. Inače skoro svi koji su postovali na YT timove su uzeli AA ,Robertsona i Laportea u odbrani i velika većina Salaha i Sterlinga u sredini a dobar deo i Zahu iako nije sigurno gde igra.
Sećam se prošle godine kad je Kejn bio obavezan ove godine svi ekonomišu u napadu a ulažu u odbranu koju čine LIV bekovi i MCI štoperi :lol:

Poslednja izmena:
Sledeći petak kreće liga a neograničen broj transfera je dozvoljen do tada. Po meni sad je pravo vreme za osnovu, posle samo korekcije. Inače skoro svi koji su postovali na YT timove su uzeli AA ,Robertsona i Laportea u odbrani i velika većina Salaha i Sterlinga u sredini a dobar deo i Zahu iako nije sigurno gde igra.
Sećam se prošle godine kad je Kejn bio obavezan ove godine svi ekonomišu u napadu a ulažu u odbranu koju čine LIV bekovi i MCI štoperi :lol:
Jel mi verujes da ja i dalje ne znam osnovna pravila tih fantasy liga ? Znaci znam o cemu se radi ali nikad nisam skontao koji je stos toga.

Ajd ako mozes da mi objasnis pa da se i ja prikljucim, pliz ?

Jel mi verujes da ja i dalje ne znam osnovna pravila tih fantasy liga ? Znaci znam o cemu se radi ali nikad nisam skontao koji je stos toga.

Ajd ako mozes da mi objasnis pa da se i ja prikljucim, pliz ?

Već ima u spojleru ali evo:

Imaš 100 miliona na raspolaganju da kupiš 15 stvarnih igrača koji igraju u PL klubovima: 2 gk, po 5 u odbrani i sredini i 3 u napadu. Maximalno 3 is istog kluba. Od tih 15 svako kolo biraš 11 i formiraš tim od njih(nekoliko mogućih formacija) i u zavisnosti od njihovih igara u stvarnom životu dobijaš poene(opisano gore u spojleru kako se dobijaju konkretno). E sad ima tu razmoraznih bonusa i sl, ali za osnove nije bitno. Bodovi se sabiraju i ti napreduješ ili nazaduješ na tabeli na osnovu njih. Svako kolo počinje kad u stvarnosti počne prva (recimo petak) i završava kada i poslednja(recimo ponedeljak) i u tom periodu nema više ni transfera igrača ni izmena igrača i taktike. Između posle svakog kola možeš da uradiš transfer jednog igrača(ako je duže povređen ili suspendovan ili jednostavno loše igra) i zameniš novim. Takođe možeš da biraš ko igra i u kojoj formaciji. Na sajtu PL uglavnom ako je neko nedostupan to kolo stoji trougao upozorenja da bi znao da zameniš.....

Već ima u spojleru ali evo:

Imaš 100 miliona na raspolaganju da kupiš 15 stvarnih igrača koji igraju u PL klubovima: 2 gk, po 5 u odbrani i sredini i 3 u napadu. Maximalno 3 is istog kluba. Od tih 15 svako kolo biraš 11 i formiraš tim od njih(nekoliko mogućih formacija) i u zavisnosti od njihovih igara u stvarnom životu dobijaš poene(opisano gore u spojleru kako se dobijaju konkretno). E sad ima tu razmoraznih bonusa i sl, ali za osnove nije bitno. Bodovi se sabiraju i ti napreduješ ili nazaduješ na tabeli na osnovu njih. Svako kolo počinje kad u stvarnosti počne prva (recimo petak) i završava kada i poslednja(recimo ponedeljak) i u tom periodu nema više ni transfera igrača ni izmena igrača i taktike. Između posle svakog kola možeš da uradiš transfer jednog igrača(ako je duže povređen ili suspendovan ili jednostavno loše igra) i zameniš novim. Takođe možeš da biraš ko igra i u kojoj formaciji. Na sajtu PL uglavnom ako je neko nedostupan to kolo stoji trougao upozorenja da bi znao da zameniš.....

Sorry ; nisam imao vremena da citam spojlere :rumenko: :rumenko: :rumenko:
Postoji li automatska postavka ili moram ja licno da "cesljam" po igracima ?

580852

Varijanta broj dva.
Ipak ubačen Salah kao premium igrač. Martial i Zaha za kog se ne zna gde će do kraja završiti izbačeni ubačen Perez kao budžet opcija,Firminja sam morao da sklonim zbog ograničenja i ubačen Vilson(tri glavna Bornamut igrača u prvom timu ako oni zaseru na startu ode i moj fantazi) i štimovanje budžeta u odbrani zbog Salaha.
Pratim i dalje pa menjam vdo petka po potrebi. Šuška se da neki dolaze kasnije sa odmora pa nije izvesno da će igrati.

Prilozi

• 1564914422211.png
    1564914422211.png
    211,5 KB · Pregleda: 12
Мени се тројица од почетне екипе у међувремену повредила.
Neograničeni su transferi do početka,meni su upravo ta prva kola najgora jer nikad ne znaš koga štede i koji novajlija počinje umesto kog standardnog iz prethodne. Prošle godine sam se zeznuo pa mi jedno 6 igrača ili nije igralo u prvom kolu ili ulazili u drugom poluvremenu pa im smanjivali bodove. Zato ove godine pratim i reagujem. Lako ću posle menjati,cena im ne raste kad ne igraju.

Back