Premala ulaganja u znanje, ponovo preti veliki odliv kadrova

Ma lazu bre...Sta mi Srbi mnogo pametni pa ce nas dvore da im ne placamo sklarine i smestaj, da kako da ne...Koje li su to zemlje pitam se....Ma svi traze pare to je ok, ali neke svote su mi banalne!:think:

U sushtini, ako upishesh Prinston, dobre su shanse da dobijesh i zaista dobru stipendiju. Mislim da je tako i za vecinu Americkih fakulteta. Ali, ako upishesh!

U sushtini, ako upishesh Prinston, dobre su shanse da dobijesh i zaista dobru stipendiju. Mislim da je tako i za vecinu Americkih fakulteta. Ali, ako upishesh!

Izvini, mislim da nisi u pravu....Konkretno sam pitao za Harvard, ne daju stipendije ucenicima koji nisu iz tih predela pogotovu iz USA zamisli mene iz Srbije odem tamo i pni mi plate skolovanje....Jes boli ga!
Rekla mi je jedna ucenica da ne daju scholarships nostranim ucenicima mada kaze ima sanse ali su minimalne stoga teze o prema tome nema stipendije za nas....A kako bi bilo da Srbija salje svoje studente i da im placa ove prestizne univerzitete a da se mi kasnije oduzimo tako sto cemo im vracati pare ili da se obavazemo nekim ugovorm da cemo raditi ovde odredjeni period pa posle kud odes!?
A sto ja nisam ministar prosvete)ako postoji to uopste):D

Izvini, mislim da nisi u pravu....Konkretno sam pitao za Harvard, ne daju stipendije ucenicima koji nisu iz tih predela pogotovu iz USA zamisli mene iz Srbije odem tamo i pni mi plate skolovanje....Jes boli ga!
Rekla mi je jedna ucenica da ne daju scholarships nostranim ucenicima mada kaze ima sanse ali su minimalne stoga teze o prema tome nema stipendije za nas....A kako bi bilo da Srbija salje svoje studente i da im placa ove prestizne univerzitete a da se mi kasnije oduzimo tako sto cemo im vracati pare ili da se obavazemo nekim ugovorm da cemo raditi ovde odredjeni period pa posle kud odes!?
A sto ja nisam ministar prosvete)ako postoji to uopste):D

E pa ja znam da sam u pravu. Znam curu iz moje shkole koja trenutno studira politicke nauke na Harvardu. Ona sigurno nije imala 40 hiljada dolara da plati, vec je dobila stipendiju. I znam masu drugih ljudi koji su otishli tamo na studije. To shto si ih ti pitao oni kazu svakome. Da nemaju novca i da su stipendije ogranicene; u suprotnom onda bi bila ogromna navala na te Univerzitete. I pogledaj u onaj admissions office ili josh bolje na wikipediji. Ti vrlo prestizni univerziteti imaju oko 2 miliona po studentu, tako da imaju para.

I evo, lepo pishe 70% studenata prima neku pomoc:

http://www.admissions.college.harvard.edu/financial_aid/index.html

E pa ja znam da sam u pravu. Znam curu iz moje shkole koja trenutno studira politicke nauke na Harvardu. Ona sigurno nije imala 40 hiljada dolara da plati, vec je dobila stipendiju. I znam masu drugih ljudi koji su otishli tamo na studije. To shto si ih ti pitao oni kazu svakome. Da nemaju novca i da su stipendije ogranicene; u suprotnom onda bi bila ogromna navala na te Univerzitete. I pogledaj u onaj admissions office ili josh bolje na wikipediji. Ti vrlo prestizni univerziteti imaju oko 2 miliona po studentu, tako da imaju para.

****** a sto bi me lagala:dontunderstand:
Mozda joj nije u cilju da dodjem da je nacuim malo hemije,matematike, fizike:lol:
Hmmm kaze ona meni da od njih ne ocekujem pomoc jer je retko dobijaju....

A jel znas koliku stipendiju je dobila?Koji procenat skolovanja joj je bio placen?

Evo gledam za Berkeley About 75 percent of all Berkeley undergraduates receive financial assistance, and an impressive 87 percent graduate within 6 years (national average is 60 percentAlal im vera...

nishta, onda uradi ono sto i vecina nas u srbiji napacenih radi: zavrshi ovde studije sa sto boljim uspehom , idi leti na praxu u inostranstvu i trazi kasnije poslediplomske studije na nekom od tih univerziteta.

Aj i ja da podelim svoje misljenje povodom ovoga..
Svako nekog poznaje pa tako i ja znam za jednog sada vec coveka koji je zavrsio informatiku u Washingtonu stvarno ne mogu da se setim sole sustina je da je bilo nesto prestizno.Covek zivi talenat za to pragramiranje mu u krvi(mozete misliti na sta je izgledao:).I sustina sve on to lepo zavrsi i stavise zaposli se u Microsoftu na izradi programa za obradu videa.Sve je to fino i plata mu nije losa ali ljudi..
TAMO IH IMA MALI MILION(ne znam kako je sad zbog krize),deo si velikog tima,najmanji sraf u masini i najbolje cemu mozes da se nadas da ces se naci kao potpisnik nekog programu u opciji About.Tuga ziva radi se ceo dan,tako je inace sve na zapadu al ajde..Dakle dok se ceo ne raspadnes ima da drndas tamo..
O troskovima i da ne pricam.Pa ako neko stvarno voli taj od jutra do sutra western type zivot neka samo navali.Daleko od toga da je svima tako ali dosta njih prodje ovako-izrabljeni ceo zivot.
Da poentiram-u tom smislu potpuno mi je NERAZUMLJIVO slepo trcanje u svet kada ce vas kad-tad progutati jer ste mali i slabi..
POz

Back