Prelijevanje

gost 274412

Aktivan član
Poruka
1.049
onaj trenutak kada shvatite da ste pokupili osobine i način ponašanja osobe sa kojom ste proveli puno vremena
pa se izražavate drugačije jer ste birali talasnu dužinu koja bi bila razumljiva i zajednička
pa odjednom imate i drugačiji pogled na svijet, neke tripove potpuno vama nesvojstvene
pa ste postali opširni, detaljni i dosadni, pa puno pričate a ništa ne kažete ( u mom slučaju) :D

i sve te stvari koje čovjek nesvjesno pokupi
kako se toga osloboditi?

koliko je važno razmisliti o uticaju osobe sa kojom se zbližavate, prije nego što se zbližite
da li je to gordost i snobizam ako razmislite dva puta?
jeste li se ikada osjećali osiromašeno što ste nekome dopustili da vam se približi i poklonili mu svoje vrijeme?

Kakav god uticaj primali od osobe s kojom smo proveli neko vreme, ne treba postavljati pitanje jesmo li iz veze izašli duhovno osiromašeni, ili duhovno obogaćeni. Takve osobe su nam bile potrebne iz nekog razloga i sa njima smo bili, tako je moralo, takve su nam osobe tada bile potrebne. Ako su veze okončane, a da mislimo da je vreme uzalud potrošeno sa njima, onda je to samo nepotrebno kajanje. Ko zna koliko bi se kajali da tih veza nije bilo.

onaj trenutak kada shvatite da ste pokupili osobine i način ponašanja osobe sa kojom ste proveli puno vremena
pa se izražavate drugačije jer ste birali talasnu dužinu koja bi bila razumljiva i zajednička
pa odjednom imate i drugačiji pogled na svijet, neke tripove potpuno vama nesvojstvene
pa ste postali opširni, detaljni i dosadni, pa puno pričate a ništa ne kažete ( u mom slučaju) :D

kako se toga osloboditi?

koliko je važno razmisliti o uticaju osobe sa kojom se zbližavate, prije nego što se zbližite
jeste li se ikada osjećali osiromašeno što ste nekome dopustili da vam se približi i poklonili mu svoje vrijeme?

resila sam se toga
ostavila sam dvoje koje sam smatrala najboljim prijateljima a krv suze i znoj bih dala za njih
i ostavljena sam od strane nekog koga sam brzo i lako zavolela
neka ih
sve kockice su se slozile

ma to zblizavanje je mutan teren, mada mnogi ljudi funkcionisu u tom svetu. ima neko pravo zblizavanje i ima to zblizavanje kad posle zavrsis kod psihijatra. tako da ne znam, valjda se tako razlikuju pametniji i manje pametni kako kroz zivot idu i konstruisu veze i sta izvlace iz toga a mozda ne mozes nista ni da biras. ali mozes. ako vidis neki uzak put u odnosu a ne shirok idi uskim nekad je to resenje a nekad je nemoguce pa nas posle boli guza

kako se toga osloboditi?

Dobra tema.

Druzis se s nekim ko ti odgovara, i ima pozitivan uticaj.

Sa tim, cak mi i prija kada u nekom trenutku skotam da sam preuzela reci i gestove te osobe.

Ako se osecas osiromaseo - znaci da ne dobijas koliko dajes.

kako se toga osloboditi?

Nisam menjala interesovanja, ukus, potrebe, recnik,... ne daj Boze prijatelje sto je takodje cest slucaj.
Prilagodjavala sam neke navike a smatram da je to i normalno.
Bila sam u situaciji kada sam morala da trpim nesto sasvim suprotno od moje prirode ali nisam to i sama radila. Vise kao lenj roditelj kog mrzi da detetu objasnjava sta ne valja pa ga pusti samo da ne kmeci.

Treba birati ljude. Napravila sam jednu gresku ali veliku, kao bas mlada.
Jesam. Zao mi je sto sam se tada potrosila pa su drugi, vredniji bili ukinuti na neki nacin. Ali sve prodje :) Obnove se i telo i duh i emocije. Vazno je ne dozvoliti da te ogorcenost i zelja za osvetom nadjcaju.

kako se toga osloboditi?

Neko na vratima zvoni. Traze me...
Sta vredi i da otvaram kada nisam tu!?!
Ko zna gde sam ja...

najvise volim pacenike na koje je neko drugi uticao, i sad su oni osiromaseni..:sad2:
mukice..:sad2:

- - - - - - - - - -

el to ona fora, ti si kriv sto sam shebao zivot..jel se secas kad sam te pre xy godina pitao za savet, i ti si mi rekao uradi to..eto ti sad, sta cu sad?:rtfm::sad2:

najvise volim pacenike na koje je neko drugi uticao, i sad su oni osiromaseni..:sad2:
mukice..:sad2:

- - - - - - - - - -

el to ona fora, ti si kriv sto sam shebao zivot..jel se secas kad sam te pre xy godina pitao za savet, i ti si mi rekao uradi to..eto ti sad, sta cu sad?:rtfm::sad2:

ne, nije to ta fora
baš nemam te tripove 'ti si kriv da si mi s* život'
samo sumiram utiske

Poslednja izmena:
ne, nije to ta fora
baš nemam te tripove 'ti si kriv da si mi s* život'
samo sumiram utiske
sumiras utiske da je neko negativno uticao na tebe, i kriva je ta osoba?
ma nemoj?
a ono, odgovornost za sebe i svoje postupke, nema?:)

- - - - - - - - - -

jbt provedete zivote kriveci druuge. pogledaj se u ogledalo prikane..:)

Mnogi ljudi prodje kroz zivot...neko kao paucina, neko kao ,,krava kroz kukuruz"...nemoguce je da ne ostane nikakav trag...nesto se promijeni i kroz to prilagodjavanje...ako je nesto dobro, volim dobre uzore, da mi daju pravac m motiv, nacin, ali uradicu onako kako moj nabazdareni sistem umije...ne znam imitirati...a ako mi nesto zaista lako ostane, to su neke glupave uzrecice - postapalice , pokupim ih kao magnet spajalice...i nasmejem se sebi kada cujem sebe da ih izgovaram...mora me neko fascinirati da bih pokusala ogledalo sistem, preslikavanja...ali nisam to u stanju...mada...hm...kad razmislim malo bolje o sebi i ljudima, sada kada imam sto godina...jos uvijek se preispitujem da li sam prestroga, presumnjicava, prepuna zapazanja sitnica...mnogo puta priznajem sebi da sam zbunjena kada uporedim svoj sistem procijene i neki drugi...pitam se koliko li sam bager u dusi, kad u hodu vidim svaki gest, pokret oka, pokusaj , namjeru i razmislim o pomisli, procjenjujem realnost, istinu, kvalitet najave...a vidim da suprotno meni postoje ljudi koji druge najavljuju u ekstra superlativu od pocetka, doslovno onako kako su se oni sami predstavili svima nama...i onda se zapitam zasto ti superlativi ne mogu da me taknu u srce, da se divim dok ne ubodem stapicem u centar da vidim konzistenciju sadrzaja...miris...pitala sam se da li to ti ljudi rade iz lijepog vaspitanja, praveci se da ne vide obicnost u tim ljudima ili hoce da pokazu dobrotu svog srca...ili hoce da podignu sebi status, kako se druze sa ekstra, giga, mega personama, koji su samo najbolji oko njih...a ja vidim vrane, gavranove, curke, lisice, rakune...dok drugi vide rajske ptice, orlove, albatrose, galebove...a onda se iznenadim , kad vidim da bas kod tih ljudi , koji su skloni predivnjivanju divnih, u stvari covjek kao osoba najkrace traje...potrose ljude kao krem bananice...i produze dalje do novih superlativa, kao hrana, kao garderoba...onda se opet vratim u sv oj svijet procjene, sakupljanja pluseva, minusa, ljudskosti i obicnosti...jer ja ne znam drugacije...u tom mom svijetu , koji po ovom opisu izgledao bi vrlo otudjen i tezak za saradnju...u tom mom svijetu zaslugom, vremenom i istinom...svako moze da postane super , giga, mega, sega...ali onda kad ja osjetim da je obicno ljudsko bice, kad razderem masku, manipulaciju i laz...ako prodje da bude se obicno, iskreno, to ...onda moze ostati u mom energetskom sistemu dok je svijeta i vijeka, cak i ako me nerviralo...samo da bude jednostavno ljudsko, bez sega, mega, preser...u koje moze vjerovati , bez dokaza samo neko toliko samouvjeren u sebe ili naivan do daske...od koga pokupiti osobine ? Volim pokupiti znanje...ako imam sta, ako nemam ...odilami sa bajkama...Ne treba niko da me osiromasuje, niti obogacuje, nisam uranijum, nije mi ni dosadno...samo energija ako je jaca od trivijalnosti...sve ostalo bezveze prica...znam...

Back