Preležah je i ja

Leptir_NL

Aktivan član
Poruka
1.247
Prošle sedmice sam dva dana kašljucao, suv kašalj, grlo malo suvo a nos curio podobro 10dana. Posle je počelo iskašljavanje sa onim klasičnim mirisom šlajma od prehlade. Čajevi, limun, lukovi, ljute paprike i sosevi, med, naparavanja sa začinjenim čorbama sa 10 vrsta začina i alkohola malo više, priznajem ☺️..kuvana vina, žestina koju nikad ne pijem itd
Ukus, miris OK, i bez umora. Naravno, na nogama i normalnim aktivnostima.
Testiran, samo zbog covid ausvajsa, pozitivan i sad moram još 6 dana kući sedeti. Ebo ih test. Da sam znao ne bih ni išao. Naojobičnija prehladica kod mene. Želeo bih da ovaj omikron svi koji su ga zakačili, ovako lako prebole.
Španska obala, dvorište, zalihe hrane i pića su tu..preguraću.
Razumem one koji se vakcinišu ali izgleda da oni nas nevakcinisane manje razumeju. Vakseri su postali agresivni kao neka sekta.

Ја прележао прошлог фебруара са мало јачим симптомима од тебе, без кашља и температуре а са болом у мишићима. Било ми драго, као и теби, што сам завршио са тим. А онда, након неког времена, креће умор. Устајем солидно одморен, функционишем пре подне, и након тога падам мртав. Три месеца после добијам аритмију. Ништа страшно, до осамдесет откуцаја, али ружан осећај кад слушаш своје срце како лупа. Знојење. Е, сад, умор је ишчезао, аритмије су још понекад ту, али не осећам се здравим као пре. Додуше, можда је у питању и аутосугестија. И, да, вакцинисао сам се пре месец дана.
Извини што ти мрачим, желим ти да не осетиш ништа од овога, само хоћу да ти кажем да постковид уме да буде зајебан. Срећно!

Bratski, ne mračiš mi nimalo i zahvaljujem za svako iskreno iskustvo i komentar i u Zdravlju se ovde mi dopisivali još decenijama 🍻
I ja sam, zadnjeg leta, provodio odmor u Srpskoj, severoistočnoj, Hercegovini i manje u Srbiji.
Oko mene je tada bilo bar 10 pozitivno, kasnije, testiranih..Nisam to tada znao ali sa svima njima sam sedeo, grlio se, i pozdravljao se..Nisu ni oni znali tada da su "pozitivni".
Bio sam umoran bar 2 meseca..Nisam znao je li od alkohola ili corona prehlade.
Nisam imao aritmije..

Prošle sedmice sam dva dana kašljucao, suv kašalj, grlo malo suvo a nos curio podobro 10dana. Posle je počelo iskašljavanje sa onim klasičnim mirisom šlajma od prehlade. Čajevi, limun, lukovi, ljute paprike i sosevi, med, naparavanja sa začinjenim čorbama sa 10 vrsta začina i alkohola malo više, priznajem ☺️..kuvana vina, žestina koju nikad ne pijem itd
Ukus, miris OK, i bez umora. Naravno, na nogama i normalnim aktivnostima.
Testiran, samo zbog covid ausvajsa, pozitivan i sad moram još 6 dana kući sedeti. Ebo ih test. Da sam znao ne bih ni išao. Naojobičnija prehladica kod mene. Želeo bih da ovaj omikron svi koji su ga zakačili, ovako lako prebole.
Španska obala, dvorište, zalihe hrane i pića su tu..preguraću.
Razumem one koji se vakcinišu ali izgleda da oni nas nevakcinisane manje razumeju. Vakseri su postali agresivni kao neka sekta.
Otkud znas sta si pelezao ako pcr testi nisu validni :aha:

Pa bravo brate heroj si, ja 2× po mesec dana nisam usto iz kreveta pa se ne kurcim
Eto ako ti kažeš da sam heroj, odmah se osećam tako. Skoro pa kao da sam odlikovan od dostojnog patrijarha.
Gde vide ti herojstvo ili qrčenje u mom pisanju ili bilo šta slično. Ili samo šetaš po temama i ostavljaš površne komentare..onako, radi "rejtinga" .

Eto ako ti kažeš da sam heroj, odmah se osećam tako. Skoro pa kao da sam odlikovan od dostojnog patrijarha.
Gde vide ti herojstvo ili qrčenje u mom pisanju ili bilo šta slično. Ili samo šetaš po temama i ostavljaš površne komentare..onako, radi "rejtinga" .
Samo sam hteo da ohrabrim pojedine preplašene i iznesem svoje, iskreno, iskustvo. Eto, razapni me zbog toga.

Obozavam pametnjakovice sa 2 i po poruke koji ovako kao spuste i sta sad ,oces medalju,jel treba da radim nesto drugo posto si me izvalio,da odem s foruma a

Preležala dvaput...
Iscrpljuje.
Iscrpljuje dosta, istina.
E sad ja sam i letos i zadnjih dana, znači tokom oba zaražavanja (mada se letos nisam testirao) koristio baš mnogo alkohola..mnooogo. Uz maslinovo ulje i ostalo, kontam, laički, da razredim krv i razbijam moguće trombove..laički, ponavljam.
Zato i ne znam jesam li bio umoran od virusa ili od alkohola.
PS: Izgubio sam prošle godine najboljeg druga na respiratoru u Kragujevcu. Niti je pio niti pušio, svako jutro na trčanju u prirodi..43godine je imao. Snašlo ga ovo zlo u samom početku i verovatno ni doktori tada nisu znali šta i kako. Naravno da se bojim virusa i ne potcenjujem ga ali eto..dosta od mene na ovoj temi..Napisah svoje iskustvo pa ako nekom pomognem, pomognem, a ako ne, imao sam samo najbolje namere.

Obozavam pametnjakovice sa 2 i po poruke koji ovako kao spuste i sta sad ,oces medalju,jel treba da radim nesto drugo posto si me izvalio,da odem s foruma a
Tvojih 1000 poruka ne brede kao nečije dve (slovima 2).
Ne procenjuj ljude na osnovu broja izblebetanih reči mego gledaj sadržaj.
Zbogom tebi od mene i u Zdravlju bio.

Iscrpljuje dosta, istina.
E sad ja sam i letos i zadnjih dana, znači tokom oba zaražavanja (mada se letos nisam testirao) koristio baš mnogo alkohola..mnooogo. Uz maslinovo ulje i ostalo, kontam, laički, da razredim krv i razbijam moguće trombove..laički, ponavljam.
Zato i ne znam jesam li bio umoran od virusa ili od alkohola.
PS: Izgubio sam prošle godine najboljeg druga na respiratoru u Kragujevcu. Niti je pio niti pušio, svako jutro na trčanju u prirodi..43godine je imao. Snašlo ga ovo zlo u samom početku i verovatno ni doktori tada nisu znali šta i kako. Naravno da se bojim virusa i ne potcenjujem ga ali eto..dosta od mene na ovoj temi..Napisah svoje iskustvo pa ako nekom pomognem, pomognem, a ako ne, imao sam samo najbolje namere.

Tvojih 1000 poruka ne brede kao nečije dve (slovima 2).
Ne procenjuj ljude na osnovu broja izblebetanih reči mego gledaj sadržaj.
Zbogom tebi od mene i u Zdravlju bio.
Sadrzaja nema a ja ga ne bih ni trazio,samo vidim komplex koji je izasao iz ne licne opaske da sam.2× dva puta slovima ,prelezao isto i ne otvorih temu o tome,do jaja ti je sadrzaj

Sadrzaja nema a ja ga ne bih ni trazio,samo vidim komplex koji je izasao iz ne licne opaske da sam.2× dva puta slovima ,prelezao isto i ne otvorih temu o tome,do jaja ti je sadrzaj
Evo još jednom da ti odgovorim i dočaram.
Čitam Krstaricu već par godina. Tek skoro sam se registrovao PRVI PUT, jer sam uvek na putu ili na moru.. VPN, satelit...i zezao me IP pa nisam mogao da se registrujem, jer nije mi krstaričin softver dozvoljavao. Pozivan sam na krstu i pre 15 god od strane nekih devojaka ali tada mi internet nije trebao da bih došao do njih.
Najkomičnije je što se ja slažem sa 95% tvojih postova koje sam ovde pročitao..Naročito po pitanju žena i MŽ odnosa.
Mislim da si danas bio malo brz i upao na ovu temu a da nisi ni pročitao ni razumeo moje pisanje do kraja.
Ako je tema suvišna, neka je moderatori obrišu..
Mator sam ja za komplekse (50g okruglo) sadržajan i ispunjen život imam da bih se na internetu dokazivao ili tome slično.
Ali, svako o onome što ga muči pa tako i ti o kompleksima..Oprosti na iskrenosti
Sada sam usidren na španskoj obali pa mi malo dosadno i samo htedoh da pročitam i naučim od sjajnih likova koji pišu na krsti i da podelim moje iskustvo sa coronom.
Zdravo bili svi, kojekude
🍻

Meni je najveći problem vrtoglavica i iscrpljenost .
To mi se još vuče , uz gubitak mirisa i ukusa...
Lekar je rekao da se ukus i miris nekome vrate i za 3,4 meseca.
.I moram da priznam , to mi jako smeta.
Nekako mi je ludo da zamislim da još mesecima neću osetiti mirise.
Ufff..razumem te.
Meni je najveći problem što mi se frižider na brodiću a i u kući, istovremeno pokvario pa pijem mlako pivo. Počeh i žestinu zbog toga da pijem..ona može i mlaka.
Ne zameri, razumem te i šalim se malo 🤗
Ja nemam vrtoglavicu ali mi uši zvone ko crkvena zvona. Moraću na d-dimmer test i ostalo.

Ja sam pocetkom meseca imao neku malu prehladu trajalo 5, 6 dana. Sedeo sam kuci to vreme. Pio sam vitamin c i defrinol. Osecao sam blag umor, blagu vrtoglavicu, blagu malaksalost, curenje nosa, zapusen, malo sam kasljucao zato što mi se slivalo, malo me bolela glava napred u predelu sinusa. Imao sam culo ukusa i mirisa. Doduse miris slabo zbog zapusenog nosa. Ne znam da li sam pokupio ovaj virus ili neku prehladu.

Drago mi je za sve ljude koji su imali lakse i blage simptome. Nije bas puko zezanje ovaj virus iako je cela situacija cudna.

Ja sam pocetkom meseca imao neku malu prehladu trajalo 5, 6 dana. Sedeo sam kuci to vreme. Pio sam vitamin c i defrinol. Osecao sam blag umor, blagu vrtoglavicu, blagu malaksalost, curenje nosa, zapusen, malo sam kasljucao zato što mi se slivalo, malo me bolela glava napred u predelu sinusa. Imao sam culo ukusa i mirisa. Doduse miris slabo zbog zapusenog nosa. Ne znam da li sam pokupio ovaj virus ili neku prehladu.

Drago mi je za sve ljude koji su imali lakse i blage simptome. Nije bas puko zezanje ovaj virus iako je cela situacija cudna.
Znaš kako..I kod mene je to ličilo na neku virozu , grip...
Glavobolja , vrtoglavica , malaksalost , bolovi u mišićima i temperatura koja je prvi put prelazila i 40 ali je ostao miris i ukus.
Ovaj drugi put je bio sa mnogo nižom temperaturom , do 38 i to ponekada, ali uz sve to -taj gubitak čula i kašalj me je ubijao .
I početak upale pluća..Kasnije su bila čista .
Tako da se lečiš uz vitamine uglavnom ,eto ja sam zbog pluća dobila antibiotike..
Preleži se , iscrpi , izgazi te pošteno ,,,I ok , neka je tako .
Nego me nervira što kasnije osećamo te glupe posledice ..
Prošli put mi je trebalo gotovo dva meseca da se sastavim i dođem na svoje ..
Sada ću videti ..Ovo je sveže ..

Znaš kako..I kod mene je to ličilo na neku virozu , grip...
Glavobolja , vrtoglavica , malaksalost , bolovi u mišićima i temperatura koja je prvi put prelazila i 40 ali je ostao miris i ukus.
Ovaj drugi put je bio sa mnogo nižom temperaturom , do 38 i to ponekada, ali uz sve to -taj gubitak čula i kašalj me je ubijao .
I početak upale pluća..Kasnije su bila čista .
Tako da se lečiš uz vitamine uglavnom ,eto ja sam zbog pluća dobila antibiotike..
Preleži se , iscrpi , izgazi te pošteno ,,,I ok , neka je tako .
Nego me nervira što kasnije osećamo te glupe posledice ..
Prošli put mi je trebalo gotovo dva meseca da se sastavim i dođem na svoje ..
Sada ću videti ..Ovo je sveže ..
Zelim ti brz oporavak. 🙂 🍻

Ja nisam imao temperaturu. Primio sam vakcinu, mozda, je ona blokirala neki veci razvoj virusa i jace tegobe. Ne znam sta da kazem, nisam pametan. Prosto nisam se testirao zato sto necu stvarno da pokupim tamo kad nije bilo potrebe.

Zelim ti brz oporavak. 🙂 🍻

Ja nisam imao temperaturu. Primio sam vakcinu, mozda, je ona blokirala neki veci razvoj virusa i jace tegobe. Ne znam sta da kazem, nisam pametan. Prosto nisam se testirao zato sto necu stvarno da pokupim tamo kad nije bilo potrebe.
Vakcinu nisam primila..a test..pa , kada više nisam znala šta je , otišla sam u Covid-ambulantu.

Pre omikrona preležah. Slično 3 dana neugodno pa 5ti dan test iako sam mislio nazeb pa 14 dana karantina....
u Kini beh kad je bio još i nepoznat, sećate se 2019 i januara i februara 2020?
A sad krajem septembra beh testiran(beh i pre)....posle toga uveli i u Srbiji zeleni sertifikat...zelen sam.

Drugov brat mi reče da je nakon vakcine 45 dana zaglavio hospitalizovan. Kaže jedva se izvukao i ne skida masku u javnim prostorima.

Hoću i ja na špansku obalu.... @Leptir_NL

Back