Prelepa ali teško izgovoriva imena za bebe

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.552
Ovo je veći problem na zapadu jer kod njih nema "piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano", ali u današnje vreme globalizacije je nemoguće da ne naletimo na čudna strana imena koje ne znamo kako da pravilno izgovorimo. Da krenemo:

Anais
Francusko-katalonijska verzija imena Ana a pravilno se izgovara kao ANAEES.
Nekada se piše i kao Anaïs sa tačkicama oko slova i

Svi su dobrodošlui da se uključe sa primerima, komentarima ili iskustvima

Ниа, Дорка, Манасија, Варвара, Идит, Анисија, Кјара, Корана, Фружина, Аксиња, Сана
Митке, ево ти имена, прилично необична, имена са наших простора.

Иначе, можда си приметио волим домаће, од своје земље, домаће музике, домаће хране.
Ма, светско а наше :mrgreen:

Ниа, Дорка, Манасија, Варвара, Идит, Анисија, Кјара, Корана, Фружина, Аксиња, Сана

Иначе, можда си приметио волим домаће, од своје земље, домаће музике, домаће хране.
daj malo opis/istoriju za neko ime ;)

Meni su privukle pažnju
Struja i Gorda
što pročitah u nekim starim crnogorskim knjigama

Idit i Sana mi se najviše svidjaju
i Kjara, ali se mnogo lomi jezik. Ko zan odakle smo to navukli?

Уморна сам нешто и Балашевићевски расположена, можда неки други пут када будем могла мало да истражујем.

Што се тиче Кјара од талијанског Клара, а на другим језицима је светлост

апрпопо имена Струја :mrgreen:, давно сам читала да су синовима надевали име Трактор, одушевљени механизацијом и појавом првих трактора.

Уморна сам нешто и Балашевићевски расположена, можда неки други пут када будем могла мало да истражујем.

Што се тиче Кјара од талијанског Клара, а на другим језицима је светлост

апрпопо имена Струја :mrgreen:, давно сам читала да су синовима надевали име Трактор, одушевљени механизацијом и појавом првих трактора.
ova za Traktor moram da se
Can't have enough of laughter emojis, say Mumbaikars - Times of India

Е, ја ћу да вам покварим причу :mrgreen:

Имна за дечаке, необична наравно.

Тимон, Видак, Гордеј, Дионис, Василије Курјак, Алек и Зарије.
Nisam znao za
Timon i Gordej. To mora da je neko zaostalo strano ime pa su iz nekog razloga sačuvali kod nas. Mora da su nekoga dobro zadužili...

Sjajna, Duga, Lutka,Чајка, Победа , Свила , Видра , Пепељуга, Богородица, Одисеја, Палома, Бистра, Метка , Чарна, Мирођија, Ласта

Пламен,Правда, Жељица, Мргуд, Тарзан , Принцеза, Динарко, Рис.

Ево Митке, дуга је ноћ...

Sjajna, Duga, Lutka,Чајка, Победа , Свила , Видра , Пепељуга, Богородица, Одисеја, Палома, Бистра, Метка , Чарна, Мирођија, Ласта

Пламен,Правда, Жељица, Мргуд, Тарзан , Принцеза, Динарко, Рис.

Ево Митке, дуга је ноћ...
Od svih mi se najviše svidja Struja.
Plamen je često bugarsko ime, znači ima ga negde po Makedonijama i istočnim Srbijama ;)

Back