Prekrsaji u zemljama eu

Jučerašnje lično iskustvo u Ljubljani...koštalo je 150 evra na licu mesta i slomljeno stop svetlo, malo ogrebotina i skinuta farba sa branika.
Mi parkirani na parkingu velikog tržnog centra, izlazimo polako, oko metar izašli , a sa druge strane parkinga izlazi drugo vozilo. Mm koči, stane, svira, ali nas ovaj majmun nije video i tresnuo nas. Znači naša kola su bila metar od parkinga sa zadnjim delom a on je izašao sa svog parkinga, prešao jednu traku i udario nas u traci koja je praktično naša.
Neće da se dogovori za 300 evrića, nije njegov auto, na lizingu je, mada, ne znam kakve to veze ima. Čekamo policiju sat i po , dolaze drčni i nadobudni, kao i kod nas.
Da ne dužim, a trajalo je još više od sat vremena. Još je hteo da nas kazni što samo auto ostavili tako , metar van parkinga (a postavili smo i trokut) jer smo ugrožavali saobraćaj (onaj kreten je sklonio auto). Očekivali smo uviđaj i da će biti fotografisano, ali ništa od toga.
Kažnjeni smo oboje sa kaznom od 300 evra, ali ako se plati u roku od 8 dana i ne podnese žalba, imamo popust od 50 posto. Terali bi se mi, ima i kamera na tom parkingu, ali je problem što su mm oduzeli pasoš i nema povraćaja dok ne plati ili dok ne bude gotov proces.
Na kraju pandur promrmlja da on razume, ali da po zakonu, kada oboje izlaze sa parkinga, oboje su krivi (mada onaj i nije bio na parkingu , nego na mestu gde je parking bio pracrtan znakom x)
I tako, ebla ih EU.
Da nije imao pasoš kod sebe, bio bi priveden ili bi ja morala da idem po pasoš.
Uf slovenci, veći katolici od pape.

Back