PREKOMERNO TROSENJE NOVCA

vd:
khm ja sam zalutao na ovu temu
ili nisam normalan
nemam kartice, nemam kredite, ne umem da trošim novce
u stvari umem ali mi to ne pričinjava neko posebno zadovoljstvo
i baš volim da vas čitam na ovoj temi lepo je kad novac čoveka može učiniti sretnim

ma nisi normalan:lol:

ma nije stvar u novcu..vec u tome da nazalost mnogo stvari zavisi od njega...novac nije mera srece, ali je mera slobode

SINDI:
ma nisi normalan:lol:

ma nije stvar u novcu..vec u tome da nazalost mnogo stvari zavisi od njega...novac nije mera srece, ali je mera slobode

Ma novac je definitivno merilo vrednosti čoveka. Nažalost. Meni je neracionalna žena stvorila neracionalnog mene, i time lagano uništila srećan brak i porodicu. Razvod je pao na tričavih 1000 EUR duga. Toliko.

Ovo sto napisa vd, vazi i za mene.To trosenje mi bas ne pricinjava zadovoljstvo, cak sta vise, kuluk mi je ici po prodavnicama i kupovati na primer garderobu, obucu, kozmetiku. To mi ide pod moranje. Eto, ima nas i takvih. Mozda zato sto smo svesni da uvek mozemo da zaradimo dovoljno pa nemamo potrebu da to dokazujemo kupovinom stvari.
Vece mi zadovoljstvo predstavlja zaradjivanje nego trosenje.

Srecom, suprug i ja solidno zaradjujemo tako da nekada znamo zaista da prevrsimo svaku mjeru sto se tice trosenja novca. Volimo skupu garderobu, tehniku, izlaske, vecere i da putujemo pa na kraju mjeseca kad skontamo koliko potrosimo, ravno katastrofi. Ali to je vjerovatno zato sto dosada nismo imali nikakve odgovornosti ni prema kome i zeljeli smo da zivimo i uzivamo. Ali od kada smo saznali da je bebac na putu, osjetim da smo poceli da se mijenjamo. Po prvi put govorimo o stednji i kako treba da mislimo na buducnost, pa se ja nadam da cemo se uozbiljiti uskoro...
Inace nismo nikada dizali kredite osim za skolovanje a to je stvarno bilo neophodno ali se isplatilo na kraju. Medjutim, to ne znaci da necemo u buducnosti jer je jako tesko kupiti ili stan ili kucu bez kredita a ustediti tolike pare, toliki genijalci nismo.

Back