Prekomerno Lajanje Pasa i Uznemiravanje

Priznajem da sam u pokusaju da budem duhovit preterao u tom finisu i sa pravom je editovan post, ali sve ostalo sto sam napisao, stojim iza toga.
edit se odnosio na zavrsni tekst i onu uvredljivu recenicu ..ostalo je ok jer je to tvoje msljenje na koje imas pravo
a ima i delova teksta gde si u pravu..tako da..pricajmo ali ne vredjajmo

Da probam jos da doprinesem raspravi imam cerkicu koja raste i koja sad vec polako zahteva kucu ili macu ili nekog ljubimca. Ja sam za akvarijum, jer zivimo u stanu i bavio sam se akvaristikom i znam koliko je to lep hobi, ali naravno dete kao dete zeli nesto sto bi mazila. Stava sam da psi i macke jednostavno nisu za stanove. Ako vec treba da se drze to treba da bude u dvoristu. Ali ajde, ne bih detetu da uskratim tako nesto, svako dete zeli da ima tako nekog ljubimca.

Moj trenutno najveci strah je izvodjenje psa u setnju. Komsija sa naseg sprata ima malog psa, onaj sto lici na ovcicu ne znam tacno koje rase, koji je vec imao jednu operaciju kada ga je umalo rastrgao neki rotvajler. Naravno, rot sa vlasnikom i bez povodca, ovaj mali pas sa povodcem, onim duzim. Malo se njusili, vlasnik ovog veceg kao "ma nece samo da onjusi", uhvatio je ovog malog bez lajanja i tresao.

Sad, iskreno zabole me za psa, ali jos tada sam zamislio da imamo psa i da ga moja cerka seta i dozivi tako nesto. Jos gore da recimo neki pit ili staford napadnu tako malog psa, sto nije toliko retko. Dete da prezivi traumu ili jos gore da bude izujedano sto su sve realni scenariji, da li mi to treba u zivotu.

Ovde dakle govorim o nekom realnom scenariju uz puno uvazavanje cinjenice da je vecina vlasnickih pasa ipak lepo socijialiizovana. Ali dovoljan je jedan susret sa tako nekim psom kome je nesto puklo u glavi da se dogode prilicno lose stvari.

Dakle, osim neumornog lajanja koje su psi u stanju satima da sprovode, jezim se vlasnika opasnih rasa koji komotno setaju svoje rotove, pitove, staforde i slicno sa onim lezernim "ma nece". Tako u parku prilazi pit, njuska decicu, ona malo se plase malo pruzaju ruku, a tek iza njih dolaze vlasnici. Sad mi roditelji treba da razmisljamo sta ce da bude. Zaje/bi me tog "ma nece" i slicnih gluposti. Drzi takvog psa na povocu kako bi trebalo. Ali kod nas ljudi ove manje pse drze na povocu, a ove opasne pustaju opusteno da setaju.

Po ovome kako pisete ispada da svi psi koji zive u Beogradu laju i to satima ..mislim stavrno.:lol:
Ne laju svi psi a oni koji to rade imaju razlog zasto laju ..nesto im nije kako treba i vlasnici pasa ne bi trebali da ostavljaju pse da laju vec da uoce razlog i eliminisu ga .
Ako nemas kucu i dvoriste vec zivis u stanu i ako hoces cerki da kupis psa onda moras dobro da razmislis o vrsti psa
Za suzivot u stanu preporuka je da to budu mali psi i to oni koji ne smrde i ne linjaju se a to su na primer: pudla i bison prvenstveno
a ima jos nekoliko mozes da se raspitas ili pogeldas na netu ..sa tim da je za pudlu i bisone potrebna nega dlake tj.sisanje
imala sam pudlu i ne pricam na pamet..zaista ne smrde , kuca se ne oseca na psa i ne linjaju se , znaci nema dlaka po stanu
problem sa psima u odnosu na macke kao kucne ljubimce je sto se psi moraju izoditi napolje a macka ne mora, mada se i pas moze nauciti
da svoje potrebe obavlja na pelenu ali je humanije psa izvoditi napolje na povodac i uz obavezno skupljanje izmeta u kesicu
probelom sa velikm psima u toku setnje stoji ,licno nikada nisam imala taj problem sa mojim malim psom,delimicno zato stoo sam vodila racuna i nisma dozvoljavala kontak sa velikim psima pa sam je uvek uzimala u ruke kada mi je u susret dolazio veliki pas koje su njihovi vlasnici inace po zakou duzni da vode na povodac i da imaju korpu, ali na zalost mali broj vlasnika pasa to i postuje ..kazem na zalost ..veci problem sam imala sa decom koja su je mazila, nekada i grubo ,cupala, vukla za usi i rep jer deca nemaju osecaj i misle da je pas igracka, ne jednom su deca pokusala i da je udare..tako da je nisam vodila na mesta gde su deca pa sam tako i taj problem eliminisala
mali psi koji su vakcinisani, cisceni i o kojima se vodi racuna nisu zdravstvceno opasni za decu i ljude, posebno za decu vec cine da deca koja rastu uz pse budu bolji ljudi
ovo je neko moje vidjenje sa iskustvom a tvoje je da razmislis i odlucis samo pazi..kada se uzima pas on postaje clan porodice
i to na nekih cca 15 godina i oni nam dodnose radost i ljubav u zivote ali i veliku obavezu na koju moras biti spreman

Po ovome kako pisete ispada da svi psi koji zive u Beogradu laju i to satima ..mislim stavrno.:lol:
Ne laju svi psi a oni koji to rade imaju razlog zasto laju ..nesto im nije kako treba i vlasnici pasa ne bi trebali da ostavljaju pse da laju vec da uoce razlog i eliminisu ga .
Ako nemas kucu i dvoriste vec zivis u stanu i ako hoces cerki da kupis psa onda moras dobro da razmislis o vrsti psa
Za suzivot u stanu preporuka je da to budu mali psi i to oni koji ne smrde i ne linjaju se a to su na primer: pudla i bison prvenstveno
a ima jos nekoliko mozes da se raspitas ili pogeldas na netu ..sa tim da je za pudlu i bisone potrebna nega dlake tj.sisanje
imala sam pudlu i ne pricam na pamet..zaista ne smrde , kuca se ne oseca na psa i ne linjaju se , znaci nema dlaka po stanu
problem sa psima u odnosu na macke kao kucne ljubimce je sto se psi moraju izoditi napolje a macka ne mora, mada se i pas moze nauciti
da svoje potrebe obavlja na pelenu ali je humanije psa izvoditi napolje na povodac i uz obavezno skupljanje izmeta u kesicu
probelom sa velikm psima u toku setnje stoji ,licno nikada nisam imala taj problem sa mojim malim psom,delimicno zato stoo sam vodila racuna i nisma dozvoljavala kontak sa velikim psima pa sam je uvek uzimala u ruke kada mi je u susret dolazio veliki pas koje su njihovi vlasnici inace po zakou duzni da vode na povodac i da imaju korpu, ali na zalost mali broj vlasnika pasa to i postuje ..kazem na zalost ..veci problem sam imala sa decom koja su je mazila, nekada i grubo ,cupala, vukla za usi i rep jer deca nemaju osecaj i misle da je pas igracka, ne jednom su deca pokusala i da je udare..tako da je nisam vodila na mesta gde su deca pa sam tako i taj problem eliminisala
mali psi koji su vakcinisani, cisceni i o kojima se vodi racuna nisu zdravstvceno opasni za decu i ljude, posebno za decu vec cine da deca koja rastu uz pse budu bolji ljudi
ovo je neko moje vidjenje sa iskustvom a tvoje je da razmislis i odlucis samo pazi..kada se uzima pas on postaje clan porodice
i to na nekih cca 15 godina i oni nam dodnose radost i ljubav u zivote ali i veliku obavezu na koju moras biti spreman

Hvala ti na savetima. Ja se nadam da dete nece insistirati na psu i da je to neka prolazna faza. I dalje mislim da mi nije potreban pas i da posedovanje istog nece oplemeniti moj zivot, vise sam sklon onome sto je "fabrika" napisala, a to je da sam onda ja rob kucnom ljubimcu gde moram da pratim njegov bioritam. Plus, stvarno imam lose misljenje o psima kao zivotinjama, sto sam napisao i u jednom od prethodnih postova.

Opet, detetu da uskratim samo zato sto ja ne volim, to ne bih. Videcu do koje mere to ide i da li je zaista ta faza prolazna. Inace i da imam psa, da kazem, ne bojim se nas, odnosno sebe kao vlasnika, jer bih tom zivom bicu pruzio sve sto zahteva. Ovde se vise bojim drugih vlasnika. Znam da je vecina odgovorna, ali ipak dosta je i onih neodgovornih, isto sto sam napisao u prethodnom postu da se ne ponavljam.

I znam da su male rase pogodne za stanove (ako vec mora da se drzi u stanu), isto tako znam da je jedna od najokrutnijih stvari koje je covek ucinio ovoj zivotinji, pravljenje rasa. Svaka rasa pasa ima odredjene genetske predispozicije za odredjene bolesti i deformitete i sve to je ucinjeno kako bi se specijalozovala neka njihova osobina ili izgled. Ponavljam, brutalno je to sto smo od potomaka vukova napravili tako bedna i bespomocna ziva bica koja apsolutno zavise od coveka. To je valjda neki nas nacin da glumimo Boga.

Koliko god niisam ljubitelj pasa ipak cenim mesance, odnosno pse koji su odrasli na ulici jer poseduju taj neki minimum samostalnosti i instinkta kako da preziive i bez da imaju coveka kao direktnog gospodara. U mom slucaju, radije bih uzeo neko napusteno stene mesanca iz azila, nego sto bih jurio odredjenog rasnog psa. Smatram da su mesanci mnogo zdraviji, jer u njima se nalaze geni razlicitih vrsta pasa, da su manje podlozni nekim bolestima, a da poseduju neku malo vecu dozu intiligencije.

I da jos jednom ponovim, za sve to sto ne volim kod pasa smatram da su krivi samo i isklljucivo ljudi. Bilo sto ih kao vlasnici dizu u rang deteta, ono sto popularno nazivamo "kuckari", bilo sto im ne posvecuju dovoljno paznje ili ih pogresno dresiraju. A posebno me nervira stav koji imaju, a to je da svi treba da se klanjaju njihovom ljubimcu kada je napolju, slicno kao roditelj koji izvede razmazeno deriste i ne shvata da to ponasanje smeta drugima.

Пет-индустрија профитира од тих дегенерисаних мутаната јер им је потребно редовно шишање, посебна исхрана и козметика, лечење, играчке, оделца и маса других глупости које обичан здрави мешанац не захтева.

Hvala ti na savetima. Ja se nadam da dete nece insistirati na psu i da je to neka prolazna faza. I dalje mislim da mi nije potreban pas i da posedovanje istog nece oplemeniti moj zivot, vise sam sklon onome sto je "fabrika" napisala, a to je da sam onda ja rob kucnom ljubimcu gde moram da pratim njegov bioritam. Plus, stvarno imam lose misljenje o psima kao zivotinjama, sto sam napisao i u jednom od prethodnih postova.

Opet, detetu da uskratim samo zato sto ja ne volim, to ne bih. Videcu do koje mere to ide i da li je zaista ta faza prolazna. Inace i da imam psa, da kazem, ne bojim se nas, odnosno sebe kao vlasnika, jer bih tom zivom bicu pruzio sve sto zahteva. Ovde se vise bojim drugih vlasnika. Znam da je vecina odgovorna, ali ipak dosta je i onih neodgovornih, isto sto sam napisao u prethodnom postu da se ne ponavljam.

I znam da su male rase pogodne za stanove (ako vec mora da se drzi u stanu), isto tako znam da je jedna od najokrutnijih stvari koje je covek ucinio ovoj zivotinji, pravljenje rasa. Svaka rasa pasa ima odredjene genetske predispozicije za odredjene bolesti i deformitete i sve to je ucinjeno kako bi se specijalozovala neka njihova osobina ili izgled. Ponavljam, brutalno je to sto smo od potomaka vukova napravili tako bedna i bespomocna ziva bica koja apsolutno zavise od coveka. To je valjda neki nas nacin da glumimo Boga.

Koliko god niisam ljubitelj pasa ipak cenim mesance, odnosno pse koji su odrasli na ulici jer poseduju taj neki minimum samostalnosti i instinkta kako da preziive i bez da imaju coveka kao direktnog gospodara. U mom slucaju, radije bih uzeo neko napusteno stene mesanca iz azila, nego sto bih jurio odredjenog rasnog psa. Smatram da su mesanci mnogo zdraviji, jer u njima se nalaze geni razlicitih vrsta pasa, da su manje podlozni nekim bolestima, a da poseduju neku malo vecu dozu intiligencije.

I da jos jednom ponovim, za sve to sto ne volim kod pasa smatram da su krivi samo i isklljucivo ljudi. Bilo sto ih kao vlasnici dizu u rang deteta, ono sto popularno nazivamo "kuckari", bilo sto im ne posvecuju dovoljno paznje ili ih pogresno dresiraju. A posebno me nervira stav koji imaju, a to je da svi treba da se klanjaju njihovom ljubimcu kada je napolju, slicno kao roditelj koji izvede razmazeno deriste i ne shvata da to ponasanje smeta drugima.
Ako se dvoumis i imas onakvo misljenje o psima i samo zbog deteta da bi mu ispunio zelju hoces psa onda bolje da to ne radis
Pas je clan porodice , zivo bice koje ima potrebu za paznjom i brigom na duzi niz godina a i velika je obaveza,i ukoliko ne volis pse i ne zelis psa NE UZIMAJ GA, bolje ubedi dete a mu kupis ribice ii malog papagaja

Ja sam kuckarka, neprestano srecem nesrecne pse i jos nesrecnije
vlasnike koji mi objasnjavaju da su psa uzeli jer je dete zelelo psa, a posle
nekoliko meseci dete je i zaboravilo da je zelelo psa.
Ako ti i tvoja supruga ne zelite psa, onda lepo zaboravi na zelje svog deteta
jer cete i ti i ona 14 godina morati da se brinete o njemu, a to sve nije bas jednostavno,
zapravo je i prilicno komplikovano narocito kada se nesto ne zeli.
Nisu problem ni kuckari, niti rasni, nerasni psi, problem je tvoj odnos sa stenetom
koje uzmes ( i nema veze da li je mesanac ili rasan pas) nego si ti taj koji
mora 6 x dnevno da sa njim ( prvih nekoliko meseci) izlazi napolje da bi pas
naucio gde i kako i kada se piski i kaki, a onda dolazi na red i socijalizacija,
a ne daj Boze da ti zapadne stene koje nije zdravo ili ima neki zdravstveni problem
( tu stvarno nema veze da lis u mesanci ili rasni psi u pitanju) i da 14 godina
visis po klinikama i dajespare veterinarima za raznorazne terapije.

Moj ti je savet da detetu objasnis da niste u situaciji da imate psa.

Ja sam kuckarka, neprestano srecem nesrecne pse i jos nesrecnije
vlasnike koji mi objasnjavaju da su psa uzeli jer je dete zelelo psa, a posle
nekoliko meseci dete je i zaboravilo da je zelelo psa.
Ako ti i tvoja supruga ne zelite psa, onda lepo zaboravi na zelje svog deteta
jer cete i ti i ona 14 godina morati da se brinete o njemu, a to sve nije bas jednostavno,
zapravo je i prilicno komplikovano narocito kada se nesto ne zeli.
Nisu problem ni kuckari, niti rasni, nerasni psi, problem je tvoj odnos sa stenetom
koje uzmes ( i nema veze da li je mesanac ili rasan pas) nego si ti taj koji
mora 6 x dnevno da sa njim ( prvih nekoliko meseci) izlazi napolje da bi pas
naucio gde i kako i kada se piski i kaki, a onda dolazi na red i socijalizacija,
a ne daj Boze da ti zapadne stene koje nije zdravo ili ima neki zdravstveni problem
( tu stvarno nema veze da lis u mesanci ili rasni psi u pitanju) i da 14 godina
visis po klinikama i dajespare veterinarima za raznorazne terapije.

Moj ti je savet da detetu objasnis da niste u situaciji da imate psa.

Ово би одвратило и највећег љубитеља. Не знам који ће вам ***** пас у животу уопште.

Lično, lika se ne plašim.Pošto sam mu zveknuo dve prijave a kako tip zna ko je to uradio,nemam problem sa tim.Samo ne bih želeo da to eskalira,jer se onda svašta dešava.Problem bih rešio sa komšilukom,ali oni ćute i čekaju da se ja pobijem sa likom i tako rešim problem.Svakako, na taj nivo neću spasti.I dalje, kao Don Kihot, borim se sa vetrenjačama i očekujem pomoć od države.
Javite mi se na inlav5@yahoo.co.uk...molim vas...

Poštovani, potpuno vas razumem.

Nemam rešenje za vaš problem, tačnije, ova država ga nema.
Ali, možda imam rešenje kako da odspavate koju noć, rešenje koje ja koristim.
Na you tubu možete naći "white noise" i "brown noise".
Neki snimci traju i po 10 sati.
Konvertujete ih u mp3.
Stavite dva zvučnika na sims zatvorenog prozora sobe i pojačate taman toliko da zvuk prekrije lavež psa.
Idealno bi bilo da ugradite još jedan prozor, naravno sa vakum staklom.
Tako bi dobili "sendvič" od dva vakum prozora.
Imali bi četiri stakla i tri prostora između njih koja bi razbila zvuk lajanja.
Idealno, ako se može, između ta dva prozora ubaci se zvučnik koji emituje "white" ili "brown" noise.
Ima tu još nekih fazona, ako vas zanima možemo pričati.
Šta da vam kažem, osećam vaš bol.
I sam držim pse i noću ih zatvorim u njihove kućice i mirno spavaju.
Preko dana ne laju.
Nikad nijedan problem nisam imao sa komšijama zbog njih.
Međutim, živim među ološima koji su sjahali sa planine i ne znaju da se ponašaju.
Na brdima sa kojima su sišli, imali su pse i bili su udaljeni od komšija po pola kilometra, pa lavež nikome nije smetao.
Ovde, u "civilizaciji", ako u Srbiji to uopšte postoji, kuće su nagurane da 10 -15 m.
Onda vama kažu:"Ako ti smeta lavež, idi u divljinu".
Ne, oni treba da se vrate u divljinu odakle su i došli.
Do juče su gacali po blatu i rvali se sa medvedima
a sad su odjednom ljubitelji pasa i građani i teraju nas koji smo se rodili u gradu da idemo u divljinu.
Njihovi psi ne laju jer su srećni.
Kažu svaki pas laje.
Naravno, ali ne po čitav dan i noć.
Nađite mi još neku divlju ili pitomu životinju koja ispušta zvuke po čitav dan?!
I kravu ako ne pomuzete, mukaće dok se ne sruši.
Ti psi laju jer su nesrećni.
Kao ljubitelj pasa reći ću samo jedno - ako ima boga, karme ili bilo čega, nadam se da će se svaki vlasnik takvih pasa
u sledećem životu biti pas i da će proći tako.
To bi bilo pravedno, da provedu život na terasi, na metar lanca...
Javite mi se molim vas na inlav5@yahoo.co uk

Пет-индустрија профитира од тих дегенерисаних мутаната јер им је потребно редовно шишање, посебна исхрана и козметика, лечење, играчке, оделца и маса других глупости које обичан здрави мешанац не захтева.
Заборављаш да већину ствари које си поменуо не захтевају, како ти кажеш, пси, него власници. :rtfm:

Када будемо прихватили просту чињеницу да пси и све у вези паса апсолутно зависи од човека нећемо више имати потребу за оваквим приступима и расправама на форуму о животињама које су само изговор мрзитељима паса који их најчешће и покрећу.

Back