Prehlada?

pterobog

Primećen član
Poruka
720
Imam 17 god.,sinoc me odjednom uhvatila temperatura da bi onda krenula glavobolja i stolica mi je proliv,nemam mucninu niti me boli stomak,niti grlo.Sinoc i jutros citavo vrijeme imao sam veli temperaturu,preko 39.Koristio sam sumece tablete Aspirina sa vit. C,a danas sam popio 3 kesice Fervexa na 4 sata.Temperatura se spusti na 38-38,5 i onda opep poraste,tako nekoliko puta danas,sada imam 39,5,popio sam fervex,zanima me mogu li tamo oko ponoci popiti Aspirin,mislim da boljn reagujem na njega,da li se smije mijesati Aspirin i Fervex naravno kada popijem jedan,drugi za oko 4-5 sati?(nisam bio u bolnici iako mi je 5 min od kuce :D)

Срамота је што си рекао да живиш у близини дома здравља а да ниси отишао,искрено! ;)

Немој и Аспирин и Фервекс,то су потпуно различите групе лекова,иди код лекара још сутра,вероватно ће те послати да урадиш комплетну крвну слику. Не мора значити да је свака прехлада вирусне етиологије,може узрок бити и бактерија. То ће рећи крвна слика. ;)

Imam 17 god.,sinoc me odjednom uhvatila temperatura da bi onda krenula glavobolja i stolica mi je proliv,nemam mucninu niti me boli stomak,niti grlo.Sinoc i jutros citavo vrijeme imao sam veli temperaturu,preko 39.Koristio sam sumece tablete Aspirina sa vit. C,a danas sam popio 3 kesice Fervexa na 4 sata.Temperatura se spusti na 38-38,5 i onda opep poraste,tako nekoliko puta danas,sada imam 39,5,popio sam fervex,zanima me mogu li tamo oko ponoci popiti Aspirin,mislim da boljn reagujem na njega,da li se smije mijesati Aspirin i Fervex naravno kada popijem jedan,drugi za oko 4-5 sati?(nisam bio u bolnici iako mi je 5 min od kuce :D)

Ne tako kljukanje lekovima zbog dijareje, ne uzimaju se ta dva leka zajedno, to je previsoka temp. za samolecenje, idi kod dr. obavezno, ako vec nisi do sad...

Bio sam kod doktora juce,ona smatra da je virus medjutim rekla mi je ako se temperatura ne spusti do sjutra ili ako mi se poveca broj stolica da odmah dodjem i da idemo na analizu stolice.Prepisala mi samo Flonivin (njega nigdje nema pa mi dali zamjenu Linex).Od sinoc mi se temperatura spustila,imam sada konstantno do 37,5,juce sam imao do 38,5 a prekjuce do 39,5 s tim sto juce cijeli dan kao ni danas ne pijem nikakve ljekove za temp.Brine me stolica,vodena je,a ono sto me bas zabrinulo jutros sam vidio u stolici bas bas dosta nekih sitnih crnih ili kafenih kao glista,mislim nemam pojma sta je to ali tako izgleda,prvi put jutros to vidim.A bas me cudi sto me stomak ovako uopste ne boli jedino malo na dodir ili kada se okrecem u krevetu,povracanje niti mucninu nisam imao.Sada vracem film na dan kad je pocela ova muka oko 6 sati uvece pojeo sam cevape da bi oko 10 uvece osjetio malaksalost i oko 12 sati temperatura preko 38

Samo me brinu ove crne niti koje sam primijetio u stolici u ogromnom broju,bas jezivo izgleda,ali citam na internetu da su paraziti bele boje,a kazu da se ove crne niti pojavljuju od banana a ja sam jeo banane.Takodje nisam siguran da li sam primijetio malo krvi u stolici,da li je normalno za stomacni virus da se pojavi trag krvi u stolici?
Inace sad je skroz prosla temperatura ali ostala Glavobolja i Proliv

To za tragove krvi obavezno spomeni doktorki kad odes na kontrolu. Moguce je u toku stomacnog virusa da bude krvi u stolici, ali je to ipak karakteristicnije za bakterijske infekcije.

Back