Prehlada i grip - šta treba jesti

• Začetnik teme Začetnik teme goga+
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nekad sam sve to koristio a najvise beli luk,cela kuca je mirisala na beli luk i opet pokupio virus,misljenja sam da jedino sto ima nekog veceg ucinka je cesto pranje ruku i izbegavati kontakt sa osobama koje su prehladjene.Mnogo puta(uvek) sam zaradio grip od drugih tako da je u mom slucaju to za mene jedina preventiva

kupis 3,4 kilograma limuna iscedis dnevno kilogram napravis limunadu od toga popijes pola ujutru pola posle podne i tako par dana, svaki dan na silu cak popiti sto vise vode da bi se sto cesce islo u WC
I uz taj limun moze naravno i po neki lekic jer naravno retko je danas ko moze protiv ovih laboratorijskih bolestina da se izleci bez nekih tabletica :)

Napsacu vam nesto sto nasi ne razumeju , ali obicno u inostranstvu koriste. Jak ćaj od cveta zove ,probiotik Flonivin bs , koji uporedo jaca opsti odbrambeni mehanizam , i probiotik Bronchovaxom , koji koriste i deca.Ali posto je tema jelo , nema veze , raznovrsno i zdravo i st vise somborki paprika , ali bas somborki.

Poslednja izmena:
Moj tretman je cim osetim i najblaze simptome:
na 24h
- jedan limun (iscediti u solju ceo odmah ili pola na 12h, pojesti pulpu BEZ SECERA i popiti tecnost cistu bez dodataka takodje)
- jedna glavica crnog luka
- jedna glavica crvenog luka
- nekoliko cenova belog
- supa iz kesice (dodaju brda vitamina i minerala unutra)
- ja uz to uzimam i casu neskvika ili cedevite
I posle toga kul. :)
IZBEGAVAJTE DA SE KLJUKATE LEKOVIMA. JACAJTE SVOJ IMUNITET NA PRIRODAN NACIN, JER VRLO JE MOGUCE DA JEDNOG DANA PONESTANE LEKOVA I DA POCNU LJUDI DA UMIRU OD OBICNOG VIRUSA.

limun+med,agrumi,cajevi,crni beli luk,ren,supe,rakija,kiseli kupus,slanina

I obavezni čaj od hajdučke trave. Jeste gorak, ali da se popiti.
Dobro je i svako jutro uzimati med sa propolisom, matičnim mlečom i polenom (ako niste alergični).

- - - - - - - - - -

Moj tretman je cim osetim i najblaze simptome:
na 24h
- jedan limun (iscediti u solju ceo odmah ili pola na 12h, pojesti pulpu BEZ SECERA i popiti tecnost cistu bez dodataka takodje)
- jedna glavica crnog luka
- jedna glavica crvenog luka
- nekoliko cenova belog
- supa iz kesice (dodaju brda vitamina i minerala unutra)
- ja uz to uzimam i casu neskvika ili cedevite
I posle toga kul. :)
IZBEGAVAJTE DA SE KLJUKATE LEKOVIMA. JACAJTE SVOJ IMUNITET NA PRIRODAN NACIN, JER VRLO JE MOGUCE DA JEDNOG DANA PONESTANE LEKOVA I DA POCNU LJUDI DA UMIRU OD OBICNOG VIRUSA.

U supi iz kesice nema baš ničega osim soli i kojekakvih aditiva. Mnogo je bolje skuvati domaću supu, i to pileću.

Ranije su lekari davali antibiotik i kod gripa da pomognu organizmu u borbi protiv bakterija, dok se ovaj bori sa virusima, a i preventivno da spreče bakterijsku infekciju koja bi se nadovezala.
Uostalom, ti studiraš medicinu, pa se raspitaj malo kod starijih profesora.
Naravno, stavovi u bilo kojoj nauci se menjaju, pa i u medicini.

Ranije su lekari davali antibiotik i kod gripa da pomognu organizmu u borbi protiv bakterija, dok se ovaj bori sa virusima, a i preventivno da spreče bakterijsku infekciju koja bi se nadovezala.

Ja kazem kako je sad. Ranije su se antibiotici davali "za svaki slucaj", pa smo dobili sojeve bakterija rezistentne na vecinu postojecih antibiotika. Zato sad imamo antibiotike prvog reda, pa rezervne, pa onda one najpotentnije koji se koriste samo kad nista drugo ne deluje, da bi se izbeglo da se i na njih razvije rezistencija.

To se i danas radi kod bolesnika sa lošim imunitetom (naravno, koji potvrđuje detaljna krvna slika), a mnogo češće kod starijih ljudi koji imaju neku virusnu infekciju, a sve u cilju sprečavanja eventualne sekundarne bakterijske infekcije, ne daj bože zapaljenja pluća na primer, koja bi za njih bila kobna.

Kako kaže Mikelo, imamo i one ''za svaki slučaj'' lekare, koji izlažu pacijente bezrazložnom, nesvrsishodnom i neracionalnom korišćenju antibiotika širokog spektra delovanja bez prethodno odrađenog biograma i antibiograma. :)

Poslednja izmena:
To se i danas radi kod bolesnika sa lošim imunitetom (naravno, koji potvrđuje detaljna krvna slika), a mnogo češće kod starijih ljudi koji imaju neku virusnu infekciju, a sve u cilju sprečavanja eventualne sekundarne bakterijske infekcije, ne daj bože zapaljenja pluća na primer, koja bi za njih bila kobna.

Naravno, postoje takve izuzetne situacije. Nego ovde govorimo najopstijim slucajevima. Sumnjam da je dzordzu neko davao pentreksil jer je slabasan :D

kako se razlikuju između ublažavanje ili lečenje, šta je bolje da pacijent pretrpi? :)

nisam siguran da razumemo jedno drugo.
evo ti primer razlike:
dobijes streptokoke - boli te grlo, kasljes, imas temperaturu.
imas 2 vida terapije:
1. kauzalna - za lecenje uzroka bolesti, u ovom slucaju infekcije streptokokama. doktor ti da penicilin.
2. simptomatska - dok penicilinom ne pobijes bakterije, da se resis nekih simptoma. tu bi, recimo, spadali razni lekovi koje uzimas kad imas temperaturu.

Poslednja izmena:
Vegan sam vise od sest godina, od kada sam se prebacio na rezim lagane, neprskane i biljne ishrane nisam dobio nijedan grip, virus ili bilo kakvu slicnu bolestinu.

Pored ishrane vazno je redovno konzumiranje lekovitog bilja u cilju prevencije, cajevi na prvom mestu. Za gripove i slicno bosiljak je bog otac.

Back