pregovori

pa da
samo sam navela primjere, sto plasticnije

- - - - - - - - - -

npr gomila ljudi takve situacije i jos kojesta dozivljala skroz licno, a po pravilu ako si u stanju da distanciras u tom smislu pozicija ti je bolja i sagledavas razne aspekte na koje nisi obratio paznju dok su te vodile emocije

kakav ste pregovarac? od cjenjkanja na pijaci do pregovaranja oko plate ili uslova ili usluga recimo

a) e, evo ti i krila i perje...hik
b) ili cemo kako ja ocu ili cemo posteno
c) crkla bih da ne probam, al dobro...dje su mladi tu je i shala
d)........................dopunite po zelji

Ne umem da se cenkam. Nisam nikada naucila.
Pregovaram dosta dobro ako imam motiv, i za posao i za svoje interese generalno.
Strpljiva sam pa ne igram na prvu loptu. Kazem, sacekam...To sada, pre deset godina je bilo ili kako ja hocu ili nikako ili necu ni ono sto ja hocu..
Iskustvo je cudo!!!

Uzimam u obzir sve aspekte idem do granice "ludila" da pikrijem sve potencijalne mogucnosti. Pristupam ozbiljnim stvarima maksimalno motivisano i ozbiljno. Dobro prolazim(uglavnom) jer znam kako da ostavim utisak na ljude . Cena neuspeha mi je poznata tako da...Nema zezanja i prihvatanja zdravo za gotovo.

Ako govorimo o nekim obicnim kupovinama redovnih stvari, lične prirode, tu se ne cenjkam, već prosto znam šta hoću, kao i u svemu i na takva mesta idem...

Back