Pregled beba kao na traci

једна моја "пријатељица" је пре него што је имала било каква лична искуства са педијатром у њиховом дому здравља одлучила да иде код приватника, јер је чула да су лекари тамо "лоши"
мислим, капирам ја зашто се људи одлучују за приватника (иако је то мени сулудо, јер ипак се од моје плате одваја за здравствено!!!), али ми је њен потез личио на чисти снобизам!
ја генерално лекаре не волим, и гледам да немам посла са њима, али сам сасвим задовољна нашим педијатром... сметају ми неке организационе глупости, али то није у њеном домену, али однос према детету и мени као родитељу је сасвим ОК! и не могу схватити како се неко одлучи за педијатрију, а да не воли децу! (а има и таквих!!!) и такви прегледају децу као на траци...

I ja generalno policajce ne volim, i gledam da nemam posla s njima...
Bože, a ko voli lekare??! (ti misliš da ja volim lekare??! Ne, volim jednog zato što mi je dever, drugog zato što mi je najbolji prijatelj , jednu zato što mi je najbolja prijateljica...Kao lekare ih uopšte ne volim!). Pa, šta misliš- da lekari vole pacijente??! Znaš šta ja kažem mojim pacijentima?! Citiram samu sebe:Vi mislite da lekari vole pacijente??! Ne vole. Lekari bi voleli da samo sede i za to primaju platu.Jer znate šta bi to značilo:da su svi zdravi i da nemaju potrebu da odu kod lekara...
Dakle...loše si formulisala ono napred.Izvini, ne bih više jer ne zelim da opravdavam lekarsku branšu ( a ima nas svakakvih, znam) ali ne želim i da dovedem sebe u situaciju da je napadam tamo gde stvarno nije tako kako ponekad izgleda iz ugla pacijenta.

P.S. Jednom ću otvoriti temu o fruzerkama... kako one otaljavaju svoj posao a debelooooo im plaćam(o)...Ili o šalterskim službenicama- neljubazne su i polupismene a može im se...Ili o majtorima (tu ću u pomoć pozvati Mirku!), fušare a naplaćuju dobro...

Šta mi je ovo trebalo??!:confused:

Znam-to je inače stereotip na ovakav moj monolog...Al posle toga ne vidim da je neko baš mnogo "u pravu" od ovog drugog.Hoću reći-sve dok pričamo uopšteno i generalno o neznalicama doktorima, korumpiranim sudijama, neobrazovanim profesorima, glupim policajcima, pokvarenim studentkinjama....samo ćemo ovako da se prepucavamo...Ja sam za ime i prezime... A posle toga-i vešala...Ako treba. Al, i vešala za frizerke, moliću lepo! Koja moju kosu upropasti-nema joj druge!:confused:

vd:
ipak postoji razlika...
frizerka je mali privrednik... njena zarada direktno je proporcionalna broju zadovoljnih mušterija...

Pa, naravno! "Standardizovaće" nas, kao što su već počeli sa stomatolozima i lekarima u primarnom zdravstvu...Nas - u tercijarnom- još "vagaju" a onda će i nas "pod normu".Ja sam prva za to. Misliš da ja volim što radim više (u svakom pogledu) od nekih svojih kolega- i na klinici sa pacijentima, i neke metode koje svi ne rade, i specijalističke, i konzilijarne preglede, i prijeme , i konsultacije...Čekam taj dan da neki , koji su do sad krstili noge ili ladili ....(svejedno)- ostanu bez posla.Ili da im plata bar bude adekvatna učinku.

Onda će stati na crtu nekim frizerkama....;)

Marina, tebi svaka cast - osoba koja radi svoj posao savesno i strucno (sad ja pricam ko da te poznajem, mada ne bih imala nista protiv), a ostaje pozitivan covek zasluzuje svako postovanje. Svako ima neki nas posao, manje ili vise vazan za covecanstvo, ali lekar ne moze biti svako (sto se ne bi moglo reci za frizerke), ne ume svako da vidi, protumaci simptome i odredi terapiju. Da se sama ofarbam cu verovatno uspeti, ali se necu usuditi da lecim svoje dete. Po meni je tu sustinska razlika

I ja generalno policajce ne volim, i gledam da nemam posla s njima...
Bože, a ko voli lekare??! (ti misliš da ja volim lekare??! Ne, volim jednog zato što mi je dever, drugog zato što mi je najbolji prijatelj , jednu zato što mi je najbolja prijateljica...Kao lekare ih uopšte ne volim!). Pa, šta misliš- da lekari vole pacijente??! Znaš šta ja kažem mojim pacijentima?! Citiram samu sebe:Vi mislite da lekari vole pacijente??! Ne vole. Lekari bi voleli da samo sede i za to primaju platu.Jer znate šta bi to značilo:da su svi zdravi i da nemaju potrebu da odu kod lekara...
Dakle...loše si formulisala ono napred.Izvini, ne bih više jer ne zelim da opravdavam lekarsku branšu ( a ima nas svakakvih, znam) ali ne želim i da dovedem sebe u situaciju da je napadam tamo gde stvarno nije tako kako ponekad izgleda iz ugla pacijenta.

P.S. Jednom ću otvoriti temu o fruzerkama... kako one otaljavaju svoj posao a debelooooo im plaćam(o)...Ili o šalterskim službenicama- neljubazne su i polupismene a može im se...Ili o majtorima (tu ću u pomoć pozvati Mirku!), fušare a naplaćuju dobro...

Šta mi je ovo trebalo??!:confused:

Joj Marina, draga, nemoj da se nerviras!:cmok:
Biti lekar je jedno fenomenalno zanimanje i zasluzuje najveci respekt!:D
Eh, nije dzaba to sto se gradska klika druzila uvek samo s advokatima i lekarima, ako kojim slucajem nisu iz grada (off topis, jeste, ali moram)
Lekar je bio Bog i batina nekada, a nista manje nije ni danas!
Imamo pravo da komentarisemo:cmok:
Osim toga cula si onu medicinsku sestru - biti u belom je sexy!
Jeste
Sta da kazu salteruse na to?
To uopste nije sexy:cmok:

Svojevremeno sam imala nedoumicu koji fakultet da upisem.
U izboru je bila i medicina
Odustala sam jer sam shvatila da sa svojom preosetljivoscu ne bih mogla da gledam dete kome je podliveno oko i slicno....
Kad smo jednom isli na Institut za majku i dete, kad je Mindjusica imala dugotrajan proliv i vise nismo znali gde i sta, nego kod nacelnika decije gastroenterologije, usla sam s Mindjusicom a onda je on rekao pricekajte i uneli su pored nas bebu s nekim anomalijama koja se gusila... bilo je veoma potresno, a muz je izveo Mindjusicu da ne vidi (bila je mala, pa rastom nije mogla da vidi bebu odozdo)
Onda sam shvatila da se divim tom coveku, jer je u tom trenutku spasavao taj zivot, bez trunke panike, bez tog grca koji sam ja imala gledajuci u bebu.... e to jeste za respekt, neka prica ko sta hoce

nije lako i ne može svako...
odlučivati o životu i smrti...
za to je potrebna: ljubav, vera, nada, jačina, hrabrost ili ludost...
nemam ništa protiv profesionalaca kojima je zdravstvo jednostavno biznis...
ali oni koji rade u javnoj službi a ponašaju se kao bogom dani...
deluju mi u najmanju ruku bezobrazno...

Joj Marina, draga, nemoj da se nerviras!:cmok:
Biti lekar je jedno fenomenalno zanimanje i zasluzuje najveci respekt!:D
Eh, nije dzaba to sto se gradska klika druzila uvek samo s advokatima i lekarima, ako kojim slucajem nisu iz grada (off topis, jeste, ali moram)
Lekar je bio Bog i batina nekada, a nista manje nije ni danas!
Imamo pravo da komentarisemo:cmok:
Osim toga cula si onu medicinsku sestru - biti u belom je sexy!
Jeste
Sta da kazu salteruse na to?
To uopste nije sexy:cmok:

Jao, ja sam "šljampavo" zelana....

IMG_00066666-1.jpg

Nisam kompetentna da komentarišem trajanje i kvalitet pregleda kukova koje je moje dete imalo pre neki dan ali bezobrazluk doktorke mogu.
Uputi nas sestra da odmah uđemo u ordinaciju a tamo gužva. Pregled beba baš kao na traci.
Doktorka: Tata neka izađe i onako služi samo da nosi bebu. Oni nam nisu potrebni.
Ja: Nije baš tako. Ako ništa drugo bio mi je potreban pre godinu dana. (baš mi je bilo krivo zbog njenog komentara)
Doktorka: To je mogao da bude bilo ko...
Baš svašta, moj muž izađe a mi se pregledasmo za 1 min.
Jeste bila gužva u ordinaciji ali sami su je napravili u želji da što pre završe pa dok jednu bebu pregleda, jedna je već svučena, drugu svlače a treću majka drži u rukama jer nema gde da je stavi. A i doktorka je samo mogla lepo da zamoli da izađe bez ikakvih komentara koji omalovažavaju.

nisam neki snob i nije da ne verujem drzavnim lekarima (da ih tako nazovem) ali moju decu kada su bolesna vodim u privatni dom zdravlja. razlog za to je doktorka iz drzavnog doma zdravlja koja je mog jednomesecnog sina uputila na uz glave sa konstatacijom da pokazuje znake nekog poremecaja i da je moguce da ce mi dete biti mentalno poremeceno. nestalo me je. nisam mogla danima da spavam, preplakala sam celu nedelju dana. kada sam odvela dete na institut za majku i dete dokotrka koja je primila mog sina rekla mi je da ova koja je dete uputila kod nje i nije bas sva svoja kad je mogla tako nesto da mi kaze. od tada u nas dom zdravlja decu vodim samo na redovne sistematske preglede i po vakcine. radije cu da platim koliko treba da se mojoj deci u potpunosti posvete.

Evo i ja cu koju da dodam,ali ovog puta malo cu da pohvalim ljude u belom.Elem,ja moju decu vodim kod privatnog pedijatra sa dugogodisnjim iskustvom,a on ordinira na Galenici.Jeste mi malo daleko,ali kada bi se preselio i na Mars,ne bi mi bilo tesko da idem.Radi brzo,ali kvalitetno,dijagnozu postavlja 100 % tacno i svakom bih ga toplo preporucila.Moja deca ne znaju za bronhitis,upalu uha i ostale komplikacije obicnih prehlada otkad idemo kod ovog doktora....ali, htela sam nesto drugo da kazem.Dom zdravlja u bloku 45,odeljenje ultrazvuka:10-tak minuta pregled,nema guzve,dvoje -troje cekaju,zakazivanje,ljubazni....kada smo isli na razne vakcine(imam dete od 3,5 g.) sve je prethodno zakazano,svi ljubazni,sestre na salteru predusretljive,ove sto daju vakcine nezne,strpljive...bas sam zadovoljna.E,sad zasto decu ne vodim tu kada su bolesna??Pa zato sto se razbole vecinom u petak uvece..pa onda moramo da idemo kod dezurnih,a to je vecinom Institut za majku i dete..e,hvala lepo,tamo jednom i nikad vise u zivotu...

Back