PREGAZIO DEČAKA I OCA TROJE DECE Bahati Beograđanin koji je izazvao nezapamćenu nesreću u Nišu DANIMA DIVLJAO "AUDIJEM"

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.319
1610020087068.png

Vozač audija smrti, koji je sinoć u Nišu usmrtio dečaka Andreja Prekljušaja (12) i oca troje dece Dejana Ilića (48), je devetnaestogodišnji Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, saznaje “Blic”. U njegovom vozilu na mestu suvozača bio je D. O. iz Niša (51), a na zadnjem sedištu dvoje maloletnih lica.
Osnovno javno Tužilaštvo u Nišu odredilo je sinoć zadržavanje Stamenkoviću. Kako navode u MUP za "Blic" vozač audija nije bio po dejstvom alkohola, a proverava se da li je kobne noći koristio narkotike. Prema nezvaničnim saznanjima Stamenković nema krivični dosije, a imao je regularnu, a ne probnu vozačku dozvolu.
Kako "Blic" saznaje Stamenković je upravljajući putničkim vozilom “Audi A6 kvatro”, najverovatnije usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta na stazu namenjenu za kretanje pešaka i biciklista.
- Najpre je udario pešaka maloletnog Andreja Prekljušaja (12) koji je od zadobijenih povreda stradao na licu mesta, a potom je udario i pešaka Dejana Ilića (48) iz Niša kome je naneo povrede od kojih je preminuo tokom noći u KC Niš - navode iz MUP-a.
Kako se dodaje, Stamenković nije bio sam u audiju i osim njega, na mestu suvozača bio je D. O. iz Niša (51), a na zadnjem sedištu dvoje maloletnih lica. Stamenković i njegovi saputnici prošli su nepovređeni.
Stamenković je vozilom usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka Andreja Prekljušaja. Mališan je išao trotoarom. U tom trenutku vraćao se iz tržnog centra u koji je otišao da bi kupio punjač za telefon. Kako se nije vraćao kući nakon poslednjeg poziva s majkom u kojem joj je rekao da brzo stiže, a telefon mu je postao nedostupan, majka je prijavila njegov nestanak policiji, a baka je izašla da ga traži. Na mestu nesreće, policijac im je saopštio da je nastradala devojka. U tom trenutku međutim, još nije bio završen uviđaj. Pronađeno telo je zapravo bilo njegovo.
Prema izjavama očevidaca, automobil je od siline udarca prebacio telo preko dva metra visoke žičane ograde vodovoda. Stamenković je "audijem" pokosio drugog pešaka - Dejana Ilića, koji je u tom trenutku šetao sa komšijom. Drugi muškarac sigurnu smrt "izbegao je za dlaku" jer je uspeo da se baci na ogradu.
- Ljudi koji su videli kažu da je išao brzo, možda 80 kilometara na čas kada je izgubio kontrolu i prešao na trotoar. Prizor je bio stravičan - kaže jedan od Nišlija koji se zatekao u blizini odmah nakon nesreće.
Nastradali Ilić iza sebe je ostavio suprugu i troje dece - dva studenta i sina koji je tek krenuo u predškolsko.

I tako su otišla još dva života zbog bahate i neodgovorne budale. Još potresnih detalja ima u tekstu na ovom linku. Mnogo se piše o ovome, čudi me kako još ovde nije otvorena tema, sve se desilo još pre par dana. U međuvremenu smo na više mesta mogli saznati da je otac vozača ubice bio veoma visoki policijski službenik koji je sad glavni u komunalnoj policiji. U onoj običnoj je bio glavni kad se rušila Savamala. Kad to sve znamo šta mislite kako će se sve ovo završiti? Nanogica ili ni to? :think:

Da, sjatili se policijski funkcioneri na čelu s ministrom u Nišu, ništa ne pričaju, nije dobar znak. A situacija čista, da čistija ne može biti: Nesrećni pešaci su pregaženi na trotoaru. Znači tu nema ono da li je bilo crveno ili nije, pešački prelaz i tako dalje. Vozač je apsolutno kriv sve i da se kretao propisanom brzinom, a nije.
I u belom svetu se dešava da budala napravi svašta, ali onda sledi duga robija, a kod nas je prvo bitno čiji je sin.

На крају ће испасти криви пешаци јер су својим кретањем ометали овог финог и културног младића

Него, можда ја нисам упућен у најновије прописе, али како неко са 19 год може да већ има регуларну, а не пробну возачку, зар пробни стаж не траје 2 године?

Na koliko se dobija probna vozačka dozvola?
Probna vozačka dozvola se dobija:

• na dve godine - ovo važi za one koji polože vozački ispit sa navršenih 19 godina
  • do 21. godine bez obzira koliko to trajalo ukoliko polože vozački ispit pre nego što napune 19 godina
Da pojednostavimo, stariji od 19 godina dobijaju probnu vozačku na 2 godine. Mlađi od 19 godina moraju da nose probnu vozačku sve dok ne napune 21. godinu.

Ali ...

Šta je sa onima koji su ranije dobili probnu vozačku na jednu godinu?
Za njih novi propisi ne važe - kada istekne godinu dana oni dobijaju standardnu vozačku dozvolu.
https://www.polovniautomobili.com/a...stu-u-vezi-ogranicenja-zabrana-uslova-obaveza

Sad je pitanje kad je uvedeno 2 godine i kad je on položio. Međutim u krajnjoj liniji sve to nije ni toliko važno. Kriv je pa sve i da ima poduži vozački staž.

Сад погледах прописе шта се каже за пробну возачку.

Пробна траје 2 године, за оне који положе са 19, а за оне који положе раније, пробна важи док не напуне 21 годину живота. Забрањено им је управљање возила преко 109 кс и имају ограничење брзине које је увек за 10% мање од стварног уз остала ограничења.

Значи како синак од 19 год. има регуларну, а не пробну возачку, то је питање за надлежне?

E pa ne znam datum njegovog rođenja, mogao je imati i 18 ako je recimo rođen u julu

Сложићемо се да у целој овој причи тата овог дебила убице, високи полицијски чимбеник има заслужну улогу што му син убица поседује регуларну дозволу са 19 год.

I tako su otišla još dva života zbog bahate i neodgovorne budale. Još potresnih detalja ima u tekstu na ovom linku. Mnogo se piše o ovome, čudi me kako još ovde nije otvorena tema, sve se desilo još pre par dana. U međuvremenu smo na više mesta mogli saznati da je otac vozača ubice bio veoma visoki policijski službenik koji je sad glavni u komunalnoj policiji. U onoj običnoj je bio glavni kad se rušila Savamala. Kad to sve znamo šta mislite kako će se sve ovo završiti? Nanogica ili ni to? :think:

Sto sam stariji vise mislim da krvna osveta ima vise smisla.

На крају ће испасти криви пешаци јер су својим кретањем ометали овог финог и културног младића

Него, можда ја нисам упућен у најновије прописе, али како неко са 19 год може да већ има регуларну, а не пробну возачку, зар пробни стаж не траје 2 године?

Kod nas je bilo nekih divljackih voznji od mesanja energetskih pica i alkohola.

Nema brige, ministar i ekipa su otišli u Niš da reše stvar. Isto kao što su rešili prilikom ubistva Babića. Po sistemu "samo ti-ću". Pusti medije da laju par dana, ubacićemo mali spinčić sa nekom izmišljenim afericom, u međuvremenu će i njima dosaditi da pišu o tome a porodicama ćemo zaposliti nekoga iz familije u policiju. Može i neki stančić u Nišu.
A dečaku da se da nešto tipa nekog GLC-a, šta da se bruka sa nekim starim Audijem.

Nema ovde ljudi pravde i zakona i neće je ni biti. Ova država i ovaj sistem su gori od najgoreg košmara.

Da, sjatili se policijski funkcioneri na čelu s ministrom u Nišu, ništa ne pričaju, nije dobar znak. A situacija čista, da čistija ne može biti: Nesrećni pešaci su pregaženi na trotoaru. Znači tu nema ono da li je bilo crveno ili nije, pešački prelaz i tako dalje. Vozač je apsolutno kriv sve i da se kretao propisanom brzinom, a nije.
I u belom svetu se dešava da budala napravi svašta, ali onda sledi duga robija, a kod nas je prvo bitno čiji je sin.
Gresis, bice da ce biti u izvestaju da je na semaforu bilo crveno za pesake....

To sto to nema veze sa situacijom nije razlog zasto treba odstupiti od pristupa koji je standardan.....dati priliku glupima da ispadnu pametni...

Mislite da je ovo slucajnost, nije...
Slucajnost jeste za vozaca i za pregazene, ali nije slucajnost u smislu da se sve vise ugadja glupima i kao posledica mora da se javi ovo...
A morace i taj nebitan podatak da bude, kao npr bilo je crveno za pesake na obliznjem semaforu....

Onda ljudi pocinju raspravu , a u raspravi moze svasta da se dokaze i tu dolazimo do onog ciji je PR bolji to je tacno..

Naravno ljudi ce reci da lupam da nije dotle doslo ali jeste dotle doslo...
Pa setite se kakve ste samo tupave informacije gutali o covidu...pa o bolnicama pa o ekonomiji..
Sve se iznosi na nacin koji je blizak polutupom umu , a posle covida to ce biti globalna slika....ne znam kako se zove crtani sa ona dva tipa ali znate na sta mislim.

A sad kao nije bio u alkoholisanom stanju a prvo je objavljeno da jeste. Promili alkohola u krvi mladog imbecila su nestali u vidu snimaka sa naplate rampe u Doljevcu. Sad će vest da su njih dvojica pretrčavali ulicu. U mraku. I da je on vozio 30 na sat. Nema u paklu dovoljno lošeg mesta u koje može da stane ološ koji se nakotio ovde.

Sto sam stariji vise mislim da krvna osveta ima vise smisla.
Nema smisla, ali ima smisla da ljudi pocnu da postuju onog ko je inteligentan da odradi posao kako treba, a ne to moze i tupan , dajte pare tupanu...
Medjutim, stanje u narodu je da nikad NIKAD nece ljudi razmisljati na mudar nacin pa se nece desiti resenje B nego ce radije da se resava krvnom osvetom...

A sad kao nije bio u alkoholisanom stanju a prvo je objavljeno da jeste. Promili alkohola u krvi mladog imbecila su nestali u vidu snimaka sa naplate rampe u Doljevcu. Sad će vest da su njih dvojica pretrčavali ulicu. U mraku. I da je on vozio 30 na sat. Nema u paklu dovoljno lošeg mesta u koje može da stane ološ koji se nakotio ovde.
Podrzite olos, jer olos ne izaziva osecaj prepotentnosti kao neko ko bez kompromisa iznosi znanja a ne ugadja sujeti i neznanju slusaoca...

Ne treba nista da imaju,licna satisfakcija da takav olos ne hoda planetom,spasice mozda nekom neduznom zivot i dati primer kako treba svako bahat da zavrsi
Pazi da ne prodje ta prica o brizi za drugoga....
To se lepo kaze zadovoljice svoj bes i zavrsiti 20 godina u zatvoru....bas prigodna cena...

Сложићемо се да у целој овој причи тата овог дебила убице, високи полицијски чимбеник има заслужну улогу што му син убица поседује регуларну дозволу са 19 год.
Definitivno. Ne znam ko mu je mama, pošto je negde pisalo da je vozio njen auto.

Nema smisla, ali ima smisla da ljudi pocnu da postuju onog ko je inteligentan da odradi posao kako treba, a ne to moze i tupan , dajte pare tupanu...
Medjutim, stanje u narodu je da nikad NIKAD nece ljudi razmisljati na mudar nacin pa se nece desiti resenje B nego ce radije da se resava krvnom osvetom...

Lako je palamuditi nad tuđom nesrećom. Hajde ti sad zamisli trenutak kada neko ulazi u kuću i kaže čoveku da mu je pijani tatin sin kolima ubio dete. Taj čovek mirno sedne, počeše bradu i kaže - hm... sad je pravi trenutak da za rešenje B i razmišljati na mudar način jer ja verujem inteligentnim ljudima koji će sad da odrade posao kako treba.

Da me ne shvatiš pogrešno, ja te vrlo poštujem ali moram da te pitam jesi li lud ili glup? Jel znaš ti gde ti živiš? Jel znaš ko je na vlasti, ko upravlja zakonom i policijom?

Odgovorio sam iznad, tekst o važenju probne dozvole koji sam preneo je od februara prošle godine.
moze da ima trajnu ako je isao u saobracajnu skolu pa tamo imao polaganje
inace se to kupuje za 4 soma evra :kafa:

nove informacije su da je zapravi sin sefa komunalne policije bg..isti taj koji je zataskao savamalu
ali hej, zuta stampa rulz

Back