Predviđanja Rubljova

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
85.211

Rubljov: Ako Rafa osvoji GS, Novak ostaje do fajronta​

novak-dokovic-andrej-rubljov-181973-750x374.jpeg
Clive Brunskill/Getty Images
Ako Rafaeal Nadala osvoji gren slem titulu, kada se naredne sezone vrati na teren, Novak Đoković će maksimalno produžiti karijeru. Tako bar smatra Andrej Rubljov:

– Njih dvojica žele da ostave trag u istoriji – objašnjava Rus.- Sve dok Novak igra i Rafa će pokušavati da igra. Isto važi i za Novaka, ako se Rafa uspešno vrati na teren, takmičiće se do kraja.
Peti teniser sveta očekuje da vidi Nadala u veoma kvalitetnom izdanju:
– Niko u ovom trenutku ne zna kako će Rafa igrati, ali koliko puta su do sada ljudi rekli za njega, ali i Novaka i Rodžera, kada su bili povređeni, da je došao kraj, a oni dokažu suprotno. Zato neću biti iznenađen ako Nadal ponovo pokaže da za njega nikada ništa nije gotovo i osvoji još gren slemova.

Rubljov je pobedio svakog od članova velike trojke, a najgori skor ima protiv Đokovića 1:5. Sa Nadalom je igrao tri puta i jednom slavio a Federera je nadigrao u jedinom meču.
– Emocije posle tih pobeda su bile neverovatne. Trijumf protiv Rodžera je nešto što se jednom dešava, zvezde su se bile složile za mene, tako nešto se desi jednom u 700 godina – podseća na trijumf iz Sinsinatija 2019.- Nisam bio spreman za taj meč, igrao sam sa reketom koji mi se nije dopadao, ali sve što sam uradio bilo je kao poklon.
I Nadala je pobedio tamo gde je najjači – u Monte Karlu.
– Protiv Rafe sam pružio odličan nivo, sve je bilo kako treba. Psihološki sam igrao izuzetno dobro.

Jedina pobeda protiv Đokovića bila je prošle godine u finalu Srbija opena u Beogradu.
– Igrao sam u njegovom klubu, na njegovom centralnom terenu, na njegovom turniru, u njegovom domu i uspeo sam da ga pobedim. Ali Novak u tom finalu nije bio pravi Novak – podsetio je da se taj meč igrao nekoliko meseci posle onog maltretiranja koje je Đoković prošao u Australiji.
U ovoj sezoni je u Monte Karlu osvojio prvu titulu na mastersima u karijeri, ali njegov skor na gren slemovima i dalje je skroman. Devet četvrtfinala – nijedno polufinale.
– Nisam ni znao da jedini u istoriji imam odnos 0-9 u četvrtfinalima na gren slemovima – priznaje Rubljov.- Nasmejao sam se kada sam čuo, bar sam u nečemu prvi. Zaista nije lako igrati toliko puta četvrtfinale i nikada ne pobediti. Siguran sam da se to neće desiti i deseti put i sledeću priliku ću da iskoristim. Na ovo gledam na pozitivan način, jednom to mora da se desi.

Izvor: Sport Klub

Back