Manga Hilux
Stara legenda
- Poruka
- 85.211
Rubljov: Ako Rafa osvoji GS, Novak ostaje do fajronta

Ako Rafaeal Nadala osvoji gren slem titulu, kada se naredne sezone vrati na teren, Novak Đoković će maksimalno produžiti karijeru. Tako bar smatra Andrej Rubljov:
– Njih dvojica žele da ostave trag u istoriji – objašnjava Rus.- Sve dok Novak igra i Rafa će pokušavati da igra. Isto važi i za Novaka, ako se Rafa uspešno vrati na teren, takmičiće se do kraja.
Peti teniser sveta očekuje da vidi Nadala u veoma kvalitetnom izdanju:
– Niko u ovom trenutku ne zna kako će Rafa igrati, ali koliko puta su do sada ljudi rekli za njega, ali i Novaka i Rodžera, kada su bili povređeni, da je došao kraj, a oni dokažu suprotno. Zato neću biti iznenađen ako Nadal ponovo pokaže da za njega nikada ništa nije gotovo i osvoji još gren slemova.
Rubljov je pobedio svakog od članova velike trojke, a najgori skor ima protiv Đokovića 1:5. Sa Nadalom je igrao tri puta i jednom slavio a Federera je nadigrao u jedinom meču.
– Emocije posle tih pobeda su bile neverovatne. Trijumf protiv Rodžera je nešto što se jednom dešava, zvezde su se bile složile za mene, tako nešto se desi jednom u 700 godina – podseća na trijumf iz Sinsinatija 2019.- Nisam bio spreman za taj meč, igrao sam sa reketom koji mi se nije dopadao, ali sve što sam uradio bilo je kao poklon.
I Nadala je pobedio tamo gde je najjači – u Monte Karlu.
– Protiv Rafe sam pružio odličan nivo, sve je bilo kako treba. Psihološki sam igrao izuzetno dobro.
Jedina pobeda protiv Đokovića bila je prošle godine u finalu Srbija opena u Beogradu.
– Igrao sam u njegovom klubu, na njegovom centralnom terenu, na njegovom turniru, u njegovom domu i uspeo sam da ga pobedim. Ali Novak u tom finalu nije bio pravi Novak – podsetio je da se taj meč igrao nekoliko meseci posle onog maltretiranja koje je Đoković prošao u Australiji.
U ovoj sezoni je u Monte Karlu osvojio prvu titulu na mastersima u karijeri, ali njegov skor na gren slemovima i dalje je skroman. Devet četvrtfinala – nijedno polufinale.
– Nisam ni znao da jedini u istoriji imam odnos 0-9 u četvrtfinalima na gren slemovima – priznaje Rubljov.- Nasmejao sam se kada sam čuo, bar sam u nečemu prvi. Zaista nije lako igrati toliko puta četvrtfinale i nikada ne pobediti. Siguran sam da se to neće desiti i deseti put i sledeću priliku ću da iskoristim. Na ovo gledam na pozitivan način, jednom to mora da se desi.
Izvor: Sport Klub