Preduzetnički duh

Ja prvenstveno mislim da se u preduzetnicke vode ulazi iskljucivo ako imate prethodno bogato iskustvo u vise razlicitih oblasti i kapital koji ce moci da vas cupa kad malo zagusti.A odgovor je da imam ambicije.

Kad bi se cekala ta pozicija mislim da bi se rijetko ko upustao u privatni biznis.

Sasvim je dovoljno da covjek ima volju da uspije, dovoljno znanja u vezi posla kojim se namjerava baviti, dobru ideju, izuzetnu logiku i pronicljivost i nesto novca.

I naravno, preduzetnicki duh koji ga potjera da razmislja u tom pravcu...

Kad bi se cekala ta pozicija mislim da bi se rijetko ko upustao u privatni biznis.

Sasvim je dovoljno da covjek ima volju da uspije, dovoljno znanja u vezi posla kojim se namjerava baviti, dobru ideju, izuzetnu logiku i pronicljivost i nesto novca.

I naravno, preduzetnicki duh koji ga potjera da razmislja u tom pravcu...

Na pocetku svako zeli da bude sam svoj gazda,ubrzo shvati da to i nije bas tako kako je zamisljao.Apsolutno ne poznajem niti jednu osobu koja ima uspesan sopstveni biznis i ima manje od 30god,naravno odnosi se na Srbiju.

Radio sam u najvecim kompanijama u Srbiji i to iskustvo je dragoceno.Tu sam tek video koliko nista ne znam i koliko znaci to iskustvo koje covek mora da ima da bi mozda postao uspesan privatnik.

Organizaciju posla i sve ostalo sto se podrazumeva pod vodjenjem firme,jako je tesko da se nauci iz skolske klupe,tako da ja ne vidim da je moguce postati uspesan bez ikakvog radnog iskustva.

Danas je neko drugo vreme i za dobar posao vam sem solidne ideje, treba i puno znanja, iskustva i novca.Ponekad su i raznorazne
druge stvari u pitanju, kao politicke veze na raznim tenderima i ko zna sta jos.
Nekad se uglavnom pocinjalo sa jednom presom za gumu ili plastiku.Eventualno jedan strug i zatim znalo se.Provizija je bila majka
uspeha.Mislim na provizije za tadasnje raznorazne direktore drustvenih firmi, sefove nabavnih sluzbi i posao cveta.

Back