Председник Тадић помиловао Жарка Лаушевића

Da li Žarka Lauševica treba pomilovati???

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Miloš KS

Aktivan član
Poruka
1.950
Svi znamo da je velikan koji se nece skoro roditi (iako se nadamo da hoce), Zarko Lausevic, u nesreci i problemima vec skoro 17 godina, da se njegova nesreca desila 31.jula 1993. u blizini Podgorickog lokala "Epl", da je u samoodbrani usmrtio dvojicu napadaca koji su napali i sigurno, da ih nije nazalost na najgori nacin sprecio, i ubili brata, a verovatno i njega. Svi znamo i da je letos uhapsen u Americi i svi znamo njegove probleme i nesrecu. Znamo i da jos uvek ne moze u Srbiju doci i pored ukidanja pritvora u SAD, da bar obidje porodicu, da je ziveo tezak zivot i ovih 17 godina (radio kao gradjevinar). Medijska pompa oko njega se totalno utisala, i jednostavno nema ni reci o ovom velikom glumcu, koji je bio jedini dostojan uloge Milosa Obilica u vec sada legendarnom filmu "Boj na Kosovu". Ali i svi znamo i za mnoge druge uloge u Jugoslovenskim filmovima i poslednjeg, bar zasad, nadamo se, "Ranjena zemlja".

Medijska pompa oko njega se potpuno utisala, a ja sam otvorio ovu temu s namerom da vidim stav foruma i u velikoj meri naroda uopste o njegovom slucaju, jer je ovo definitivno najposeciniji Srpski forum, a verujem i u okruzenju. Ne znamo sta se dogadja sa njim, ne znamo kada ce se nesto promeniti, i kada ce videti svoju porodicu???!

Takodje ce i biti anketa u temi, naravno, i to ce jasno dati misljenje forumasa, a nadam se i uz postove.

Evo teksta sa Vikipedije, i trenutne situacije sa Zarkom:

Суђења за убиство
31. јула 1993. године, Жарко Лаушевић и његов брат Бранимир су учествовали у тучи у близини подгоричког локала „Епл“, током које је Жарко из свог пиштоља ЦЗ-99 убио Драгора Пејовића и Радована Вучинића, а тешко ранио Андрију Кажића.

На суђењу је осуђен на 13 година због двоструког убиства.[1] Та је пресуда, након жалби, потврђена 1994. године. Казну је издржавао у Спужу и Пожаревцу.

Након поништавања пресуде од стране Савезног суда, на новом којим је председавала судија Светлана Вујановић, казна му је фебруара 1998. године преиначена на 4 године затвора због двоструког убиства у прекорачењу нужне одбране. Будући да је у том тренутку већ одслужио 4,5 године, пуштен је на слободу.

Убрзо након тога је напустио земљу и настанио се у Њујорку у САД.

Врховни суд је 30. марта 2001. године ту одлуку поништио и преиначио je на 13 година затвора.[1]

Трећег јула 2009. је саопштено да је Лаушевић ухапшен у Сједињеним Америчким Државама због боравка у САД без визе и да се разматра његова екстрадиција Србији по међународној потерници која је расписана 2002. на захтев Трећег општинског суда у Београду.[2]

Четрнаестог септембра је суд у Њујорку донео одлуку о укидању притвора Лаушевићу.[3]

http://sr.wikipedia.org/wiki/Жарко_Лаушевић

Takodje je i na Fejsbuku i po celom internetu dosta grupa u kojima se Zarko podrzava, i u kojima se zahteva pomilovanje, i prekid nepravde nad njim!!

Poslednja izmena:
U februaru će u SAD odlučiti da li dobija državljanstvo a dobiće ... ako se vrati Tadić će ga sigurno pomilovati ;)

Ma kakvi, nema sanse, ja se nadam, ali dosad ni Tadic ni cela Vlada nije prstom mrdnula njega, koji nas je stvarno zaduzio, i kao covek, i kao glumac. Ali bar ima vecinsku podrsku naroda, po prvim rezultatima ankete vidim i ovde.. z;)

Ma kakvi, nema sanse, ja se nadam, ali dosad ni Tadic ni cela Vlada nije prstom mrdnula njega, koji nas je stvarno zaduzio, i kao covek, i kao glumac. Ali bar ima vecinsku podrsku naroda, po prvim rezultatima ankete vidim i ovde.. z;)

Za Tadića ti ja garantujem da će ga pomilovati a znam zašto to kažem i ko će to da izboksuje ako se Bota bude premišljao ... ali neće imati potrebe, ovaj ostaje u USA.

Како то мислиш да постављањем некакве "анкете" буде ПОМИЛОВАН ЧОВЕК ЗА ДВОСТРУКО УБИСТВО И ТЕШКО РАЊАВАЊЕ ??? Питам се само који су то критеријуми и какав је то мозак који тако функционише ???

Да ли би постављао овакву анкету да је, рецимо, побио твоја 2 брата а трећег тешко ранио???

Posle ovih 17-godina ,koje je što proveo u zatvoru a što van zemlje, mislim da je on svoje odradio. On zna da će ta dva života nositi na svojoj duši ceo život. On ih ne može više vratiti. Koliko se tog sećam ti mladići su bili prvi koji su počeli sa provokacijama i izazvali tuču. Šta ga je podstaklo da potegne pištolj, to on zna.Da li bi i sad tako reagovao to samo on zna. Ako mu je život bio u opasnosti, a ovih mladića je bilo više, tu onda nije imao neki veliki izbor.
Zato sam i ja ,da je on svoje odužio i da se dozvoli čoveku da se vrati u zemlju ako hoće!

Posle ovih 17-godina ,koje je što proveo u zatvoru a što van zemlje, mislim da je on svoje odradio. On zna da će ta dva života nositi na svojoj duši ceo život. On ih ne može više vratiti. Koliko se tog sećam ti mladići su bili prvi koji su počeli sa provokacijama i izazvali tuču. Šta ga je podstaklo da potegne pištolj, to on zna.Da li bi i sad tako reagovao to samo on zna. Ako mu je život bio u opasnosti, a ovih mladića je bilo više, tu onda nije imao neki veliki izbor.
Zato sam i ja ,da je on svoje odužio i da se dozvoli čoveku da se vrati u zemlju ako hoće!

Он је убица - значи, никада није ни био уметник. Једино може да опстане негде у белом свету где има веома много људи и где никога неће занимати његова права биографија. Да се врати овде - био би мртав... не заборави да код Црногораца још увек важи крвна освета.

Он је убица - значи, никада није ни био уметник. Једино може да опстане негде у белом свету где има веома много људи и где никога неће занимати његова права биографија. Да се врати овде - био би мртав... не заборави да код Црногораца још увек важи крвна освета.

Ko je ubijen u poslednjih 20 godina po toj krvnoj osveti ako to važi?

Како то мислиш да постављањем некакве "анкете" буде ПОМИЛОВАН ЧОВЕК ЗА ДВОСТРУКО УБИСТВО И ТЕШКО РАЊАВАЊЕ ??? Питам се само који су то критеријуми и какав је то мозак који тако функционише ???

Да ли би постављао овакву анкету да је, рецимо, побио твоја 2 брата а трећег тешко ранио???

Ajde i da se jednom slozim s tobom,
apsolutno ovaj slucaj nije za pomilovanje vec obratno,
potvrditi kaznu i uputiti ga sa priborom za licnu higijenu u najblizu pritvorsku jedinicu?!

Kako uopste mi mozemo da imamo jurisdikciju nad zlocinom koji je pocinjen u Crnoj Gori, s obzirom da vise nismo u zajednickoj drzavi pa samim tim nemamo zajednicki (Jugoslovenski) Vrhovni sud? Da li neko ovde ima neki link o detaljima istrage posto nisam upoznat sa zakljuccima do kojih se doslo u istoj (trazio sam na google ali nisam nasao)? Meni sve to deluje kao politicko sudjenje jer je crnogorski sud taj koji je insistirao i jos uvek insistira na kazni od 13 godina zatvora, dok je jugoslovenski Vrhovni sud uglavnom "obarao" te presude i smanjivao kaznu.

Kako uopste mi mozemo da imamo jurisdikciju nad zlocinom koji je pocinjen u Crnoj Gori, s obzirom da vise nismo u zajednickoj drzavi pa samim tim nemamo zajednicki (Jugoslovenski) Vrhovni sud? Da li neko ovde ima neki link o detaljima istrage posto nisam upoznat sa zakljuccima do kojih se doslo u istoj (trazio sam na google ali nisam nasao)? Meni sve to deluje kao politicko sudjenje jer je crnogorski sud taj koji je insistirao i jos uvek insistira na kazni od 13 godina zatvora, dok je jugoslovenski Vrhovni sud uglavnom "obarao" te presude i smanjivao kaznu.

Za slučaj je nadležna država čije državljanstvo ima počinilac krivičnog dela, u ovom slučaju Srbija.

Ajde i da se jednom slozim s tobom,
apsolutno ovaj slucaj nije za pomilovanje vec obratno,
potvrditi kaznu i uputiti ga sa priborom za licnu higijenu u najblizu pritvorsku jedinicu?!

Dragoshu,ne pricaj bezveze.Imas temu o ovom slucaju na hronici.Ta dva ''mladica'' su ga brutalno prebili,pa je onda on upotrebio smrtonosnu silu.E sad,diskutabilno je koliko je prekoracio samoodbranu.Trebao je da dobije 5-6 godina,ne vise.

@Enchanted
Cudno. Znaci, ja sad odem npr. u Madjarsku i, u sred centra Budimpeste, izvadim pistolj i pocnem nasumicno da pucam na ljude. I, pod uslovom da me njihova murija ne ubije vec privede, oni ne mogu da mi sude vec moraju da me posalju Srbiji ciji sam drzavljanin? Zasto su onda Ameri trazili da im posaljemo Kovacevica da bi mogli da mu sude (Kovacevic je nas drzavljanin a navodni zlocin se dogodio na tlu SAD)?

@Enchanted
Cudno. Znaci, ja sad odem npr. u Madjarsku i, u sred centra Budimpeste, izvadim pistolj i pocnem nasumicno da pucam na ljude. I, pod uslovom da me njihova murija ne ubije vec privede, oni ne mogu da mi sude vec moraju da me posalju Srbiji ciji sam drzavljanin? Zasto su onda Ameri trazili da im posaljemo Kovacevica da bi mogli da mu sude (Kovacevic je nas drzavljanin a navodni zlocin se dogodio na tlu SAD)?

Ne ali ako napraviš sranje npr. u Beogradu, odslužiš kaznu koja ti je propisana i negde odeš i u međuvremenu ti dodaju još godina na presudu, Srbija raspadne na još neke delove i ti imaš državljanstvo npr. Vojvodine (primer, nemojte da me ubijete z:mrgreen:) onda će taj sud biti nadležan za to šta će dalje sa tobom ...

Back