predrasude

PerfectOne

Vitača Milut
VIP
Poruka
37.067
Upravo mi je jedan clanak skrenuo paznju
molim vas da ga procitate, nije dugacko i da razmislite

Učitelju zbog tetovaža zabranjeno da radi u vrtiću
1601818475229.png

Силван Хелен (Принтскрин Јутјуб)
PARIZ – Učitelj Silvan Helen (35) u Francuskoj čije su telo, lice i jezik pokriveni tetovažama i kome su pocrneli beonjaču, izjavio je da mu je onemogućeno da radi u vrtiću nakon što su se roditelji žalili da plaši njihovu decu.
Helen i dalje podučava decu od šeste godine i rekao je da, nakon početnog šoka kada ga prvi put vide, njegovi učenici vide više od njegovog izgleda, preneo je Rojters.
„Svi moji učenici i njihovi roditelji uvek su bili kul jer su me u osnovi poznavali”, rekao je Helen, koji je dodao da procenjuje da je proveo oko 460 sati pod iglom majstora tetovaže, prenosi Tanjug.
„Samo kad me ljudi vide izdaleka mogu pretpostaviti najgore”, naglasio je on.
Helen je rekao da je prošle godine predavao u vrtiću u Osnovnoj školi Doktor Morer u Palezou, predgrađu Pariza, kada su se žalili roditelji trogodišnjeg deteta prosvetnim vlastima.
Oni su rekli da njihov sin, kome nije predavao Helen, ima noćne more nakon što ga vidi.
Nekoliko meseci kasnije školske vlasti su ga obavestile da više ne može da podučava decu u vrtiću.
„Ja mislim da je odluka koju su doneli bila prilično tužna”, rekao je Helen.
evo i linka
http://www.politika.rs/sr/clanak/463382/Ucitelju-zbog-tetovaza-zabranjeno-da-radi-u-vrticu
*
Da li su roditelji u predgradju Pariza u pravu?
Da li bi vi vase dete predali ucitelju koji ima crne beonjače?
Šta mislite o ljudima kojima tetovaža prekriva celo telo?
Da li i vi na osnovu nečijeg izgleda imate predrasudu o njegovom karakteru, vaspitanju, kulturi i obrazovanju?

ja nikada nisam sanjala svoju učiteljicu, ne mogu ni da se setim kako izgleda
da je imala mindjušu u nosu makar pa da je se setim:lol:

tema bi trebalo da se bavi i idejom da ljudi žele po svaku cenu da budu drugačiji i neobični, da se izdvoje iz mase makar izgledom,
uglavnom se na tome i završi u većini slučajeva
šta radimo da se izdvojimo iz gomile
i koliko nas to u stvari zaista čini posebnim?

Ipak ne treba demonizovati prosvetarstvo takvim kadrovima.

Volim tetovaze ali tetoviras i beonjace, i ocekujes da radis u vrticu, frajeru...

Sta sad, treba da dolazi na posao sa trozubcem i rogovima na glavi i da baca munje na decu i da ih kuva u kotlu... satanizam ostaviti za privatno vreme.

A neretko su najtetoviraniji ljudi zapravo dobrice, ljudine. Nego lako se sklizne ispod granice dobrog ukusa.

Upravo mi je jedan clanak skrenuo paznju
molim vas da ga procitate, nije dugacko i da razmislite

Učitelju zbog tetovaža zabranjeno da radi u vrtiću
Pogledajte prilog 774336

Силван Хелен (Принтскрин Јутјуб)
PARIZ – Učitelj Silvan Helen (35) u Francuskoj čije su telo, lice i jezik pokriveni tetovažama i kome su pocrneli beonjaču, izjavio je da mu je onemogućeno da radi u vrtiću nakon što su se roditelji žalili da plaši njihovu decu.
Helen i dalje podučava decu od šeste godine i rekao je da, nakon početnog šoka kada ga prvi put vide, njegovi učenici vide više od njegovog izgleda, preneo je Rojters.
„Svi moji učenici i njihovi roditelji uvek su bili kul jer su me u osnovi poznavali”, rekao je Helen, koji je dodao da procenjuje da je proveo oko 460 sati pod iglom majstora tetovaže, prenosi Tanjug.
„Samo kad me ljudi vide izdaleka mogu pretpostaviti najgore”, naglasio je on.
Helen je rekao da je prošle godine predavao u vrtiću u Osnovnoj školi Doktor Morer u Palezou, predgrađu Pariza, kada su se žalili roditelji trogodišnjeg deteta prosvetnim vlastima.
Oni su rekli da njihov sin, kome nije predavao Helen, ima noćne more nakon što ga vidi.
Nekoliko meseci kasnije školske vlasti su ga obavestile da više ne može da podučava decu u vrtiću.
„Ja mislim da je odluka koju su doneli bila prilično tužna”, rekao je Helen.
evo i linka
http://www.politika.rs/sr/clanak/463382/Ucitelju-zbog-tetovaza-zabranjeno-da-radi-u-vrticu
*
Da li su roditelji u predgradju Pariza u pravu?
Da li bi vi vase dete predali ucitelju koji ima crne beonjače?
Šta mislite o ljudima kojima tetovaža prekriva celo telo?
Da li i vi na osnovu nečijeg izgleda imate predrasudu o njegovom karakteru, vaspitanju, kulturi i obrazovanju?
Па пази, тетоваже су некад бележене као врста психопатологије.
Данас је у питању модни тренд.
Ја разумем да постоје људи који воле да прате трендове или им је тетоважа лепа али не разумем да се неко тетовира преко целог тела и да од себе прави нешто што природно није.
Склона сам да верујем да ту има места разматрању неког психичког дисбаланса.

prica o tjelesnim modifikacijama i tome sta je prikladno za koju profesiju zbog raznoraznih stvari je po meni malo slozenija od svodjenja na predrasude
covjek koji ima crne beonjace iako zna da je mogao izgubiti vid tokom tog postupka je sustinski neodgovoran prema sebi
tako da...ne znam bas dal je adekvatan za vaspitaca u vrticu ili ucitelja nizih razreda

citala sam pre neki dan dok sam isla na posao
i bukvalno su mi misli letele od -jadan covek-, do - ne, ne bih volela da bude ucitelj malcu jer i meni izaziva nelagodu-, preko - to sto izgleda tako(to sto je sebi to uradio) ne znaci da mu ne treba dati sansu, mozda je sjajan sa decom- , - dece treba da se uce razlicitosti-, - ali ovo je ipak previse drastican primer za pocetak ucenja o razlicitosti-
i tako dok nije dosla moja stanica
izasla sam iz busa bez nekog jasnog stava o celoj toj temi

Па пази, тетоваже су некад бележене као врста психопатологије.
Данас је у питању модни тренд.
Ја разумем да постоје људи који воле да прате трендове или им је тетоважа лепа али не разумем да се неко тетовира преко целог тела и да од себе прави нешто што природно није.
Склона сам да верујем да ту има места разматрању неког психичког дисбаланса.
Preterao he čak i za stanovnike plemena iz Amazonije

ne znamo da li je primljen kao vaspitač pre nego što je od sebe napravio pokretni strip

i bukvalno su mi misli letele od -jadan covek-, do - ne, ne bih volela da bude ucitelj malcu jer i meni izaziva nelagodu-,
preko - to sto izgleda tako(to sto je sebi to uradio) ne znaci da mu ne treba dati sansu, mozda je sjajan sa decom- , - dece treba da se uce razlicitosti-, - ali ovo je ipak previse drastican primer za pocetak ucenja o razlicitosti-
pa to,
ambivalencija čista :lol:

prica o tjelesnim modifikacijama i tome sta je prikladno za koju profesiju zbog raznoraznih stvari je po meni malo slozenija od svodjenja na predrasude
covjek koji ima crne beonjace iako zna da je mogao izgubiti vid tokom tog postupka je sustinski neodgovoran prema sebi
tako da...ne znam bas dal je adekvatan za vaspitaca u vrticu ili ucitelja nizih razreda
prema sebi mozda al mozda je odgovoran prema drugima mnogi su previse odgovorni prema sebi a ponasaju se katastrofalno prema drugima

i bukvalno su mi misli letele od -jadan covek-, do - ne, ne bih volela da bude ucitelj malcu jer i meni izaziva nelagodu-, preko - to sto izgleda tako(to sto je sebi to uradio) ne znaci da mu ne treba dati sansu, mozda je sjajan sa decom- , - dece treba da se uce razlicitosti-, - ali ovo je ipak previse drastican primer za pocetak ucenja o razlicitosti-
Од речи до речи, исто.
Ок су тетоваже, али ако већ радиш као васпитач, мораш да нађеш меру.
Бити другачији је у реду, све док то не склизне у патологију.

Back