Predrasude vezane za neke bolesti

BuenaVista

Obećava
Poruka
61
Sta znate o epislepsiji, sta mislite o epilepticarima? Da li biste bili u vezi ili u braku sa osobom koja od toga boluje?

Kao sto postoji gradacija izmedju obicne kijavice, prehlade, gripa..itd..tako postoje i razlike u `tezini` nekih napada..Dakle, nije epilepsija samo ono sto ste videli na tv, nesvest, pena na usta bla bla..Postoje napadi koje ne mozete ni da primetite i koji traju par sekundi..

Malo sam iznervirana i povredjena kad vidim kako ljudi zbog neinformisanosti tako lako odbacuju i diskriminisu druge zbog toga..Narocito kad se to desi u vezi ili braku..Najlakse je okrenuti ledja..Da li se neko zapita da ga u nekom periodu zivota moze strefiti inafarkt, dijabetes, karcinom..i ko zna kakve sve bolestine koje se pri tome ne lece..Premda je epilepsija bolest s kojom se normalno zivi, a uz lekove se potpuno kontrolise, i prolazi bez napada..Sta mislite o tome?

Elem, mislim da se na ovu temu ne treba spdati pa molim da pisete `normalne` odgovore..

Sta znate o epislepsiji, sta mislite o epilepticarima? Da li biste bili u vezi ili u braku sa osobom koja od toga boluje?

Kao sto postoji gradacija izmedju obicne kijavice, prehlade, gripa..itd..tako postoje i razlike u `tezini` nekih napada..Dakle, nije epilepsija samo ono sto ste videli na tv, nesvest, pena na usta bla bla..Postoje napadi koje ne mozete ni da primetite i koji traju par sekundi..

Malo sam iznervirana i povredjena kad vidim kako ljudi zbog neinformisanosti tako lako odbacuju i diskriminisu druge zbog toga..Narocito kad se to desi u vezi ili braku..Najlakse je okrenuti ledja..Da li se neko zapita da ga u nekom periodu zivota moze strefiti inafarkt, dijabetes, karcinom..i ko zna kakve sve bolestine koje se pri tome ne lece..Premda je epilepsija bolest s kojom se normalno zivi, a uz lekove se potpuno kontrolise, i prolazi bez napada..Sta mislite o tome?

Elem, mislim da se na ovu temu ne treba spdati pa molim da pisete `normalne` odgovore..

Iskreno slabo sam upucena u te bolesti. Upoznala sam dosta ljudi koji imaju tu bolest, ali ih time "ne obelezavam" . Cinjenica je da su i oni normalni ljudi. Mislim da nema potrebe za diskriminacijom. Sto se tice braka - neke bolesti covek dobije tek kada je u braku. Sta sad? Treba ga/je ostaviti zbog toga? Naravno da ne...Treba se boriti protiv toga. Ako ti je zaista stalo do nekoga ( porodica, prijatelj, muz, zena...) treba ostati i resiti problem. Postoji dosta gorih bolesti!

To je moje misljenje. Pozz :)

Малена,сигурно да је живот лепши,комфорнији,са 1 обавезом и једним леком(читај отровом)мање,али,неко,ако воли живот чак и у нечему ситном,наћи ће срећу,нешто што је позитивно,и што те да одржати у овом кратком путовању званом живот.

Када бисмо на све гледали црно,тако искључиво и песимистично,живот би нам изгубио поенту.

Наврати једном на тему у вези са онкологијом,на овом форуму,посебно обрати пажњу на тему "Онкологија 1" и на постове Весне Кс,а онда и на постове осталих,жена болесних и излечених. Којом оне ведрином одишу,ниси ни свесна.

Поздрав. ;)

Pa obaveza da ih pijes....Mene je pocelo to smarati posle 17 godina....Ali bas sam strpljiva ali gubim nadu....

- - - - - - - - - -

Малена,сигурно да је живот лепши,комфорнији,са 1 обавезом и једним леком(читај отровом)мање,али,неко,ако воли живот чак и у нечему ситном,наћи ће срећу,нешто што је позитивно,и што те да одржати у овом кратком путовању званом живот.

Када бисмо на све гледали црно,тако искључиво и песимистично,живот би нам изгубио поенту.

Наврати једном на тему у вези са онкологијом,на овом форуму,посебно обрати пажњу на тему "Онкологија 1" и на постове Весне Кс,а онда и на постове осталих,жена болесних и излечених. Којом оне ведрином одишу,ниси ни свесна.

Поздрав. ;)
Hvala ti hocu,aj procitacu i to nisam seljanka da odbijam nesto drugacije.

psihijatar pod hitno.
Da da ne znam samo od kada se daje psihijatar za zelju za boljim zivotom :)
A sta onda, zive `nenormalan` zivot..jel?

- - - - - - - - - -

Pa nadam se da ces jednom u zivotu dobiti infarkt, da ce te muz ostaviti i da ces do kraja zivota ziveti u iscekivanju novog! Pa ti vidi dal je to normalno ili ne.

Pa nadam se da ces postati bolja osoba i neces zeleti drugima zlo,jer kakve su ti misli takav ti je i zivot.

Družila sam se osobom koja je bolovala od epilepsije i to mi nije predstavljalo nikakav problem.Međutim, zamerala sam joj jednu stvar-što mi je tek posle nekoliko godina druženja rekla za bolest i to kada smo planirali da idemo na more zajedno, a i tada sam saznala nekako spontano.Nije me uplašilo to od čega boluje, ali bih volela da sam to znala ranije, pa sam tako kritički reagovala, jer šta bi se desilo da dobije napad dok smo zajedno, a ja pojma nemam šta je u pitanju?

Posle toga sam se informisala šta i kako treba uraditi, jer uopšte nisam plašljiva osoba i bila sam spremna da će se to nekada desiti i u mom prisustvu.Nije se nikad desilo, ali sam na dalje bila upućena u njegovo zdravstveno stanje, jer smo često bili zajedno.

Back