PREDNOSTI ISLAMA....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa sad, Turci i nisu bas neki reper za islam, kao ni mi Srbi za hriscanstvo.
Tradicionalna drustva su obicno zatucana drustva, to sa religijom nema dibiduz nikakve veze-
Kuran se razlikuje o Biblije utoliko sto u Kurabnu stoje i pravila ponasanja, u Bibliji toga nema, a Kuran se bavi i zakondovastvom pa je zato danas
Islam u nekoj " dilemi" kome ce se carstvu privoleti. Atatürk je to izbacio iz Turske, Tusrka je jos uvek sekularna drzava , porema tome Turci ti ovde nisu
dobar primer. Patrijahalni su i Albanci, a oni bas nisu nikakvi vrenici, pa i Crnogorci jos uvek zive u plemenskom duhu, a jel nisu muslimani,.

Ако погледаш Арапе, који јесу репер за ислам, код њих је све 10 пута јаче него код Турака, почев од ужих породица, па до организације у којој шире фамилије имају неку врсту солидарног фонда...

Ако погледаш Арапе, који јесу репер за ислам, код њих је све 10 пута јаче него код Турака, почев од ужих породица, па до организације у којој шире фамилије имају неку врсту солидарног фонда...
Tako je,a li to i sam islam propoveda, a ocigledno su Arapi veci vernici od nas.
Kad kazem Arapi mislim stvarno na obicne ljude ( a znam da i ti samo njih imas u vidu).

- - - - - - - - - -

U vezi teme, tacnije u vezi islama i zabrane svinkog mesa, zabrana je uvedena kada se muslimanska vojska otrovala mesom tokom jednog od svojih pohoda. Trazo sam na njihovim sajtovima o ovom dogadjaju ali ga ne navode.

Evo sta kaze Alah onima koji nisu mentalno deficitarni (koji imaju pameti) cime da se hrane:

’’A od plodova palmi i loze pripremate piće i hranu prijatnu. To je, doista, dokaz onima koji pameti imaju.’’ (en-Nehl, 67)
Ne verujjem da je to bio razlog, muslimani su mnogo preuzeli iz jevrejskih svetih knjiga, a nije ni cudo jer zive tu gde zive i oduvek su tu ziveli.

- - - - - - - - - -

U vezi teme, tacnije u vezi islama i zabrane svinkog mesa, zabrana je uvedena kada se muslimanska vojska otrovala mesom tokom jednog od svojih pohoda. Trazo sam na njihovim sajtovima o ovom dogadjaju ali ga ne navode.

Evo sta kaze Alah onima
koji nisu mentalno deficitarni (koji imaju pameti) cime da se hrane:

’’A od plodova palmi i loze pripremate piće i hranu prijatnu. To je, doista, dokaz onima koji pameti imaju.’’ (en-Nehl, 67)
Alah licvno i personalno ili mozda samo Muhamed. I sta ako vernik zivi u Norveskoj ili Londonu, pa i Bosni gde nema palmi?
Muslimana ima valjda i dve milijarde, pa ko ce im saditi tolike palme?
Ti pokusavas u ovu pricu da udeveds vegane, ali oni su Indija, nemaju veze sa mislimanima, muslimani jedu meso pa ne znaju za dosta,
ne jedu svinsjsko, ali nije bas svinsjko meso i najukusnije.

Zalim, praksa te demantuje.

svinje2.jpg

Od slucaja do slucaja,neko ima holesterol a neko ga nema.Znam coveka koji pazi na ishranu ceo zivot i ne jede svinjtinu a ima zakrcenje krvnih sudova....dok ima onih koji jedu svinjetinu a nemaju holesterol ....
U nekim slucajevima ne moze se 100%verovati nauci...

Istina je da je svinjetina iskljucena u toj religiji u vreme kada je Muhamed odredjivao nacine zivota svojih sledbenika,u nadi da im poboljsa zivot i spasi.
Tada su se bukvalno trovali svinjskim mesom i cak umirali.Svinjsko meso je bilo vrlo kvarljivo jer najmasnije.Kao sto znamo nije bilo frizidera a srednja temp.u to vreme i na tom podrucju je bila oko 40.
To je jedini razlog zasto je Muhamed iskljucio svinjsko meso iz jelovnika i to upisao u Koran kao zakon.
Ko i uostalom druge korisne savete,sigurno u najboljoj nameri..Bili su dobri za ono vreme.
:hahaha:
Ово је глупост на квадрат.
Маст уопште узевши нимало није кварљива, а за случај рата и несташице струје месо се конзервира печењем и преливањем машћу, може да стоји тако и преко пола године и лети.
Бтв свиње су на арабијском полуострву биле готово непознате животиње па Мухамеда и околину неједење свињетине није нимало погађало.
Сем тога због каљужања сматрали су свиње прљавим, иако су се оне каљужале да би се опарале парзита.
По исламском тумачењу свиња се очешала једном својом страном о џамију и та страна је јестива... али не знају о којој страни се ради!

:hahaha:
Ово је глупост на квадрат.
Маст уопште узевши нимало није кварљива, а за случај рата и несташице струје месо се конзервира печењем и преливањем машћу, може да стоји тако и преко пола године и лети.
Бтв свиње су на арабијском полуострву биле готово непознате животиње па Мухамеда и околину неједење свињетине није нимало погађало.
Сем тога због каљужања сматрали су свиње прљавим, иако су се оне каљужале да би се опарале парзита.
По исламском тумачењу свиња се очешала једном својом страном о џамију и та страна је јестива... али не знају о којој страни се ради!
Tako je, pa tako se hiljadama godina i cuvala mast cele godine.

Uostalom na visokim temperaturama kvari se svako meso, nema to veze samo sa svinsjkim.
Jednostavno taj deo sveta ne poznaje svinje, proglasili su svinju za prljavu zivotinju i tako je kako je.
Usput meni kod muslimana uzasno smeta da su i psi za njih prljave zivotinje, a macka recimo nije.
U kuranu postoji neka legenda o psu koji se zove Kitmar i koji ispred neke pecine cuva vernike, ali pa opet negde stoji i da je prljava zivotinja.

Poslednja izmena:
I Biblija poput Kurana pise o svinjetini.

BIBLIJA
Na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima, jedu svinjetinu, meću u zdjelu jela nečista. (Biblija, Izaija,65.4)

... pritom jedu meso svinjeće nečisto; svi će izginuti, veli Gospod. (Biblija, Izaija,66.17)
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti, niti se njhove strvine doticati - za vas su one nečiste. (Biblija, Levitski zakon 11:7,8)

I Biblija poput Kurana pise o svinjetini.

BIBLIJA
Na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima, jedu svinjetinu, meću u zdjelu jela nečista. (Biblija, Izaija,65.4)

... pritom jedu meso svinjeće nečisto; svi će izginuti, veli Gospod. (Biblija, Izaija,66.17)
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti, niti se njhove strvine doticati - za vas su one nečiste. (Biblija, Levitski zakon 11:7,8)

Ti ako mozes da zivis na vocu i povrcu svaka ti cast ja sam pokusao jedno vreme dok sam bio na godisnjem,jedno mesec dana i nisam mogao da izdrzim,prosto organizam mi trazi meso i mleko....
Jos ako su neki tezi poslovi u pitanju,bez zganjaca prelivenih svinjskom mascu i kajmaka nema posla...belog luka i dobre kobasice....:mrgreen:

Ti ako mozes da zivis na vocu i povrcu svaka ti cast ja sam pokusao jedno vreme dok sam bio na godisnjem,jedno mesec dana i nisam mogao da izdrzim,prosto organizam mi trazi meso i mleko....
Jos ako su neki tezi poslovi u pitanju,bez zganjaca prelivenih svinjskom mascu i kajmaka nema posla...belog luka i dobre kobasice....:mrgreen:

ma gde moze da zivi..ti pravi rodjeni vegani iz indije su nesto sasvim drugo..ovi vegani iz pomodarstva krijeci jedu kad svi zaspu..onda se zavuku i mastraju..kao onaj najpoznatiji vegan koji se kleo da nikad ne jede nista na zivotinjskoj bazi i na kraju ga novinari upecaju akko jede u jednom restoranu hamburger..ima bas dokumetarac o tome na youtube...ovakvi sluze da bi se dusevno hranili kad se inate sa nekim po forumima jer su u realnom svetu ugrozeni i odbaceni od drustva..

Kojeg Hriscanina zabole za Islam a posebno nas Srbe???Postavljas ovu temu kao provokator obican a Islam je jedna od najpoganijih vera,stotine hiljada zanesenjaka i budala gaze u smrt zarad Alaha i postaju zive bombe i ubijaju neduzan narod po celom svetu!!Ti sad postavljas temu prednost Islama naspram cega,Pravoslavlja,Katolicizma??Zaista treba tog pajsera sto daje notu razmatranja jel bolji Islam od Pravoslavlja tuci po usima..

[/U] - - - - - - - - - -.

Ti, bratac, izgleda da voliš da imputiraš !
Ne znaš ti o islamu puno.
Islam je vera koja najjače veže vernika od svih vera.
Ali, računati iskrenog vernika, koji vučen srcem klanja svaki dan pet puta.
Da ti je vraćeno preko 25 hiljada dolara posle isteka sat vremena, pošto si ih u akt tašni
zaboravio na parkingu u centru Bagdada, pitao bi se !
I, ko je našao i vratio ?
Sirotinja.
Mlad čovek koji čuva parking.
I kad sam imao muke da ga privolim da primi 100 $ časti, jer, kako opravdava odbijanje,
da je vernik i kako je to njegova dužnost, pitao bi te....
Znam ih kako dišu.
Arape.
A, ovi koji kamenuju, kolju, lome, pale, podmeću bombe i ubiajju nevine....
to je njihov škart i oni ih se stide !
Zbog koga Mađari dižu zid ?
Zbog ljudi koji beže iz svojih domova u strahu da ne budu ubijeni
od svojih sunarodnika....
Šta ćeš više !?
I u tom svetu postoji dobro i zlo !
Bio sam x puta u arapskim kućama.
Pozivan sam na ručak i upoznao pravu, ljudsku, meku dušu...
Zato, nemoj tako da generalizuješ.
--------------------------
A, temu treba tumačiti, upravo, kako je postavljena.
Verske zabrane i njihova opravdanost !

Tako je, pa tako se hiljadama godina i cuvala mast cele godine.

Uostalom na visokim temperaturama kvari se svako meso, nema to veze samo sa svinsjkim.
Jednostavno taj deo sveta ne poznaje svinje, proglasili su svinju za prljavu zivotinju i tako je kako je.
Usput meni kod muslimana uzasno smeta da su i psi za njih prljave zivotinje, a macka recimo nije.
U kuranu postoji neka legenda o psu koji se zove Kitmar i koji ispred neke pecine cuva vernike, ali pa opet negde stoji i da je prljava zivotinja.

Да, замисли, не можеш да их држиш у кући и да једеш за истим столом са њима..

- - - - - - - - - -

Иначе, неједење свињетиње у исламу је по свему судећи преузето из јудаизма, Јевреји такође не једу свињетину. Нека истраживања указују на то да избегавање конзумирања свињског меса има веома дубоке корене, и Јевреји су то такође преузели, ваљда од Месопотамије.
Читао сам да је у корену тог избегавања уствари сасвим друга ствар од онога што се представља данас, свиња и човек имају веома сличан генетски код, чак се неки органи свиња могу пресадити човеку, нпр. срчани залисци, те је забрана конзумирња свињетине уствари нека врста забране канибализма...

Vidis momcicu,nisi jos postao ali kad postanes mozes samo sanjati da si prosta dusa muslimanska za kojom ceznes..Toliko si isfrustriran i ne mozes mi parirati da laprdas i vredjas iz posta u post..Nije ni cudo sto su te navukli da uveliko mastas da si musliman..Postavljas ovde teme o Islamu,zabole bilo kojeg hriscanina i pravoslavca o ovoj poganoj veri koja koristi svoje sledbenike pod izgovorom da je tako pisano u Kuranu da bi postigli neke pogane ciljeve..

Sisaj ***** !
Nema dalje...
Ende.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back