Предности и мане уласка у НАТО

СЛОБОДА:
Супер, кад уђу Руси у Нато, улазимо и ми. До тада, декларишемо се неутралним попут Шведске, Швајцарске или Финске и боли нас уво.
Onda ne važi ovo?

СЛОБОДА:
То ти је као кад постанеш члан мафије, мораш слушати шта ти вођа каже, иако је против тебе.
Šta kažeš?

Архангел:
Čudi me da ne vidiš oko koga prave obruč...To što bombe ne kose, ne znači i da neće. Pokazalo se već. Udaraju gde i kada hoće. Mi, moje mišljenje, nismo spremni da se odupremo takvim napadima, zamisli haos.... :roll: Čak ne mora to da bude napad Al Kaide, dovoljno je da negde rokne nakon našeg ulaska u NATO (ili u vreme referenduma o tome), pa da vidiš panike i drame...Suviše smo preosetljivo tlo za experimente.

A, problem broj 1 je negativan imidž NATO-a u Srbiji. To tek ne znam kako se može promeniti, pogotovo nakon eventuelne nezavisnosti Kosova.
stvarno ne bih vodio dugorocnu politiku zemlje u odnosu na to shto je hipoteticki, mozda moguc napad al kaide. uzgred, teshko da postoji razlog da se desi.

~Petar~:
stvarno ne bih vodio dugorocnu politiku zemlje u odnosu na to shto je hipoteticki, mozda moguc napad al kaide. uzgred, teshko da postoji razlog da se desi.

Ne bih da ispadnem zloban, ali srećom ti ne vodiš politiku ove zemlje :wink: , s obzirom da nismo baš u situaciji u kakvoj je jedna Poljska, Češka, Mađarska, itd. koje nemaju dodira sa muslimanski nastanjenim krajevima zemlje, kao što je to Srbija i njeno okruženje. + nemamo nikakvu podršku zemalja NATO-a, što se vidi po pitanju Kosova i vezano s tim, pritiscima kojima smo izloženi.

Ne bih se kladio da ćemo skoro u NATO, kao ni u EU.

Архангел:
Ne bih da ispadnem zloban, ali srećom ti ne vodiš politiku ove zemlje :wink: , s obzirom da nismo baš u situaciji u kakvoj je jedna Poljska, Češka, Mađarska, itd. koje nemaju dodira sa muslimanski nastanjenim krajevima zemlje, kao što je to Srbija i njeno okruženje. + nemamo nikakvu podršku zemalja NATO-a, što se vidi po pitanju Kosova i vezano s tim, pritiscima kojima smo izloženi.

Ne bih se kladio da ćemo skoro u NATO, kao ni u EU.
ma nisi zloban; naravno da ne vodim ja politiku, ali neki ljudi koji vode slicno razmishljaju :) ako se radikalno ne promeni vlast, pogledaj nase zvanicne spoljnopoliticke prioritete i sve ce ti se samo kas'ti;)

to sa al kaidom si stvarno malo pretripovao...al' zanimljivo mi je-prvi put vidim da se neko toliko boji od al kaide ovde...

kakve veze sad ima podrska nato-a ( mi smo van nato-a, remember?) i kosovo? to su zaista sesta pitanja. mi pricamo o dugorocnoj perspektivi ulaska...za i protiv...

a oko ulaska- pa ne bih se ni ja kladio da cemo skoro uci tamo...mda...sta je skoro?

Nelagoda prema NATO je u našem slučaju sasvim razumljiva. Nije to samo zbog bombardovanja, mi smo od nastanka tog pakta vaspitavani da su nam oni u suštini neprijatelji.
No, vremena se menjaju. Negde sam čitao da su Nemačka i Francuska ukupno ratovale međusobno 30 puta. Znači, trebalo bi između sebe da imaju zid visok bar 10 km, da ni avion ne može da preleti. Ipak, između njih granice nema. Prošlost ne treba zaboraviti, ali joj ne smemo ni robovati.

СЛОБОДА:
Да ли се нама исплати улазак у НАТО?
Не, по мом мишљењу.

Ако уђемо у НАТО морамо да

1. се одеркнемо руског оружја које је боље и/или јефтиније.
Није пожељно ни да купујемо оружје из Зап. Европе.
2. Извршимо тоталну реорганизацију која много кошта
3. Отворено се замеримо Русима и Кинезима, будућој светској суперсили.
4. Обавезу да идемо у ратове за САД, да гинемо за туђе интересе.
Већина земаља из НАТО није ишла у Ирак, али су свеједно били обележени за терористичке нападе.

Једина предност коју ја видим, то је у ствари мана.
То је заштита од спољног агресора. Нас никад и нису нападале земље које нису у НАТО или подржане од њих. Ко нам гарантује да нас суседи неће напасти и кад уђемо у НАТО? Пример су Грци и Турци. Проблем је што тада, Руси неће имати ни права ни жеље да нам помажу, то је унутрашња ствар НАТО пакта. Ситуацију ће дакле решавати САД, што сигурно неће бити у нашу корист. Можемо сто пута ући у НАТО, ми остајемо православци, мали Руси,за њих. Једино ако предлажете прелазак у католике или протестанте, то је друга ствар.

Ако мислите да у вези нечег нисам у праву, да сам превидео нешто, волео би да чујем.

Prvo, Turska i Grčka su ušle u NATO da im se isti ne bi mešao oko onog parčeta "svete zemlje".
Mi nismo

Madjarska je ušla u NATO iako ima gore oružje od nas.
A šta će staro oružje za nove junake?

Dalje, ne brkati "Partnerstvo za mir" gde je i Rusija sa članstvom u NATO-u.
(to su oni što hoće da primene PATRIOTSKI potpis iz Kumanovskog primirja tj pobede)

NATO štiti svoje članice od napada onih koji nisu članice tog saveza ali i obaveze.
Mi nismo navikli na obaveze, uživali smo u "hladnom ratu" - muzli smo istok i zapad...

Jedino ostaje pitanje ako se već bojite Muslimana zašto ne bi pristupili?
Eto, od Muslimana u Bosni zazirete a dotle bodrite Muslimane u Iranu te žalite Muslimane HAMAS-a zbog Izraela.

Kako NATO da zna šta hoćemo kad ni mi sami ne znamo?
Taktika od koje bi i vrhunski strateški mozgovi tog saveza - pregoreli...

Архангел:
Šta sa šiptarima...Pod okriljem NATO-a i dolazi do nezavisnosti Kosova, zar ne? Hipotetički, nije teško zamisliti, i Kosovo i Srbija ulaze u NATO - znači problema nema. Slično sa ostalim susedima, svi smo u NATO, a tu nema "svoj na svojega" :wink: Ostaje delovanje protiv "zajedničkog" neprijatelja, a čuli smo ko to može biti : Iran, S.Koreja, Rusija tkzv. sile mraka, zla - kako rekoše Ameri :wink:

Vidiš, ja baš nisam srećan s takvom slikom Srbije kao članice NATO-a, još ako dodamo opasnost od samorazarajućih mudžosa, ne hvala lepo.

Idemo istom logikom, pazi vamo, pazi dobro:

A šta bi Srbima ostalo kada bi bili pod Rusima? Odneli bi nam žito jer bi svaki seljak morao da donese po 500KG odnosno 2T ako je veće imanje - a ako ne donese sledi streljanje.
Onda bi svaki seljak bez obzira na imanje, morao godišnje da donese u otkupnu stanicu 35 prasića eventualno 30 ako je na vreme predao žito.
Takodje, svakodnevno odneti 5-8L mleka po kravi (zavisi od vrste) u otkupnu stanicu inače se pleni krava a domaćica siluje i kuća pali.

Bolje sa NATO-m
Čuo sam da Rusi demontiraju nukearne podmornice, verovatno da ih montiraju na drugom delu obale?

Архангел:
Šta sa šiptarima...Pod okriljem NATO-a i dolazi do nezavisnosti Kosova, zar ne? Hipotetički, nije teško zamisliti, i Kosovo i Srbija ulaze u NATO - znači problema nema. Slično sa ostalim susedima, svi smo u NATO, a tu nema "svoj na svojega" :wink: Ostaje delovanje protiv "zajedničkog" neprijatelja, a čuli smo ko to može biti : Iran, S.Koreja, Rusija tkzv. sile mraka, zla - kako rekoše Ameri :wink:

Vidiš, ja baš nisam srećan s takvom slikom Srbije kao članice NATO-a, još ako dodamo opasnost od samorazarajućih mudžosa, ne hvala lepo.

Idemo istom logikom, paz vamo, paz dobro:

A šta bi Srbima ostalo kada bi bili pod Rusima? Odneli bi nam žito jer bi svaki seljak morao da donese po 500KG odnosno 2T ako je veće imanje - a ako ne donese sledi streljanje.
Onda bi svaki seljak bez obzira na imanje, morao godišnje da donese u otkupnu stanicu 35 prasića eventualno 30 ako je na vreme predao žito. (prasiće hraniti kukuruzom, nikako žitom - resto kukuruza predati u otkupnu stanicu - golubarnik strogo zabranjeno imati)
Takodje, svakodnevno odneti 5-8L mleka po kravi (zavisi od vrste) u otkupnu stanicu inače se pleni krava a domaćica siluje i kuća pali. (ne prolazi fora krava imala tele pa nije dala da se muze. Kazna je ista ali se odnosi i tele).

PA ŠTA ĆE SRPSKA DECA DA JEDU?

Bolje sa NATO-m
p.s. čujem da Rusi demontiraju nuklearne podmornice da bi ih montirali na drugom kraju obale - varaju neprijateljski radar :mrgreen:

Iron Lord:
Idemo istom logikom, pazi vamo, pazi dobro:

Onda bi svaki seljak bez obzira na imanje, morao godišnje da donese u otkupnu stanicu 35 prasića eventualno 30 ako je na vreme predao žito.
Takodje, svakodnevno odneti 5-8L mleka po kravi (zavisi od vrste) u otkupnu stanicu inače se pleni krava a domaćica siluje i kuća pali.

Bolje sa NATO-m
Čuo sam da Rusi demontiraju nukearne podmornice, verovatno da ih montiraju na drugom delu obale?

За твоју информацију, Совјетски Савез се распао и у Русији је тренутни друштвени поредак капитализам.

Back