Предности и мане уласка у НАТО

m-i-m-i:
Ponovo ti kazem da ne pises o stvarima koje ne poznajes.Da znas nesto ne bi toliko potencirao o parama koje treba da se daju za reforme.Ceska je usla u NATO sa "istocnim" kalibrom i brdom drugih nasledja koje joj je bilo nametnuto od strane SSSR-a.Isto vazi za Rumuniju i mnoge druge zemlje.Proces pridruzenja nije radikalan i traje.Kako te ne mrzi da pokusavas da opravdas bas sve gluposti koje izvalis?!Razmisli ponekad o sadrzaju svojih postova pre nego kliknes na "POSALJITE ODGOVOR".Pozdrav
A,u Vojsku nemoj ni da dolazis,niko te ne ceka odusevljeno.Samo ces potrositi pare koje mogu i bolje da se iskoriste.Za reforme,recimo.

Ја сам више пута ''одвалио, па остао жив'', али не на овој теми.
Колико год тај новац био мали , он је бачен, пре свега зато што ћемо своју судбину препустити Америма. Не морамо да улазимо, одустанемо од Косова и биће добри са нама. Зашто не би смо као Финска, Шведска и Швајцарска били неутрални?

СЛОБОДА:
Колико год тај новац био мали , он је бачен, пре свега зато што ћемо своју судбину препустити Америма. Не морамо да улазимо, одустанемо од Косова и биће добри са нама. Зашто не би смо као Финска, Шведска и Швајцарска били неутрални?
Ne mozemo da budemo ko navedene drzave zato sto 70% ljudi misli da smo mi najjaci na svetu i da mozemo sa svima da izadjemo na kraj.

Sarafim:
Ne mozemo da budemo ko navedene drzave zato sto 70% ljudi misli da smo mi najjaci na svetu i da mozemo sa svima da izadjemo na kraj.

Трагедија ове земље је што овде можеш наћи веће англофиле и русофобе него у САД и веће антиглобалисте и русофиле него у Русији. Зато док они сарађују и напредују, ми све више пропадамо. Сутра би се радикали и ЛДПовци буквално клали.

Што се мог русофилства тиче ту постоје 4 разлога
1. лепе Рускиње
2. Храм Василија Блаженог
3. Јуриј Гагарин
4. Су27 породица.

СЛОБОДА:
То што је трећи светски крај човечанства није гаранција да га неће бити, мада ни ја не верујем, нарочито између Русије и САД.

Москва је много ближа од Вашингтона.

Наменској хоће одговарати улазак у Нато, мада и сад може наћи купце.
Тада ћеш исто морати питати браћу Американце.

Колико ће коштати реформа војске да испуну Нато стандарде?

Доста наших људи ради у Русији, само не знаш, јер кад оду, ретко се враћају.
За многе професије, у Русији можеш боље да зарадиш него на западу.Твој пасош ти још дуго неће омугућавати да се у ЕУ можеш запослити.Што се Кине тиче, има индустријски раст од 25% и ако знаш мало математике, знаш шта то значи.

Не схватам, ниси англофил али јеси русофоб.
pa ta moskva koja nam je tako blizu, zajeb... nas je sto puta, sto sto nebi i stoprvi! a nasa vojska vec se reformise po zapadnim standardima... tako da je taj proces vec u toku.
a da primetio sam da nasi ljdi idu u rusiju da se intelektualno usavrsavaju na gradjevinama... a sto se tice evrope, nisu oni gadljivi na obrazovane ljude, da to znas nebi tako lupetao... ruski naucni radnik u institutu ima ptau od oko 300 dolara... toliko o tome, a to sam licno cuo od jednog koji je gostovao u ns-u krajem 2006. a kineski rast je oko 10% jer da je 25%( pretpostaljamda znas matematiku, i da znas sta je 25% u takvim uslovima ) doslo bi do hiper produkcije i do kolapsa njihove privrede... i ovo ti je vrhunski biser!
a ja sam pre svega Srbin, i volim svoju zemlju! A u stranu pomoc se nikad nisam pouzdavao jer onu to uvek tri puta skuplje naplate... ali kad porastes shvatics!

dejina81:
pa ta moskva koja nam je tako blizu, zajeb... nas je sto puta, sto sto nebi i stoprvi! a nasa vojska vec se reformise po zapadnim standardima... tako da je taj proces vec u toku.
a da primetio sam da nasi ljdi idu u rusiju da se intelektualno usavrsavaju na gradjevinama... a sto se tice evrope, nisu oni gadljivi na obrazovane ljude, da to znas nebi tako lupetao... ruski naucni radnik u institutu ima ptau od oko 300 dolara... toliko o tome, a to sam licno cuo od jednog koji je gostovao u ns-u krajem 2006. a kineski rast je oko 10% jer da je 25%( pretpostaljamda znas matematiku, i da znas sta je 25% u takvim uslovima ) doslo bi do hiper produkcije i do kolapsa njihove privrede... i ovo ti je vrhunski biser!
a ja sam pre svega Srbin, i volim svoju zemlju! A u stranu pomoc se nikad nisam pouzdavao jer onu to uvek tri puta skuplje naplate... ali kad porastes shvatics!

Нисам погрешио, 25% је ИНДУСТРИЈСКИ раст, а 10% раст укупне привреде, која поред индустрије се састоји и од услуга и пољопривреде. Осим тога, и 10% је много, дупло сваких 7 година. До колапса не долази, јер Кина извози, она је тренутно мотор привредног развој света.

Око осталог, не вреди се са тобом расправљати.
Шест година си старији од мене, требао би бити паметнији.

СЛОБОДА:

Shvatas li ti o kakvim drzavama govoris?Drzavama koje su najblize utopiji od svih drzavnih uredjenja IKAD.Prvo mora Srbija da ojaca ekonomski da bi mogla da se ne opredeljuje za saveze.A,to ce biti nikad.Istorija je pokazatelj."Malo" je vetrovito na ovom geografskom polozaju.Drave koje si pomenuo su na skoro savrsenim mestima.Nikome ne "smetaju",i nikome nisu na putu.Svoj uticaj sire polako i sigurno.Strpljenje je njihova vrlina.Mi ga nemamo ni najmanji deo.Srbi su skloni "priklanjanju" i trazenju grupe kojoj ce pripadati.Pa mi smo i kad smo bili nesvrstani napravili SAVEZ NESVRSTANIH ZEMALJA STO JE SVOJEVRSTAN APSURD.Ako postoji SAVEZ onda si SVRSTAN u njega,bez obzira sto NE podrzavas ni Ameriku,ni SSSR.I nisi ti shvatio poentu oduzimanja teritorije od Srbije.Svet nas tera da im se priklonimo,inace ce oni odvajati delove nase teritorije i tako usitnjene nas uklopiti u EU.Nije Srbija ni Rusija ni Kina da moze da se osloni samo na sebe.Nisu ni Finska,Svedska,ni Svajcarska,ali ode nisu ratovale vekovima,a mi to bar sporta radi priradimo sebi vise puta tokom jednog veka.Kakvi smo,takvi smo,bar budimo mudri i pronadjimo NAJKORISNIJU opciju za sebe.Ne dozvolimo da nas Rusi "spasu" kao i svaki put.Nisam rusofob ni anglofil ali me bolna istorija uci.Mozemo mi Kosovo i sami da zadrzimo ili kasnije osvojimo.Pobedimo shiptare njihovim oruzjem.Na ku***.Jeste da ce trebati bar 100,200 godina ali ...

СЛОБОДА:
Нисам погрешио, 25% је ИНДУСТРИЈСКИ раст, а 10% раст укупне привреде, која поред индустрије се састоји и од услуга и пољопривреде. Осим тога, и 10% је много, дупло сваких 7 година. До колапса не долази, јер Кина извози, она је тренутно мотор привредног развој света.

Око осталог, не вреди се са тобом расправљати.
Шест година си старији од мене, требао би бити паметнији.
pa i ne vredi... ja znam o cemu pricam a ti izvini sto ovako kazem, malo lupetas! Pa svi izvoze, ali svi imaju i carine, ako ne znas, kinezi ne mogu da izvoze svoje oruzje u USA... evo ti samo jedan primer zastite industrije... a ako ne znas evropa drzi visoke carine na kineski tekstil, jos jedan primer!

Back