Предности и мане свих борилачких вештина

...mane borilačkih vještina su
ako se dolazi u salu radi pompe
i da se provede odredjeno vrijeme
...'bio sam na treningu'...
...prednost je u uloženom vremenu na
svoje oslobadjanje
prvo
agresivnosti
drugo
nema aktivnih misli o svojoj sposobnosti
jer pravi majstor nikad se ne može primijetiti na ulici
osim po sigurnom koraku
i zauzetosti
samim sobom
tj. svojim korakom
koji
nekud vodi...

Da me prebije...mnogi su htjeli...a i tesko je tj. gubljenje vremena bilo sta reci kad ta ovako krene mada je neka duznost nesto i reci sko postoji bsr jedna prava sdresa..pozdrsv..

Ajde ne lupaj, svako je pobediv, a ako mislis da si nepobediv i imas visoko misljenje o sebi onda si nikakav borac niti si se nesto borio, jer jos nisi dobio po nosu.

Da jesi, presao bi ovu, jednu od prvih lekcija, i odlezao ove "decije bolesti".

Svako je pobediv, i svako te moze iznenaditi, koliko god da si dobar.

- - - - - - - - - -

Moze li neko normalan da kaze mane eng. Shotokan[Ne znam prevod] Karatea?

Gore - nije boks, dole nije kick box, MMA. Previse napravljeno za uzimanje kinte klincima za pojaseve, znaci jedan vasar, cirkus, nego sto se ozbiljno brine da neko postane pravi borac u praksi i da to ima neku upotrebnu vrednost (osim zgrtanja novaca trenerima). Koliko je to danas ozbiljno govori cinjenica da je tu najvise decurlije, a posle kako odrastaju idu polako na boks, kick boks, MMA, dzudo, rvanje, bjj, Muay Thai, a oni koji se zeznuli pa ostali tu, domah zavrsavaju za sudije i sl, da namaknu i oni neki dinar bar, kad nisu nista pametnije uradili.

Mnogi pricaju i da su borbe samo da pipnes protivnika, sta znam, ja sam se kroz Shotokan odavno doduse, dobro sibao, puscali smo krv jedni drugima po takmicenja i lomili noseve.

Back