Prednost ili kontinuitet saobracaja?

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.527
Zanimljiva situacija i balkansko resenje..

Autobus koji ide pravo stane na raskrsnici da propusti autobus koji skrece levo iz suprotnog pravca.
Ali posto je stao , krenu masovno da nastavljaju i svi automobili koji skrecu levo iz suprotnog pravca , po logici , autobus stoji ,a oni se krecu , on ne moze napred iako ima prvenstvo...

A zasto balkansko resenje, da ne bude da sam mrzitelj Srba i balkana...pa zato sto se istog dana desilo da tip hoce da se ukljuci u traku ali prekoputa je pa je izasao celom duzinom i ceka kod pune linije kolonu u njegovoj ciljnoj traci da prodje, dok blokira saobracaj u drugoj traci svojim cekanjem...
To ne bi trebalo da bude dozvoljeno nikako , mogao je da ceka da prodje kolona u traci u koju hoce da udje, pa da onda proba da predje sa svoje strane prekoputa u tu traku....
Ali princip je isti....i on stoji na sred puta ne mrda se i ako ga neko razvali , ne znam sta ce saobracajna reci...
Znam sta bi moj instruktor rekao , gazi gov.na i gotova stvar....to sam cuo milion puta...i radi riverc samo tako...nema tu stojis u mestu pa mozes i na mojoj putanji i na mojoj traci..

Dakle sta je praksa a sta teorija?

Prvo da bi covek bio dobar vozac, ne treba da polaze preko veze, drugo a mogao sam da stavim i prvo da voli voznju i automobile, trece da postuje sebe i druge ucesnike u saobracaju koliko je to moguce a samim tim i svoj i tudje zivote, cetvrto da ima odlicnu koordinaciju u prostoru i da bude snalazljiv kada je neka nezgodna situacija znaci i da prati saobracaj oko sebe a ne da pojaca muziku do daske, peto mora da se stopi sa masinom da je razume ako joj nesto fali ako joj nije dobro sa ovim danasnjim fensi automobilima je to malo teze, da kazem sesta stavka da ne precenjuje svoje vozacke sposobnosti jednom recju da ne bude previse siguran u sebe, to je takodje opasno, 7 za vozace BMW-a da nauce da koriste jebbenu signalizaciju....

Nego recite vi meni , posto ja ovo vidim kao sukob mentaliteta i pravila, sta raditi..
Ja sam stvarno toliko peglan kao ucenik , da u gradu uopste ne fermam ako mi izlazi iz sporedne ulice i stane na put cekajuci da mu se oslobodi ulaz u njegovu kolonu...
Ali istovremeno se mnogo lakse dogovorim ko ce da prodje uskom ili jednosmernom ulicom nego sto se dogovaraju oni iz unutrasnjosti...

Sta kaze saobracajna ako razvalis onog ko se preprecio....?

Na zalost, ako ti neko ulece na gazeli u pristojno odstojanje izmedju automobila, bices kriv, a ne onaj ko vozi opasno menjajuci trake..

Nego recite vi meni , posto ja ovo vidim kao sukob mentaliteta i pravila, sta raditi..
Ja sam stvarno toliko peglan kao ucenik , da u gradu uopste ne fermam ako mi izlazi iz sporedne ulice i stane na put cekajuci da mu se oslobodi ulaz u njegovu kolonu...
Ali istovremeno se mnogo lakse dogovorim ko ce da prodje uskom ili jednosmernom ulicom nego sto se dogovaraju oni iz unutrasnjosti...

Sta kaze saobracajna ako razvalis onog ko se preprecio....?

Na zalost, ako ti neko ulece na gazeli u pristojno odstojanje izmedju automobila, bices kriv, a ne onaj ko vozi opasno menjajuci trake..
U Bg samo trotineti, ono je mucno gledati.

Back