Predlog!

• Začetnik teme Začetnik teme Navar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma jeste to je sve u redu..ali kojih i kakvih uredjaja?

Bilo koji tng uredjaj i vozilo sa takvim uredjajem ekoloski je cistije od vozila na bilo koje drugo gorivo. Moze li to da udje u tvoju glavu? Ne mozes sve i da hoces iz postupka sagorevanja tng-a osloboditi tu kolicinu stetnih elemenata koji se oslobadjaju sagorevanjem drugih goriva.
A drzava moze lako da regulise tu sferu i da propise kakvi se uredjaji mogu ugradjivati, pa onda i da krene koracima drugih naprednih zemalja - da subvencionise kako samu ugradnju tako i cenu tng-a.

Bilo koji tng uredjaj i vozilo sa takvim uredjajem ekoloski je cistije od vozila na bilo koje drugo gorivo. Moze li to da udje u tvoju glavu? Ne mozes sve i da hoces iz postupka sagorevanja tng-a osloboditi tu kolicinu stetnih elemenata koji se oslobadjaju sagorevanjem drugih goriva.
A drzava moze lako da regulise tu sferu i da propise kakvi se uredjaji mogu ugradjivati, pa onda i da krene koracima drugih naprednih zemalja - da subvencionise kako samu ugradnju tako i cenu tng-a.
drugih naprednih zemalja u kojima je cena TNG na pumpama 10% niza pa se nikom ko ne prelazi 100 000 km godisnje ne isplati da ugradjuje jer nema ustedu samo troskove..troskove odrzavanja koji rastu jer su u vozliu sada dva sistema..i duplo odrzavanje da ne pominjem da i takvo vozlio ima probleme sa jutarnjim paljenjima i uz najmodernije sisteme za naknadnu ugradnju zahteva neku kolicinu benzina u rezervoaru.sto je opet ..po dzepu
a i ta vozila imaju trokruzne katalizatore i tako jedva zadovoljavaju normu euro 4

pa moraju da subvencionisu kako bi stimulisali ljude da prelaze..a to sto stimulisu naplate kroz cenu TNG;)

bas sam pre mesec dana nekih gledao emisiju na VOX o tome plinu u eu konkretno u nemackoj emisija je bila repriza snimana je prosle godine..uzeli ljudi auto i otisli da ugrade plin..itd itd..na kraju ispalo je da imaju samo troskove i to su morali da odu u istocnu nemacku da ugrade..i uz rezime na kraju karta nemacke sa podacima..oko 1000 pumpi toce tng..odokativno sam procenio po gustini tacaka da je nekih 80% u istocnoj nemackoj

popularisu da..ali napalcuju i akcizu;)

a jedino zaista ekoloski cisto gorivo koje i zaista daje vodenu paru kao produkt sagorevanja je ..vodonik
sve u svemu imao sam malo zastarele podatke sto se tice cena
jer vidim da je TNG pojeftinio a benzin poskupeo
tako da sto se tice trenutnih cena pogresio sam ali sto se tice ostalog..sve sto sam rekao stoji

Eto, ovo nek ti bude za nauk ubuce - manje laganja.
vec sam napisao da sam pogresio sto se tice cena ali ne gresim sto se tice svega ostalog jer vucem podatke iz bosovih knjiga koje sam kupio prosle godine ima ih 4 i kostaju oko 250 evra iam celo jedno poglavlje o alternativnim gorivima izmedju ostalog i o TNG nekih 50 strana to ima.mislim poglavlje .sastavi produkti sagorevanja probelmi u konstrukcijama itd

Nisi li ti Navar pisao kako nema smisla da ljudi placaju poreze, a u ovoj istoj predlazes uvodjenje nekih dodatnih akciza, a zna se da su akcize najagresivnija vrsta poreza, jer zahvata veliki broj ljudi, pogotovo sredjnu klasu + ima daleko jaci uticaj na inflaciju nego neke druge vrste poreza.

Nisi li ti Navar pisao kako nema smisla da ljudi placaju poreze, a u ovoj istoj predlazes uvodjenje nekih dodatnih akciza, a zna se da su akcize najagresivnija vrsta poreza, jer zahvata veliki broj ljudi, pogotovo sredjnu klasu + ima daleko jaci uticaj na inflaciju nego neke druge vrste poreza.
stoji i to jeste tacno..cim povecas cenu goriva direktno utices na rast cena na malo..ako ni zbog ceg drugog onda zbog prevoza robe do trgovina
ali uvodjenje akciza na TNG koji se toci na pumpama kao motorno gorivo nece uticati na rast cena ali oce uticati malo na dzepove ljudi koji se voze na plin..
sav kamionski prevoz pa i zeleznicki i za mnoge druge potrebe se koriste uglavnom dizel goriva..a u prozivodnji se koristi gas ali se tretira kao i onaj za domacinstva
ja i dalje ostajem na toj talasnoj duzini na kojoj sam i bio ..ali je situacija takva da se neka mera mora primeniti .MMF izgleda ne da pare..drzava puca po savovima..
i svakako ne predlazem to kao trajnu meru vec privremenu..kao sto sam naveo u argumentima..ispada da samo ljudi koji se voze na benzin i dizel placaju krpljenje rupa na istim tim putevima na kojima se voze i oni koji se voze na "plin" ali to krpljenje ne placaju..tj koriste puteve ali ne placaju njihovo odrzavanje..
a glupo je uporedjivati razvijene zapadne zemlje sa srbijom mislim koje imaju i privredu i pare koje srbija jednostavno ..NEMA

Back