Predlog

Pa bas tako kao sto rece drzavljani jedne drzave, a ko su ovde ti drzavljani ? Koliko je njih i kako to postalo za ovo vreme?.......

potpuno legalno i legitimno,..drzavljanstvo se stice propisanom procedurom,..podnese se zahtjev,a onda nadlezni drzavni organi vode postupak..i sam sam ga tako dobio,..

to su oni sto bacise atomsku bombu,..da i mi to uradimo-po ugledu na njihov visoko dostignuti stepen demokratije_:dash:

Rekao si "svuda na svetu", a ja sam te samo demantovao. Bez obzira na koga su bacili kakvu bombu, gde su ratovali i zasto, oni su danas tvorci i nosioci "moderne" demokratije u koju se vecina Srbije (dokazano na izborima) kune.

Zašto? Svi kukaju kako nam stranci rade ovo ili ono. Onda, kada se dotaknemo unutrašnjih, političkih portivnika, uvidimo da klepa kako ko stigne. Pitanje je ko je čovek, ko je pošten i ko ZNA.
Već je pominjano ovde da bi trebalo dovesti Japanca za premijera i predsednika. I bolje bi nam bilo nego sa ovim našim smotanim likovima. ;)

Ма дивота - овде неки сами прижељкују да постанемо КОЛОНИЈА...

п.с. Тај Јапанац када би видео са ким има посла одма' би извршио хара-кири...
:whistling:

Cak mislim da je Srbija i sad prezahtevna u nekim zakonima. Npr. posle Prvog rata, Crnjanski koji je nesumnjivo bio srpski patriota ali isto tako i oficir u AU vojsci, bez ikakvih problema posle poraza AU prelazi u Srbiju i mislim da se jedno vreme nalazi u nasoj vojsci...
Moj sin u RS nema skoro nikakve sanse upisati Vojnu Gimnaziju u Beogradu bez obzira na sve uspehe koje postize i na zelju koju ima od najranijeg detinjstva.

Ма дивота - овде неки сами прижељкују да постанемо КОЛОНИЈА...

п.с. Тај Јапанац када би видео са ким има посла одма' би извршио хара-кири...
:whistling:
Ma kakva kolonija, suština je da nas vodi sposoban.

Cak mislim da je Srbija i sad prezahtevna u nekim zakonima. Npr. posle Prvog rata, Crnjanski koji je nesumnjivo bio srpski patriota ali isto tako i oficir u AU vojsci, bez ikakvih problema posle poraza AU prelazi u Srbiju i mislim da se jedno vreme nalazi u nasoj vojsci...
Moj sin u RS nema skoro nikakve sanse upisati Vojnu Gimnaziju u Beogradu bez obzira na sve uspehe koje postize i na zelju koju ima od najranijeg detinjstva.
Veoma čudno s obzirom da se ovde za vojni poziv baš ne otimaju. Ima li državljanstvo Srbije?

Rekao si "svuda na svetu", a ja sam te samo demantovao. Bez obzira na koga su bacili kakvu bombu, gde su ratovali i zasto, oni su danas tvorci i nosioci "moderne" demokratije u koju se vecina Srbije (dokazano na izborima) kune.

americka demokratija,..pa oni su je pokazali i tako sto su nas 1999.g. 78 dana i noci zasipali bombama sa osiromasenim uranijumom i kasetnim bombama,..
pa sacuvaj me Boze te i takve demokratije,.

Jednostavno ovaj tekst i razmisljanja su proizod svih ovih godina i desavanja....

Mislim da je neophodno, da se u Srbiji donese zakon u kome ce decidno biti regulisano ko moze da se bavi drzavnom funkcijom.
Drzavni sluzbenik (predsednik, poslanik, drzavni sekretar, sluzbenici ministarstva, sluzbenici gradskih i opstinskih sluzbi, javnih preduzeca........), moze biti onaj koji je rodjen u Srbiji, ciji su roditelji iz Srbije i naravno da imaju Drzavljanstvo R. Srbije.
Krajnje vreme je doslo da se to uradi. Niko ovu zemlju ne moze voleti, ceniti niti raditi u njenim iteresima osim onih koji su kolenima-korenima iz nje.
Od svih "patriota" koji se setaju po televiziji-novima kosa mi se dize na glavi, pa o ovu Srbiju se nije ogrebao samo onaj koji nije pokusao.
Svi su dobrodosli, koji zele da svojim doprinosom poboljsaju standard, kulturu, medjuljudske odnose........da se dokazu da mogu biti na nekoj drzavnoj funkciji.....
a ne da namecu (potrudicu se da nebudem grub), neprihvatljiv nacin zivota, pun primitivizma (bez dobar dan i dovidjenja i hvala) turbo-folk, sponzoruse i sponzore po ulicama, biznis majstore koji ne umeju da se potpisu, rodbinsko-familijarne veze.
Mi koji smo ovde rodjeni mi nemamo alternativu, samo zelimo Srbiju kakva je nekada bila.

Dodjes, budes prihvacen, dobijes pomoc............i onda zelis da promenis okruzenje-Srbiju ne na bolje, vec......mislim da nije u redu.
Svakodnevno mlatis i razbijas po ulici zarad nekih tebi znanih idola koji sa ovom zemljom nemaju veze, koji su nama i ovoj nasoj Srbiji napravili problema zanavek......Nasa Srbija nema alternativu.
Lako je tudjim k...... gloginje mlatiti. Zutu banku niko ko je dosao nije ovde dao, vec samo uzimao.....i rusio.
itd.....itd.....

Pitanje glasi : Kako bi se odnosili prema svojoj kuci u koju se generacije ulagale?

Проблем свакако постоји - АЛИ ТВОЈ ПРЕДЛОГ ЈЕ ГЛУП ДА ГЛУПЉИ БИТИ НЕ МОЖЕ. Невероватно на какве идеје долазе људи. Пре свега ово је апсолутно АНТИСРПСКА ИДЕЈА - и то зато што је национално биће Срба већ претрпело КАТАСТРОФАЛНО ЦЕПКАЊЕ И КОМАДАЊЕ У ИЗМИШЉЕНИМ ПАТУЉАСТИМ ДРЖАВИЦАМА - тако да већ данас у тим државицама заједно са дијаспором (3 милиона Срба) ВИШЕ СРБА СЕ НАЛАЗИ ВАН СРБИЈЕ НЕГО У МАТИЧНОЈ ДРЖАВИ.

Али евидентно је да проблем постоји. Тај проблем са налази у целокупној изборној политици и изборним законима који су управо припремљени тако да овом земљом владају Курте и Мурте.
Ми не бирамо одређене ЛИЧНОСТИ - него истуре једног лика или лудака који за собом ВУЧЕ СВИТУ БИТАНГИ И ЛОПУЖА - у томе је проблем.

Када би била обавеза да свако ко би могао бити у власти МОРА да достави своју целокупну биографију(нарочито политичку) и када би бирали појединачне личности - НИКАДА СЕ НЕ БИ ДЕСИЛО ДА БИТАНГЕ ДОЂУ НА ВЛАСТ КАО САДА.

Veoma čudno s obzirom da se ovde za vojni poziv baš ne otimaju. Ima li državljanstvo Srbije?

Ne, nema drzavljanstvo Srbije( da smo znali da je ukinuta saradnja izmedju Srbije i Rs verovatno nas to ne bi zateklo neodradjeno) a i da ima bilo bi problema jer je "dvojno" jer su clanovi porodice "strani" drzavljani, jer se dokumenti ne predaju u skolu vec u Vojni odsek kom pripada ( a to je na zalost neki od ovih u BIH) i tako milion problema zbog kojih se rusi jedan san a i cilj. Nadam se da ce sa Akademijom biti manje problema jer ce do tada biti punoljetan.

Цитат:
Оригинал поставио nikadvise90te
Mislim da je neophodno, da se u Srbiji donese zakon u kome ce decidno biti regulisano ko moze da se bavi drzavnom funkcijom.
Drzavni sluzbenik (predsednik, poslanik, drzavni sekretar, sluzbenici ministarstva, sluzbenici gradskih i opstinskih sluzbi, javnih preduzeca........), moze biti onaj koji je rodjen u Srbiji, ciji su roditelji iz Srbije i naravno da imaju Drzavljanstvo R. Srbije.

Хехехе... врло интересантан предлог само ниси изнео "своју идеју" до краја:

moze biti onaj koji je rodjen u Srbiji, ciji su roditelji iz Srbije i naravno da imaju Drzavljanstvo R. Srbije, и да не буде Србин..........

Ne, nema drzavljanstvo Srbije( da smo znali da je ukinuta saradnja izmedju Srbije i Rs verovatno nas to ne bi zateklo neodradjeno) a i da ima bilo bi problema jer je "dvojno" jer su clanovi porodice "strani" drzavljani, jer se dokumenti ne predaju u skolu vec u Vojni odsek kom pripada ( a to je na zalost neki od ovih u BIH) i tako milion problema zbog kojih se rusi jedan san a i cilj. Nadam se da ce sa Akademijom biti manje problema jer ce do tada biti punoljetan.

Уколико ови издајници на власти не буду у скорој будућности МЕЊАЛИ УСТАВ - он ће свакако моћи овде да студира јер је Србија ДРЖАВА СВИХ СРБА - једино је питање да ли је то паметно код чињенице да код нас у Војсци има више службеника НАТО и ЦИА-е него наших људи.

Уколико ови издајници на власти не буду у скорој будућности МЕЊАЛИ УСТАВ - он ће свакако моћи овде да студира јер је Србија ДРЖАВА СВИХ СРБА - једино је питање да ли је то паметно код чињенице да код нас у Војсци има више службеника НАТО и ЦИА-е него наших људи.

Pa zato dete i hoce u vojsku, da joj vrati stari ugled i da kao "agresivni i radikalni prekodrinski" Srbin rastera iz nase vojske ovakve kao sto je ovaj postavljac teme!:p

Pa zato dete i hoce u vojsku, da joj vrati stari ugled i da kao "agresivni i radikalni prekodrinski" Srbin rastera iz nase vojske ovakve kao sto je ovaj postavljac teme!:p

Ахаха - право у центар... и ја се искрено надам да је нека Српкиња већ родила новог Карађорђа...:super:

Ахаха - право у центар... и ја се искрено надам да је нека Српкиња већ родила новог Карађорђа...:super:

Srbija je velika tajna:

Ne zna dan šta noć kuva,

Niti noć šta zora rađa,

Ne zna grm šta susedni grm sanja

Niti ptica šta se događa

Između granja.

Ne zna gušter šta puzi ispod kamenja,

Niti kukuruz struk sluti

Šta se u susednoj njivi sprema.

Svakog časa sve se menja,

Nijednog kuta ni lista nema

Da nije tajna.

Ko zna šta krije u sebi

I ta nevina rosa sjajna;

Ti seljački poslovni krici

Što se s brda na brdo čuju

Zaveru možda kuju.

Ko će u toj zemlji kada

Znati šta i devojka mlada

U nedrima netaknutim nosi;

Kakvu tešku tajnu

U rukama svojim drži dete;

I starica pogrbljena svaka

Do kakve se uputila mete.

U toj zemlji i vetri

I mirisi,potoci i reke,

I crkvena zvona

Potajno prenose vesti,

Na prvom zavijutku

Gde šuma počinje ona

Ko zna šta možeš sresti.

U toj zemlji ni zečjoj stopi

Neprijatelj verovati ne sme,

Ni tragu volovskih kopita.

Dogovori su možda tajni

I žetelačke pesme

I udari šumskih sekira

I uspavanka uz kolevku skrita.

Ma imamo mi mnogo Karadjordja samo su ovi drugi dobili bolji razglas od prijatelja sa zapada pa se trenutno jace cuju.:p

Jednostavno ovaj tekst i razmisljanja su proizod svih ovih godina i desavanja....

Krajnje vreme je doslo da se to uradi. Niko ovu zemlju ne moze voleti, ceniti niti raditi u njenim iteresima osim onih koji su kolenima-korenima iz nje.
Od svih "patriota" koji se setaju po televiziji-novima kosa mi se dize na glavi, pa o ovu Srbiju se nije ogrebao samo onaj koji nije pokusao.
Svi su dobrodosli, koji zele da svojim doprinosom poboljsaju standard, kulturu, medjuljudske odnose........da se dokazu da mogu biti na nekoj drzavnoj funkciji.....
a ne da namecu (potrudicu se da nebudem grub), neprihvatljiv nacin zivota, pun primitivizma (bez dobar dan i dovidjenja i hvala) turbo-folk, sponzoruse i sponzore po ulicama, biznis majstore koji ne umeju da se potpisu, rodbinsko-familijarne veze.
Mi koji smo ovde rodjeni mi nemamo alternativu, samo zelimo Srbiju kakva je nekada bila.

Dodjes, budes prihvacen, dobijes pomoc............i onda zelis da promenis okruzenje-Srbiju ne na bolje, vec......mislim da nije u redu.
Svakodnevno mlatis i razbijas po ulici zarad nekih tebi znanih idola koji sa ovom zemljom nemaju veze, koji su nama i ovoj nasoj Srbiji napravili problema zanavek......Nasa Srbija nema alternativu.
Lako je tudjim k...... gloginje mlatiti. Zutu banku niko ko je dosao nije ovde dao, vec samo uzimao.....i rusio.
itd.....itd.....

Pitanje glasi : Kako bi se odnosili prema svojoj kuci u koju se generacije ulagale?

Toga nigde nema u normalnom svetu...da se drzavljani neke zemlje diskriminisu po tome gde su rodjeni, i da im se ogranicavaju prava na bavljanje politikom i vresenja javnih funkcija

I ja sam primetio par cudnih stvari, ali sta sad: Zoran Djindjic, je rodjen u Bosni, i izrucio je naseg coveka iz Pozarevca, Slobodana Milosevica Hagu..
A i ovaj sadasnji predsednik Srbije Boris Tadic je takodje rodjen u Bosni i vidi kako se izivljava na nasim ljudima iz Sumadije, Tomom Nikolicem, Vojislavom Kostunicom i Veljom Ilicem...:cool:

Poslednja izmena:
Srbija je velika tajna:

Ma imamo mi mnogo Karadjordja samo su ovi drugi dobili bolji razglas od prijatelja sa zapada pa se trenutno jace cuju.:p

Дивна песма Десанке Максимовић - али замисли, када сам једном давно на овом пдф у некој дискусији написао наслов песме, био сам банован од једног менталног модератора и оптужен "да претим"... ахахахааааааааааа.......:rotf::rotf::rotf:

Дивна песма Десанке Максимовић - али замисли, када сам једном давно на овом пдф у некој дискусији написао наслов песме, био сам банован од једног менталног модератора и оптужен "да претим"... ахахахааааааааааа.......:rotf::rotf::rotf:

Ti se tome smejes a meni je to za plakanje!
Taj moderator sigurno nije do kraja citao Veselu svesku pa je bio neupucen!:dash:

itd.....itd.....

Одма би ти Тадић био скинут с власти

Back