A ovi gladni, žedni, nedoyebeni, bez dana staža u bilo kom poslu, neiskusni, željni....Znači, filter bi sve regulisao
Ajmo od pocetka...
Politika je skup aktivnosti koji izmedju sukobljenih interesa pronalazi one koji na kraju budu prihvaceni od vecine.
Na koji nacin, sitnom korupcijom, nasiljem ili ubedjivanjem totalno je nebitno za ovu raspravu.
Ako narod ima puno suprostavljenih interesa a jake interesne lobije, tj nema stabilan ostatak koji ima javni interes kao cilj, onda se desava ovo sto se desava tj interesna grupa ili pojedinac odradjuju sebi stvar.
Ostalima moze samo da bude krivo...
Posto nema izgleda da se u dogledno vreme mentalitet i nivo svesti toliko promeni i da kazem poveca da bi postojala vecina sa svesnim a ne nasilnickim zajednickim interesima, to sta god odradili nece biti nista drugo nego instrumentalizovanje zarad necijeg interesa...
A to da li ce postojati to u nekim zutim ili crvenim novinama je totalno nebitno..
Lako se napravi snimak prazne cekaonice u domu zdravlja i pokaze da su svi dobili zdravstvenu zastito.....a svi mi znamo da je to farsa...
Pitanje umnog kapaciteta osoba preko 65 mislim da ne treba analizirati bas toliko. Ne verujem da ako odete sa tim pojedincem u selo ili negde van njegovog rutinskog okruzenja i posmatrate zakljucivanja i ponasanje, da necete vrlo brzo videti sta znaci tih 65 godina...
Znam, malo setno i tuznjikavo je to, ali strah i navika donose zivot u proslosti ili jos gore vracanje u animalizam i sasvim sigurno sujetnost koja je kod matorih ljudi veca..
Ali me ne cudi ovakav predlog, jer misljenje koje imam o stanju svesti naroda je upravo takvo da ni najludji predlog me ne moze iznenaditi...