Предлог закона: политиком може да се бави само особа старија од 65 година

openbox

Poznat
Poruka
8.526
на овај начин би се исфилтрирале будале са слабијим моралом,

практично би се увело веће стараца (врло корисно)

овакви људи би били пуни стварног искуства (а не наметнути експерти)

овакви људи били би отпорнији на мито и корупцију

идеју сам добио слушајући разне људе на нету, и увидех правило да негде после 65 година старости, људи мање лупетају глупости

има још много предности овог принципа - додајте сами.....

Ne može. Nije u skladu sa Ustavom i ljudskim pravima.
постојећи закони и устав су нас довели где јесмо.. и данас видимо на сцени тону људи којима искрено не би дао ни глисте да пазе! а су министри!! еј!

Poslednja izmena:
Ajd sto nije u skladu nego sto su vecina preko 65 izlapetisi teski.....nemoguce je da neko normalan nije to primetio, ako nije, znaci da je i sam teska dileja....
A ovi gladni, žedni, nedoyebeni, bez dana staža u bilo kom poslu, neiskusni, željni....Znači, filter bi sve regulisao

A ovi gladni, žedni, nedoyebeni, bez dana staža u bilo kom poslu, neiskusni, željni....Znači, filter bi sve regulisao
Ajmo od pocetka...
Politika je skup aktivnosti koji izmedju sukobljenih interesa pronalazi one koji na kraju budu prihvaceni od vecine.
Na koji nacin, sitnom korupcijom, nasiljem ili ubedjivanjem totalno je nebitno za ovu raspravu.
Ako narod ima puno suprostavljenih interesa a jake interesne lobije, tj nema stabilan ostatak koji ima javni interes kao cilj, onda se desava ovo sto se desava tj interesna grupa ili pojedinac odradjuju sebi stvar.

Ostalima moze samo da bude krivo...
Posto nema izgleda da se u dogledno vreme mentalitet i nivo svesti toliko promeni i da kazem poveca da bi postojala vecina sa svesnim a ne nasilnickim zajednickim interesima, to sta god odradili nece biti nista drugo nego instrumentalizovanje zarad necijeg interesa...

A to da li ce postojati to u nekim zutim ili crvenim novinama je totalno nebitno..

Lako se napravi snimak prazne cekaonice u domu zdravlja i pokaze da su svi dobili zdravstvenu zastito.....a svi mi znamo da je to farsa...

Pitanje umnog kapaciteta osoba preko 65 mislim da ne treba analizirati bas toliko. Ne verujem da ako odete sa tim pojedincem u selo ili negde van njegovog rutinskog okruzenja i posmatrate zakljucivanja i ponasanje, da necete vrlo brzo videti sta znaci tih 65 godina...
Znam, malo setno i tuznjikavo je to, ali strah i navika donose zivot u proslosti ili jos gore vracanje u animalizam i sasvim sigurno sujetnost koja je kod matorih ljudi veca..

Ali me ne cudi ovakav predlog, jer misljenje koje imam o stanju svesti naroda je upravo takvo da ni najludji predlog me ne moze iznenaditi...

Ajd sto nije u skladu nego sto su vecina preko 65 izlapetisi teski.....nemoguce je da neko normalan nije to primetio, ako nije, znaci da je i sam teska dileja....
У томе и јесте поента, ако ниси нормалан живот те казни. Тако да ови што доживе 65 а су нормални - то се зове природни филтер - и требамо га применити на врх државе

Iza svake zene u politici i junoshe stoji neko , otac, ujka, stric, ebac matori ili neko ko kaze jednostavno ukradi da te imamo u shaci i sve cemo ti dati, ti imas nas pomalo a mi tebe i tako to funkcionishe...
Ne postoji politicar bez overene krivicne menice....tako je kod nas....garantujem...

Politika je veština uporavljanja državnim poslovima.
Možda je donja granica preterana. 65 je mnogo.A ložite se na Putina, koiko on ima godina?
Eo naš primer...da ne udaramo na glavonje, manja glava, reeeciml Bastać. On je postao član DS-a tako što je platio ("donirao") stranku kao dvadesetogodišnjak sa 30K evra. Ubrzo je postao predsednik opštine.
I taj čovel ne zna devizni granični limit, verujem mu da ne zna, jer on ne zna ništa zapravo.

У томе и јесте поента, ако ниси нормалан живот те казни. Тако да ови што доживе 65 а су нормални - то се зове природни филтер - и требамо га применити на врх државе
Ima drugih nesumanutih metoda kako se formira uredjeno drustvo, glupo je sad zarad pisanja clanka bajkolika Srbija da se eksperimentise sa necim sto je skoro sa 0% sanse da bude uspesno...
Ako hoces vecu izvesnost, daj meni sto pravnika, i nedodirivost na pet godina i ima da kuka cela srbija, jer je navikla da kuka kad joj otimas muljazu, ali imaces uredjeno drustvo....Ali ebiga ja ne bih doziveo sledecu dekadu to ti garantujem...
Dakle nije cilj napraviti nesto sto je dobro svima, to je apsurd....
Dobronamernost cesto nosi lose rezultate mnogima, ali je prihvatljivija vecini ili cak i svima...to je vec pomak...
Jos nizi nivo delovanja i razumevanja, znaci svodjenje na animalno i na svakodnevno donosi jos bolji prihvatak, prihvatanje metoda i toka promena....ali manje pomake u rezultatu a za neke stvari i totalno odsustvo rezultata...
I na kraju ide trgovanje glasovima, sto znaci za pet godina, krades cetiri a naduvavas troskove svih pet godina ali na kraju kazes napravio sam puteve...koji kostaju ko svetog petra kajgana...

Jos bolje ako pri izgradnji ebes narod da se muci i da tako primecuje kako gradiliste postoji...
Zasto nasipati asfalt na petini deonice ustanicke ili bilo koje autostrade kad moze da zatvoris na 2 3 meseca celu deonicu i da ima narod sta da prica...

Mnogo vi imate visoko misljenje o svesti ovog naroda....sve je to svraka i kako kazu ptica rugalica...

Politika je veština uporavljanja državnim poslovima.
Možda je donja granica preterana. 65 je mnogo.A ložite se na Putina, koiko on ima godina?
Eo naš primer...da ne udaramo na glavonje, manja glava, reeeciml Bastać. On je postao član DS-a tako što je platio ("donirao") stranku kao dvadesetogodišnjak sa 30K evra. Ubrzo je postao predsednik opštine.
I taj čovel ne zna devizni granični limit, verujem mu da ne zna, jer on ne zna ništa zapravo.
Ne , izvini , ali politika nije vestina upravljanja drzavnim poslovima.....i tu svaki komentar prestaje...
Postoji menadment postoje ustanove, sve to moze da preuzme funkciju urpavljanja drzavnim poslovima i u uredjenim drustvima gde postoji jak lobi za opsti interes to se i desava...Kod nas pacijenti postoje da bi se pravdala zaposlenja lekara i postojanja ustanova a ne obrnuto.....Cist primer koji proistice iz logike da je politika vestina upravljanja drzavnim ili drustvenim poslovima...

идеју сам добио слушајући разне људе на нету, и увидех правило да негде после 65 година старости, људи мање лупетају глупости

Дошло време када ни године нису гарант мудрости.

Ne , izvini , ali politika nije vestina upravljanja drzavnim poslovima.....i tu svaki komentar prestaje...
Postoji menadment postoje ustanove, sve to moze da preuzme funkciju urpavljanja drzavnim poslovima i u uredjenim drustvima gde postoji jak lobi za opsti interes to se i desava...Kod nas pacijenti postoje da bi se pravdala zaposlenja lekara i postojanja ustanova a ne obrnuto.....Cist primer koji proistice iz logike da je politika vestina upravljanja drzavnim ili drustvenim poslovima...
Da, jeste. Nećemo ako to ne znaš/ne prihvataš

Predsednik Vlade i Predsednik Republike..... u predahu.....izmedju 2 terapije .....

penzioneri-igraju-sah.jpg

Da, jeste. Nećemo ako to ne znaš/ne prihvataš
Prihvatam ja da je to stanje u Srbiji , to je ocigledno da se promenom vlasti menja politika, menja zivot, menjaju podzakonska akta, menja cela garnitura ekonomije koja je imala povlasten polozaj u poslovanju i zatvori se par hiljada jako uspesnih firmi i otvori se par hiljada novih uspesnih firmi...
I takodje prihvatam da je to omiljeno kod ovog naroda i da to treba postovati.....Tj da znacenje reci politika kao i znacenje reci postenje, znacenje raznih drugih reci, tipa emancipacija treba uzeti u obliku koji se ovde koristi...
Nema tu mnogo mudrosti....
I onda treba otici u kucu nekoga i videti da skoro svaka kuca nije po standardu i da svaka kuca ima neku svoju iscasenu logiku i da svaki domacin ima svoju iscasenu logiku , i omiljenu foru tipa moje dvoriste pa neces ti da mi se mesas.....

I tu je otprilike kraj potencijala ove ideje....tumacenjem pojma politike stigosmo do granica sta se moze uciniti...

Prihvatam ja da je to stanje u Srbiji , to je ocigledno da se promenom vlasti menja politika, menja zivot, menjaju podzakonska akta, menja cela garnitura ekonomije koja je imala povlasten polozaj u poslovanju i zatvori se par hiljada jako uspesnih firmi i otvori se par hiljada novih uspesnih firmi...
I takodje prihvatam da je to omiljeno kod ovog naroda i da to treba postovati.....Tj da znacenje reci politika kao i znacenje reci postenje, znacenje raznih drugih reci, tipa emancipacija treba uzeti u obliku koji se ovde koristi...
Nema tu mnogo mudrosti....
I onda treba otici u kucu nekoga i videti da skoro svaka kuca nije po standardu i da svaka kuca ima neku svoju iscasenu logiku i da svaki domacin ima svoju iscasenu logiku , i omiljenu foru tipa moje dvoriste pa neces ti da mi se mesas.....

I tu je otprilike kraj potencijala ove ideje....tumacenjem pojma politike stigosmo do granica sta se moze uciniti...
Haha..ima tu istine do mentaliteta. Nema funkcionalne države ako nemamo usklađene politikE - ekonomska, socijalna, kulturna, agrarna....politika

Да знаш, да је твој предлог неупоредиво смисленији од скоро свих које сам овде прочитао...:think:

Koja to Dekaracija o ljudskim pravima precizira da ne može?
Uostalom, Ustav je Lex Generali za državno uređenje.

Mislim da svako drustvo koje iole lici na normalno, ima u Ustavu i drugim zakonima odredbe koje ne smeju da diskriminisu bilo koga, bilo da je pitanje vera, nacija, rasa, starost i sliicno. Stavise, to je osnova svega. Osim ako ova tema nije postavljena kao zaje.bancija, ovo je jedan jako glup nacin razmisljanja i to iz vise razloga. Osnovni je naravno taj sto je diskriminatorski prema svima osim prema starima. Sto znaci da je neprimenjiv. Druga stvar je sto se pretpostavlja da je svaka osoba starijia od 65 godina puna svih vrlina koje je ovaj koji je postavio temu naveo u tekstu.

Ali dobro to, cak i u moderno doba cesto se zameralo sto su stariji politicari ratoborniji i sto su skloniji da zapocnu ratove gde ce slati mlade da ginu. Ali ok i to, ovde se svim mladjima osporava mogucnost da odlucuju o bilo cemu. Cak je smislenija prica da li treba dopustiti pravo glasa i konzumiranje alkohola mladjima od 18 ili mladjima od 21 godine. Moj odgovor je, ako od deteta od 18 godina trazis da sluzi vojsku i saljes ga u rat, onda je to "dete" dovoljno staro i da popije flasu piva i da glasa.

Dakle jedna prilicno glupa ideja o kojoj se veoma plitko razmisljalo.

Back