PREDLOG ZA UVODJENJE OBAVEZE GLASANJA...

Ne svidja mi se ovo,sto se kod nas desava.Kako je to moguce,da neko ko zivi u ovoj zemlji,u zemlji gde je rodjen,
gde ce raditi,porodicu osnovati,i na kraju,u tu istu zemlju,bice polozeni njegovi zemni ostaci.Pitam se,vec dugo,
dugo vremena.Kako covek moze da kaze,da ga ne interesuje,ko ce biti izabran u Parlament,ko ce biti Predsednik
Republike,te njegove zemle.Ko ce biti Gradonacelnik,grada u kome on zivi i radi.

Vec dugo me muce ova pitanja,pogotovu kada se obave neki Izbori,pa kada vidim,da gotovo polovina stanovnika
Srbije,nije izasla na biralista.Takvi Izbori mi se cine,gotovo,nelegitimnim.Ako mi svi,koji zivimo u ovoj zemlji,stremimo,da najbolji medju nama,budu izabrani,u Organe drzavne Uprave,onda je valjda prirodno,da svi i
izadjemo na te raspisane Izbore,i svojim glasom,potvrdimo svoju volju,glasajuci za onoga,za koga smatramo da
je najbolji i najsposobniji.

Elem.Obzirom da nikakvi apeli,nisu do sada urodili polodom,ona "druga" polovina gradjana,nece pa nece,nikako
da ucestvuje,u tom zajednickom iskazivanju volje gradjana.U vezi stim,ja predlazem,da se u Narodnoj Skupstini,
izglasa Zakon o Izborima za Drzavne Organe,po kome ce biracko pravo gradjana,biti ne samo cast,nego i
zakonska obaveza.Tim Zakonom,svaki gradjanin,sa napunjenih osamnaest godina,bio bi OBAVEZAN da glasa.
Za koga ce glasati,to ostaje njegovo licno pravo.Takav Zakon postoji u susednoj Grckoj,Spaniji i nekim drugim
zemljama.Mislim da ovaj predlog,treba sto pre ozbiljno razmotriti,i u najkracem vremenskom roku,usvojiti.

Ako mi svi,koji zivimo u ovoj zemlji,stremimo,da najbolji medju nama,budu izabrani,u Organe drzavne Uprave,onda je valjda prirodno,da svi i
izadjemo na te raspisane Izbore
Ok, znam da si trol (i omiljeni si mi trol na krsti ;) ), ali evo, praviću se da nisi - praviću se da si neko ko ozbiljno piše.

Dakle, ako želimo da budu izabrani najbolji, treba prisilno da glasamo za najgore? To je logika?

Caka je u tome da glasacke kandidate nikad ne bira narod.Vec neko ih ponudi narodu na glasanje.Razumijes dragi?
Tako je potpuno irelevantno ko ce biti izabran.Zato pametniji i obrazovaniji apstiniraju i ne moze im se to ni zamjeriti.....
Demokratija i izborna lista su najveca prevara novijeg vremena,a mozda i proslog vijeka cak.....

mizaca;bt301993:
Caka je u tome da glasacke kandidate nikad ne bira narod.Vec neko ih ponudi narodu na glasanje.Razumijes dragi?
Tako je potpuno irelevantno ko ce biti izabran.Zato pametniji i obrazovaniji apstiniraju i ne moze im se to ni zamjeriti.....
Demokratija i izborna lista su najveca prevara novijeg vremena,a mozda i proslog vijeka cak.....
Davno kad je još "Jež" izlazio neko je napisao;"neka veliki narodi rade a mali nek se igraju".Meni se to naročito odnosilo na demokratiju.E ali sad su počeli i veliki da se igraju i sve se pretvara u veliku lumperajku.Ko će ceh da plati bumo videli,verovatno svi al ko po običaju najviše mi :think:

giphy.gif

....Lorde - il' botiraš , il' provociraš - ako si bot , zaslužio si pitu s' višnjama i toplo mleko ......mislim da te glavni bot , dobrano zamjetio.....ako provociraš , onda si nedobronameran - jer mladi su ustali baš protivu te i takve parlamentarne diktature i demokratije....nema razlike u ovakvoj diktaturi i njenoj tiraniji između ljudi na vlasti i onih u takozvanoj opoziciji......njihov je moto : što svetini gore i gore , to nama , našim porodicama i našoj stvari sve bolje i bolje !

Poslednja izmena:
Ovo nisu bili izbori za predsednika vec za okupacionog guvernera, u trci gde su svi glavni trkaci kukavicja jaja poturena od strane okupatora.
Neizlazak na izbore je takodje oblik glasanja, apstinencija znaci - ne svidja nam se niko od vasih ficfirica koji ce nastaviti gde se stalo pa zacrtanom dnevnom redu.

Back