Predlog za novo ime drzava Makedonija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slusaj srećo,a ko kaže da toliko želimo u NATO I EU,da smo hteli bi potpisali jos u aprilu za Nato ,a sad za EU koja sve vise i vise propada i ne moramo.

Ne znaš ciljeve vanjske politike sopstvene zemlje, a nama ovde prosipaš svoje frustracije.:???: Poenta jeste u tome što niste mogli potpisati ništa u aprilu, jer je Grčka bila protiv, upravo iz razloga o kojem sad diskutujemo. Makedoniji (kad kažem Makedonija ne mislim na mišljenje Makedonaca, već na politiku zvaničnog Skoplja) je veći prioritet pristup NATO-u, nego u EU.
Ne znam da li si uopšte upoznata da Makedonija ima zvanični status zemlje kandidata za prijem u EU. Ako vam se ne ide, što ste kandidati?:???:

Apsolutno nemam ništa protiv vas, naprotiv, smatram da ste super raja i sve probleme koje ima Makedonija nije napravila Srbija i Srbi, već neko drugi. Napadajući nas mimoilaziš poentu.

Procitah negde da je Makedonija zemlja u kojoj se govori bugarski jezik, koja nosi grcko ime, koja ima srpsku crkvu i u kojoj zivi albanski narod.
Da nije tuzno bilo bi mi smesno.Volela bih da se resi to ime, da napokon malo zaostre zakon o manjinama i da spasavaju svoj identitet i svoju zemlju. Ne zasluzuje Makedonija da joj se desi "Kosovo" isto kao sto ni Kosovo nije zasluzilo to sto se desilo ali ne ide po zasluzi vec po sili.Samo da na vreme prepoznaju prave opasnosti i prave interese.

Procitah negde da je Makedonija zemlja u kojoj se govori bugarski jezik, koja nosi grcko ime, koja ima srpsku crkvu i u kojoj zivi albanski narod.
Da nije tuzno bilo bi mi smesno.Volela bih da se resi to ime, da napokon malo zaostre zakon o manjinama i da spasavaju svoj identitet i svoju zemlju. Ne zasluzuje Makedonija da joj se desi "Kosovo" isto kao sto ni Kosovo nije zasluzilo to sto se desilo ali ne ide po zasluzi vec po sili.Samo da na vreme prepoznaju prave opasnosti i prave interese.

To im i ja od srca želim. Nije novost da Makedonce zayebava svako na svakom koraku, a da to nisu zaslužili. Sve komšije imaju neku vrstu pretenzija na Makedoniju. Nije lako funkcionisati u takvom okruženju.

Ne znaš ciljeve vanjske politike sopstvene zemlje, a nama ovde prosipaš svoje frustracije.:???: Poenta jeste u tome što niste mogli potpisati ništa u aprilu, jer je Grčka bila protiv, upravo iz razloga o kojem sad diskutujemo. Makedoniji (kad kažem Makedonija ne mislim na mišljenje Makedonaca, već na politiku zvaničnog Skoplja) je veći prioritet pristup NATO-u, nego u EU.
Ne znam da li si uopšte upoznata da Makedonija ima zvanični status zemlje kandidata za prijem u EU. Ako vam se ne ide, što ste kandidati?:???:

Da smo potpisali da promenimo IME sad bismo bili u Nato,jasnije ti je malo.
E sad drugo, kod nas se razmisljanje Predsednika i Vlade razlikuje,to je nas osnovni problem ,tacno da smo bili okrenuti EU integracijama i da smo kandidati ali NE po svaku cenu ,a to je da ne secemo granu na koju sedimo!
Apsolutno nemam ništa protiv vas, naprotiv, smatram da ste super raja i sve probleme koje ima Makedonija nije napravila Srbija i Srbi, već neko drugi. Napadajući nas mimoilaziš poentu.
Ja ne vidim gde ja to napadam vas,a vi kažete da smo južni srbi:roll:

To im i ja od srca želim. Nije novost da Makedonce zayebava svako na svakom koraku, a da to nisu zaslužili. Sve komšije imaju neku vrstu pretenzija na Makedoniju. Nije lako funkcionisati u takvom okruženju.

Moja malenkost moze reci samo HVALA na podrsci,lepim zeljama i razumevanju. Nekad je bitnije naci tu podrsku medju obicnim ljudima (forumasima/cama) nego sto se to moze ocekivati od nekih institucija.Ipak oni u svojim foteljama "bistreci" veliku politiku znaju da zamute dobre odnose izmedju naroda pa se za tim povedu i neki ljudi ovde.I ovde imam u vidu institucije i vase i nase.
A jedino sto treba je, da moraju vladati principi pravde i ramnopravnosti.

sva podrska nasoj slavenskoj braci u makedonija.da nije bilo makedonaca svetog cirila i metoda mi Hrvati,a bogami i komsije iz srbije nebi imali nit cirilice nit glagoljice.

nedajte se.

..somino ,cirilo i metodije su bili grci..dosta vishe sa tom tvojom ustashko-katolichkom propagandom. ..cibu be ..:otkacio:

Poslednja izmena od moderatora:
http://www.blic.co.yu/svet.php?id=60180

Novi predlog UN za ime Makedonije
Autor: Tanjug | 08.10.2008. - 22:19

Posrednik Ujedinjenih nacija Metju Nimic predložio je danas novo ustavno ime za Makedoniju, u pokušaju da se reši dugogodišnji spor između Grčke i te bivše jugoslovenske republike oko imena Makedonije. Nimic je, međutim, odbio da iznese detalje svog novog predloga, javio je Rojters.

"U osnovi mojih ideja stoji mnogo razmišljanja o tome šta bi bilo razumno rešenje i smatram da najnoviji predlog predstavlja dostojanstvenu i izvodljivu opciju", izjavio je Nimic novinarima, pošto je grčkom i makedonskom ambasadoru u sedištu UN predstavio svoj novi predlog.
Nastavak teksta ▼

Nimic je rekao da nema vremenskog ograničenja u vezi sa rešenjem spora.
Nimic je, takođe, odbacio spekulacije da je u pitanju njegov poslednji predlog nakon desetogodišnjeg posredovanja i najavio da će do komunikacije između grčke i makedonske strane doći u narednih nekoliko nedelja.

Spor oko ustavnog imena Makedonije traje od raspada Jugoslavije 1991. godine. Zvanična Atina se protivi korišćenju aktuelnog ustavnog naziva Makedonije, smatrajući da se iza toga kriju iredentističke težnje prema istoimenoj severnoj grčkoj pokrajini.
Predsednik Makedonije Branko Crvenkovski izjavio je prošlog meseca da bi, ukoliko kompromis ne bude postignut u narednih nekoliko nedelja, pregovori njegove zemlje sa Grčkom mogli da budu zamrznuti na godinu dana. Grčki stav je da ime "Makedonija" označava njenu severnu provinciju, rodno mesto Aleksandra Velikog, i da bivša jugoslovenska republika treba da svoje sadašnje ime Makedonija dopuni odrednicom "Nova" ili "Gornja", navela je britanska agencija.
Dok Skoplje pretenduje na ime Republika Makedonija, Ujedinjene nacije tu državu nazivaju Bivša jugoslovenska republika Makedonija.

a narod se znaci zove bivsi jugoslovenski makedonci

pa valjda neki nacionalni ponos im brani( ma sta mi mislili o njihovoj naciji ) ,mada po meni je isto gornja ili jos bolje severna Makedonija je najbolje i najtacnije resenje

kakav ponos?? pa cela istorija im se zasniva na kradji grcke istorije!!! ***** im majku onu sugavu.... dobro su oni predvideli svi ce bezati od Srbije i vikati nisam ja Srbin nisam ja Srbin .... ali neka sve ce doci na svoje mesto i to mirnim putem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back