Predbračni ugovor

Kao što sam već napisala, sve ostalo što bismo mogli da izgubimo neuporedivo je značajnije, dragocenije, nenadoknadivo... i nemoguće pravno obezbediti.
Mislim da je odluka da sa nekim imate dete neuporedivo važnija od odluke da sa nekim imate nepokretnost(i). Predbračni ugovor rešava tehnička pitanja i sa te strane ga smatram razumnom civilizacijskom tekovinom.

Sve je to u redu i stoji... ali ipak kazes :

Predbračne imovine su nam bile približne, ali niti bih se obezbeđivala, niti bih pristala da potpišem predbračni....

Problem i jeste sto ljudi,narocito devojke,imaju taj neki pocetni otpor,skoro reflex "ti mislis da sam sponzorusa...grebatorka" i sl.
Pa da mislim da je sponzorusa ne bi bili tu gde jesmo i pricali o predbracnom ugovoru.
Cim se malo razmisli dolazimo do toga da je to kao sto sama kazes "razumna" stvar. Ovo na neki nacin i govori o zrelosti onoga s kim ulazis u brak.
Taj reflex se jednostavno mora prevazici...za dobro sviju. Isto vazi i za tvoje "sve ostalo što bismo mogli da izgubimo neuporedivo je značajnije, dragocenije, nenadoknadivo... i nemoguće pravno obezbediti"...lepo ali moras gledati sire...jer se na kraju moze desiti da izgubis i to i fizicku imovinu i/ili tone zivaca dok se povlacis po sudovima.A sve ste mogli na vreme resiti.

Poslednja izmena:
Pred-bracni Ugovor je civilizacijska tekovina,koja u zemljama zapadne Evrope i Amerike,postoji vec stotinu godina.Ugovorom se peciziraju svi slucajevi,koji mogu
nastati,u slucaju razvoda braka.Obzirom,da je kod nas,statisticki utvrdjeno,da se razvodi svaki treci brak,utoliko je jos potrebnije,hitno u Zakin o braku,uneti
institut Pred-bracni Ugovor.Svakodnevno u Sudovima,prisustvujemo teskim nemilim scenama,koje nastaju,prilikom brakorazvodnih sporova.Muzevi ostavljaju
nezbrinute zene i decu,na milost i nemilost,bez ikakvih skrupula.Predlozenim Pred-bracnim Ugovorima,sprecile bi se sve te,nemile scene.I ono sto je najvaznije,
deca ne bi ostajala na ulici bez icega,zbog toga,sto je njihov otac nasao mladju zenu,a njihovu majku i njih,sutnuo iz kuce ili stana.

Drage volje bi potpisala predbracni ugovor i na taj nacin zastitila i sebe i njega. Naravno, obe ugovorene strane treba prvo da procitaju i shvate sta potpisuju. Zato i postoje advokati :).
Znam da je Nemanja Vidic potpisao predbracni sa svojon suprugom. Tako da ako dodje, ne daj boze do razvoda, barem ce nas oni postedeti bednih naslova u novinama. Nista gore nego to javno prepucavanje.

Meni je besmislen brak. Uopste uzgajati decu a da oba roditelja nemaju uslov to da rade samostalno, nego da drugome prebijaju paricu preko sudova. A to ljubav, pitaj je koliko te voli kada ti bude slala advokata.

Čitam statistiku za 2013. godinu, prosečna mlada u Srbiji je bila stara 30 a mladoženja 33 godine.

Protivnik sam braka, birokratije i provlačenja kroz sistem, ali bih voleo da probam da živim sa nekom.
Elem, problem koji se tu javlja je što partneri nakon razlaska dele imovinu po pola koju je par stekao tokom zajedničkog života.

Primera radi, Đoković reskira da izgubi jedno 50 miliona evra u slučaju razvoda, pošto je dugo u vezi sa Jelenom.

Da li je neko radio predbračni ugovor da se zaštiti svoja materijalna dobra ako stvari pođu naopako?
Ili ste protivnik toga?

Znam i da golman Stojković ima problema oko stana sa bivšom.

Zamisli situaciju, kupiš stan od svojih para nakon venčanja, i onda se to tretira kao imovina stečena u braku, pa je pola-pola.

ko god ima takve dileme i strahove ili da se nikad ne vencava ili da napravi ugovor i miran brak!

Zajednicka buducnost se zasniva na zajednickim interesima a ne kao sto ti mislis na zajednickim zabludama.
Nikad zablude nisu zajednicke, a interesi su sve manje zajednicki.

pogresno mislis sta ja mislim. cim oni potpisuju ugovore tu je sumnja da ce zajedno provesti srecnu buducnost. ko ulazi u brak iz ljubavi tome ugovori nisu potrebni. potpisom si u startu brak nakrnjio i kao sto rekoh doveo u sumnju

Poslednja izmena:
Ljubav nije trgovina ali kako praksa pokazuje definitivno postaje.

Nisam ulazila u zakonski brak.Moj je bio vanbracni.zavrsio se bez ikakvis prica o materjalom jednostavno razisli su nam se putevi i mi sa njima.

Nemamo dete a i da ga imamo kada bih se oslanjala na zakone mrka kapa.Tu vec deca stradaju u nekim slucajevim.

Svako ima neku svoju pricu......

I zaboga moze li Novak Dj. da ne bude tema za diskusiju bar ovde.

Poslednja izmena:
pogresno mislis sta ja mislim. cim oni potpisuju ugovore tu je sumnja da ce zajedno provesti srecnu buducnost. ko ulazi u brak iz ljubavi tome ugovori nisu potrebni. potpisom si u startu brak nakrnjio i kao sto rekoh doveo u sumnju

Hoces li nam sad pricati pricu kako zene ulaze naivno i iskreno u brak, kako te gledaju u oci , ne u gace, ne u novcanik, ne u kljuc od stana?
Pa malo da dosolis da iako gledaju, one ustvari veruju, bas onako kako pricaju da romanticno veruju, da se vredjaju ako sumnjas da imaju imalo misli u svojoj glavi o tome da li si ti bolji ili komsija koji bi je rado ili je ponekad rado, ali ne moze da se osloni na njega, nije materijal za udaju....itd...
Lepo kazem, zajednicke zablude, su lepe za romantiku, cak i za brak, sve to daje mogucnost totalnog varkanja, ali zajednicka buducnost slobodnih bica je na zajednickim interesima, a ne zabludama.

Narodne poslovice koje to kazuju su:
zenu potpis kod maticara promeni, a muskarca otrezni.
100 kuci dovedi , 101 ozeni
covek se upozna tek kad izedes zajedno dzak soli

Ti pucas na modernu zvaku , subjektivnu stvarnost, ono sto ona ubedjuje sebe da jeste....A ljubomora?
Nek ti se slucajno pokvare kola , a vozio si koleginicu, ode takav brak.
Ako brak puca zato sto ona veruje u svoju nepromenjljivost, ne zna se ko je vece dete u vezi, ti ili ona.

Zajednicka buducnost se zasniva na zajednickim interesima a ne kao sto ti mislis na zajednickim zabludama.
Nikad zablude nisu zajednicke, a interesi su sve manje zajednicki.

s tim sto su muskarci uvek ti koji su u zabludi ,ma kolko poznavali zenski pol....iznenadjenja i to ona neprijatna su zagarantovana!!!
(sem ako zenska nije neka nevina koju nije takno niko,tuka ,pa joj nije razvijen program) ,ali i ta se promeni-na gore!

s tim sto su muskarci uvek ti koji su u zabludi ,ma kolko poznavali zenski pol....iznenadjenja i to ona neprijatna su zagarantovana!!!
(sem ako zenska nije neka nevina koju nije takno niko,tuka ,pa joj nije razvijen program) ,ali i ta se promeni-na gore!

Pa ja bas mislim da su te nevine najgore, jer one posle tek polude.:(
Neka sto se nayebala i sto je videla i loseg i dobrog ce pre biti za muza, decu i porodicu nego neka nevina koja tek zeli da iskusi sva zadovoljstva ovog sveta, a muz je u tome sputava.:(

Garantujem ti da nevine koje su usle u brak varaju muzeve pre ili kasnije. Jednostavno hoce da probaju druge momke. Realno!
I ne mozes da ih krivis.:mrgreen:

Back