Predbračni ugovor

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Čitam statistiku za 2013. godinu, prosečna mlada u Srbiji je bila stara 30 a mladoženja 33 godine.

Protivnik sam braka, birokratije i provlačenja kroz sistem, ali bih voleo da probam da živim sa nekom.
Elem, problem koji se tu javlja je što partneri nakon razlaska dele imovinu po pola koju je par stekao tokom zajedničkog života.

Primera radi, Đoković reskira da izgubi jedno 50 miliona evra u slučaju razvoda, pošto je dugo u vezi sa Jelenom.

Da li je neko radio predbračni ugovor da se zaštiti svoja materijalna dobra ako stvari pođu naopako?
Ili ste protivnik toga?

Znam i da golman Stojković ima problema oko stana sa bivšom.

Zamisli situaciju, kupiš stan od svojih para nakon venčanja, i onda se to tretira kao imovina stečena u braku, pa je pola-pola.

Čitam statistiku za 2013. godinu, prosečna mlada u Srbiji je bila stara 30 a mladoženja 33 godine.

Protivnik sam braka, birokratije i provlačenja kroz sistem, ali bih voleo da probam da živim sa nekom.
Elem, problem koji se tu javlja je što partneri nakon razlaska dele imovinu po pola koju je par stekao tokom zajedničkog života.

Primera radi, Đoković reskira da izgubi jedno 50 miliona evra u slučaju razvoda, pošto je dugo u vezi sa Jelenom.

Da li je neko radio predbračni ugovor da se zaštiti svoja materijalna dobra ako stvari pođu naopako?
Ili ste protivnik toga?

Zamisli situaciju, kupiš stan od svojih para nakon venčanja, i onda se to tretira kao imovina stečena u braku, pa je pola-pola.
On je dugo u vezi a ne u braku mesas ti to.

Ili ste protivnik toga?

Mislim da ima nacina da razdvojis imovinu tokom braka i bez predbracnog.
Odvojeni racuni, ako si kupio stan sa svog racuna koji vazi kao iskljucivo tvoj i ako je stan na tebe nema ona tu mnogo sta da se pita, ali ne znam to do detalja.
Bas cu da pogledam.:)

- - - - - - - - - -

On je dugo u vezi a ne u braku mesas ti to.

Ako se racuna kao vanbracna zajednica moze se poistovetiti sa bracnom.
Samo je uslov da zive zajedno bar 2 godine i da se to dokaze pred sudom.

Tako je cak i u nasem zakonu.

Slazem se sa ovim.
Lakse je zaraditi pare nego naci ljubav i srecu. Necu to da gubim zbog pohlepe.

ovde se uvek setim laneta gutovica i njegove izreke :
dobra zena je i jeftina zena.

Dobra zena stice i dodaje na muzev imetak.

A djokovic je budala za zene, al tako to ide sa vrhunskim sportistima jako su specijalizovani pa im nedostaje ono siroko zivotno znanje.

ovde se uvek setim laneta gutovica i njegove izreke :
dobra zena je i jeftina zena.

Dobra zena stice i dodaje na muzev imetak.

A djokovic je budala za zene, al tako to ide sa vrhunskim sportistima jako su specijalizovani pa im nedostaje ono siroko zivotno znanje.

Lepa Brena i njen muz, teniser, se nisu razveli.

Sa druge strane, Djokovic mozda ostavi Jelenu kada ona omatori. Ta opcija ne postoji ili kako?

2 ili 7 godina?

Znam da pise u zakonu ali ne znam koliko tacno.
2 godine po zakonu koji sam nasao na netu. Mislim nas zakon.
jelena može da kaže, ja sam te bodrila, pratila po turnirima, davala ti snagu, i ja sam zaslužna za tvoje uspehe, hoću svoj deo
Mislm da bi dobila neku simbolicnu nadoknadu za to. Ne potpada to pod zakon ne znam koliko.

EDIT: A i on moze da kaze da je ona zbog njega postala javna licnost, slavna i da je zbog njega zaradjivala pare od reklama i da ce i u buducnosti zbog njega biti uspesna samo zbog toga sto je popularna itd.

Mislim kada Natasa Bekvalac salje SMS-ove Novaku i muva ga, a Daca zbog te qurve popizzdi i syebe se sa motorom :roll:, katastrofa :roll:

Poslednja izmena:
Mislim da postoji nacin i da se provuce bez deljenja... ako imas dobrog advokata.

Jedna moja drugarica bila celo vreme studija sa deckom.
Nakon toga, on dobije jedno fenomenalno radno mesto - koje zahteva velike sposobnosti itd.
200-300 ljudi se kandiduje za to mesto..a on je dobio.

I onda raskinu.

I ona kaze - pa valjda sam i ja zasluzna za njegov uspeh, ako sam mu bila devojka svo to vreme.

Naravno da je zasluzna. Da nije bila dobra devojka i dobar uticaj za njega - on ne bi mogao da bude tako uspesan :aha:

Tako je i sa brakom.

Da Novak nije imao stabilnu vezu, i devoju koja ga podrzava - da li bi bio bas toliko uspesan ?
Da li bi zaradio toliki novac bez Jelene ?

Mislim da postoji nacin i da se provuce bez deljenja... ako imas dobrog advokata.

Jedna moja drugarica bila celo vreme studija sa deckom.
Nakon toga, on dobije jedno fenomenalno radno mesto - koje zahteva velike sposobnosti itd.
200-300 ljudi se kandiduje za to mesto..a on je dobio.

I onda raskinu.

I ona kaze - pa valjda sam i ja zasluzna za njegov uspeh, ako sam mu bila devojka svo to vreme.

Naravno da je zasluzna. Da nije bila dobra devojka i dobar uticaj za njega - on ne bi mogao da bude tako uspesan :aha:

Tako je i sa brakom.

Da Novak nije imao stabilnu vezu, i devoju koja ga podrzava - da li bi bio bas toliko uspesan ?
Da li bi zaradio toliki novac bez Jelene ?
Naravno da bi zaradio toliki novac bez nje jer se on za to sprema od malena.
Jeste mu ona podrska, ali daleko veca su roditelji, a realno na putu uspeha bi ga podrzavala i Natasa Bekvalac.:roll:
Covek pre ili kasnije nadje devojku, a pre ce naci ako je vec uspesan nego ako nije.:plez:
Ta Jelena ga ne bi ni pogledala da je obican momak.:plez:

Poslednja izmena:
Ne bi... siiigurno.

- - - - - - - - - -

Sto ti je odgovor.. mnogi se spremaju od malena :lol:

On je vec bio 16-ti ili tako nesto kada je nju upoznao, a da nije nju upoznao bi neku drugu i to nije neko merilo.
EDIT: A da mi objasnis da je on dobio veliku snagu i znanje u tenisu te je od 16-tog mesta dosao na prvo to nema pojma. Kljucna stvar su treninzi.
Mentalna komponenta jeste vazna, ali ona ne mora biti kljucna za to. Nekad te dobre devojke i nisu dobre za sportiste.:per:
Potrebne su neke perverzne da bi sportisti bili bolji i uspesni:per:
Pa tako i postoje price da je Djokovic varao Jelenu samo tako, postojale su i slike, samo se to zataskalo.:per::lol:

Kljucna podrska su roditelji i mozda braca po mom misljenju.
Ona je samo "slucajna promenljiva".:lol: (termin iz verovatnoce da ne pomislis svasta)

Poslednja izmena:
Ili ste protivnik toga?
predbracni ugovor je pametna stvar

mozda ne bi...a mozda i bi

svejedno se ne slazem da joj pripada deo samo zato sto mu je bila devojka

2 ili 7 godina?

Znam da pise u zakonu ali ne znam koliko tacno.
Dvije godine predviđa porodični zakon.
Vanbračna zajednica je poistovijećena sa bračnom i svemu osim izgleda nasleđivanju.
A i to poistovjećivanje, vanbračni partneri imaju ista prava i obaveze jedni prema drugima kao i bračni, samo što oni, za razliku od bračnih kojima treba vjenčani list, moraju da dokazuju zajednicu, daju izjave i nabavljaju potpise dva svjedoka.
Recimo, ti se preko vanbračnog partnera možeš i zdravstveno osigurati, ali uz sve ove dokaze. Potrebno ti je dvije godine zajednice.

Po meni, je predbracni pametna stvar, regulisanje imovinskih odnosa (kod onih koji imaju sta da regulisu naravno) i neka izvjesnost u tom pogledu je odraz razboritosti i dobre organizacije u krajnjem slucaju. Uostalom moze se taj institut posmatrati i kao dokaz iskrenih namjera jer se njime neutralise taj eventualni motiv za vezu zbog imovinske koristi.

Back