predavanja na faksu

gost 434317

Početnik
Poruka
23
planiram da upišem ETF, SPR smjer, ali ono što me kopka jeste, da li će biti dostupno neki udzbenici, msm, neka literatura po kojoj se radi i po kojoj profesor radi (nastavni plan).
zelim da učim i završim, ali jedostavno znam da mi stalno prisustvovanje predavanjima ne odgovara mom tipu učenja, jer meni smeta izmaranje, cimanje da idem do faksa, čekanje profesora, cimanje sa ovim onim, ispadne ko srednja škola. nije zato što sam lenj, nego to cimanje, čekanje, i svašta što se nadje na putu, mi uništi koncentraciju i dodjem kući umoran i ništa nisam naučio a trebalo je kobajagi.
ja najbolje učim iz knjige, literature, sam zapisujem beleške dok čitam knjigu, i učim brzinom kojom meni odgovara, i pritom, nemoram da gubim dva sata da dodjem do faksa i da se vratim kući, jer mogu učit odma čim ustanem, jer mi i odgovara da učim rano ujutro u 5 sati.
meni predavanje odgovara samo ako sam ja prethodno duboko upoznat sa temom koju učimo, i onda pri predavanju znam o čemu priča, i mogu da ga pitam sve što mi je nejasno.
ukratko, za mene je predavanje obnavljanje naučenog gradiva i razrešavanje svih nedoumica ako imam učeći sam iz knjige i piseći beleške.

jer meni je stvarno nerealno kako neko smatra da student treba da prati predavanje, bude upoznat sa novim terminima, novim temama, i pritom da zapisuje beleske kako bi zapamtio to sto profesor brblja. bukvalno, u tom trenutku "učenja" na predavanju profesor samo brblja a ja treba da zapisujem beleške, ili da snimim na telefon zvuk, al neću imat vremena da ga preslušam. a ako samo sedim i slušam ga, garant ću zaboravit sve što je rekao čim izađjem.

ova online predavanja ako budu, onda sam spašen, jer mogu da ga snimim, i odgledam kad god hoću i zapišem beleške, ali čak i da je to, opet, nzm da li će oni dati neku literaturu, da li oni objavljuju koje teme se uče i sl.
mogu da pitam druge, ali nmg se samo na njih oslanjat, može se desit da taj koji je rekao nije znao za nesto, a koji zna, nije rekao.

Knjige moras da imas, svaki profesor mora da ima literaturu za svoj predmet. Barem je tako bilo kada sam ja studirao. A to da mozes da grbavis predavanja i vezbe cisto sumnjam, kod mene je 90% bilo obavezno ( I predavanja i vezbe ), jedino sta nisi morao da slusas je bio engleski ako polozis na samom pocetku.
Meni su u prvoj godini faksa predavanja ( ne ETF ) pocinjala u 7 ujutro i sa malim pauzama zavrsavala posle 7 uvece.

ali jedostavno znam da mi stalno prisustvovanje predavanjima ne odgovara mom tipu učenja, jer meni smeta izmaranje, cimanje da idem do faksa, čekanje profesora, cimanje sa ovim onim, ispadne ko srednja škola. nije zato što sam lenj, nego to cimanje, čekanje, i svašta što se nadje na putu, mi uništi koncentraciju i dodjem kući umoran i ništa nisam naučio a trebalo je kobajagi.
Факултет нема везе са средњом школом. Много је тежи.

meni predavanje odgovara samo ako sam ja prethodno duboko upoznat sa temom koju učimo, i onda pri predavanju znam o čemu priča, i mogu da ga pitam sve što mi je nejasno.
ukratko, za mene je predavanje obnavljanje naučenog gradiva i razrešavanje svih nedoumica ako imam učeći sam iz knjige i piseći beleške.
Ако је озбиљан технички факултет онда углавном не можеш ни да почнеш да учиш без да ти неко објасни. Зато имају предавања и после вежбе, а пред испит и консултације.

jer meni je stvarno nerealno kako neko smatra da student treba da prati predavanje, bude upoznat sa novim terminima, novim temama, i pritom da zapisuje beleske kako bi zapamtio to sto profesor brblja. bukvalno, u tom trenutku "učenja" na predavanju profesor samo brblja a ja treba da zapisujem beleške, ili da snimim na telefon zvuk, al neću imat vremena da ga preslušam. a ako samo sedim i slušam ga, garant ću zaboravit sve što je rekao čim izađjem.
Наравно да ћеш заборавити већину чим изађеш. Професор ће да прелази по 30 страна недељно. Поента је да ти буде јасно, да би могао следеће недеље уопште да пратиш предавања.

Мој савет ти је да се не зезаш, него да идеш на предавања.

Back