PRED ULAZAK U EVROPSKU UNIJU-HAJDE DA SE UPRISTOJIMO ZABORAVIMO NA PROSTAKLUKE -!!!

Evo,svakim danom ,sve smo blizi toj Evropskoj Uniji,koju tako zeljno ocekujemo.
Ali hajde da vec sada,jer vreme brzo prolazi,da pocnemo da se upristojimo.Prvo
sto vidim,vrlo tesko,skoro nikako,da se zabrani pusenje u restoranima i kafeima.Ono
sto se sada praktikuje,to je farsa.Pola sale kafea,koze da se pusi apola ne.Komedija.
Nikakvih zidova nema.Dim normalno ide i u jedan deo sale ,i u drugi.Izgovori da kao
nece imati gostiju,ako zabrane pusenje,to je glupost ugostitelja.Ako je pusenje mogla
da zabrani jedna Turska (koja je takoreci i izmislila duvan),to sto se pravi farsa kod nas,to pokazuje nasu nezrelost.

Druga stvar,koja je poprimila ogromne razmere,to je prostacko psovanje,SVUDA I
NA SVAKOM MESTU.Mladici tu prednjace,a ne zaostaju ni stariji.Prosto je ogavno na ulicama beograda,slusati gradjane,kojima je bukvalno,svaka druga rec
hebiga.Naravno,to je jos najmanja psovka,kakvih ima.Dalje.Mora prestati to pljuvanje po trotoarima parkovima i sl.Jednom recju.Mi moramo poceti da se u svim
oblastima zivota,i ponasanja,pocnemo da se ponasamo Evropski.Ukoliko mi to
zaista ne mozemo.Onda treba da se zahvalimo Evropi,i da kazemo sory,nama
ne odgovara vas nacin zivota i ponasanja.Time bi i nasoj Vladi,ustedeli sav trud
koji ulaze,da bi mi bili primljeni u tu Evropsku Uniju,za koju nisam siguran,da smo
kao ljudi,sazreli da budemo uclanjeni u tu Instituciju.:rtfm:

...ima tu malo više problema , mislim oko tvojih misli , ali to nekom drugom prilikom...sad malo oko ovih bezalenih problema da oratimo....
....naime , tim tvojim ulaskom , mnim da neće nigdeda se selimo , u geografskom smislu , ostaćemo na ovim prostorima --- pa onda stvarno je glupo pričati tako neđto , kao da će da idemo negde i to još da ćemo da uđemo tamo negde u nekoj vukojebini , a nećemo ni koraknuti i beknuti......smešno i prozaično glupo ....Evropa , je geografski pojam , koji u tom geografskom značenju obuhvata i balkan....stog stanovišta mi nigde , kao država , a i kao narod ( sem onih pojedinaca koji beže glavom bezobzira odavde , kao i ratno profitersko političko kriminalnog sveta koji nas kao tamo negde zastupa / beži / uživa u čarima otetog kapitala i t.d. ) , odavde , nažalost ne idemo nit ulazimo ...ostajemo ovde za vjeke vjekova , kano klisurine , da prkosimo dr5žavnom razbojništvu i ostalim palamudama i tupavcima evropejsko reciklirane pameti...

....kako stvari stoje , samo prost puk , umišljene pameti i sumnjivih zvanja - danas poznat kao megatrendovci / pinkovizijanci / elizabetijanci i ostali baljezganci - zajedno sa prajdovskom inteligencijom nezna da kafa , duvan , krompir , kukuruz i mnoge druge stvari turskoj državi dolazi preko evropskih trgovaca , tako da su ti turci , koji su po ovakvim znalcima "takoreći izmislili duvan" , zapravo navučeni na taj duvan i na mnogo štošta , o čemu sad neću...dakle , obrezane turke evropejski dileri navukli su na duvan.....

...a kad pomenu zvanja i znanja , treba bar toliko znati , da čovečanstvo nije duvan izmislilo , kao što mu se može pripisati da je izmislilo automobil ....nije izmislilo ni žito ....pa ni šljivu...čovečanstvo jeste selekcijom mnogih biljaka i ukrštanjem ( kalamljenjem , otprašivanjem i tako to ) podiglo trgovački kvalitet mnogim biljkama , po zahtevu tržišta - pa tako i duvanu.....hoću da kažem , budale same niču , pa i u evropi , pa i kod turaka ....inače i turska je u evropi. ....
...prostačko psovanje , korene svoje ima svud , na celoj teritoriji Evrope....nije balkan izmislio psovke....a evropejci psuju ili psuju...ako bi se zbog psovki stanovništva izbacivalo iz EU , onda ona ne bi postojala....tako , da tu evropski narodi nisu ništa ni bolji ni gori od nas...treba biti pošten , u svemu i truditi se da se ne prednjači u prostakluku i gluposti i umišljenosti....da ne budem pogrešno shvaćen , nisam za psovke , ali ne podnosim umišljenost i pljovanje svega oko sebe zarad umišljeno pretpostavljene finoće .... Ta zajednica , zvana EU , tvorevina je na bazi prostakluka , razbojništva , pljačke , otimačine , pokvarenosti i svakakve ljudske ništavnosti koja je predobro organizovana kao sila - dominantna sila koja na sve načine gazi i ubija...sad bar nije teško zaviriti u muzeje tih država i videti šta su sve opljačkali , oteli i prisvojili od takozvanog kulturnog blaga...stoga ne treba se dičiti sa ukradenom kulturom.....ja zbog svega toga jesam za naše članstvo u EU....po njihovim pravilima , ali ne po zamišljanjima i umišljanjima budaletina izniklih iz srpštine....

...nivo uljudnog ponašanja , bilo gde - na ulici , u pozorištu , u kući zavisi od standarda življenja...i sve što je standard niži , taj nivo dotiče kulturni mulj...ako stanovništvu oduzimaš pravo na biološki opstanak preko ekonomsog legalizma , ti ga guraš u mračnjaštvo - podzemlje ; praviš sociološki pacovski lavirint bez izlaza....to svaki pokvarenjak zna ....zato ne treba ljudi od zvanja da sere o lepom ponašanju u kontejneru....

:dash::dash::dash::(:(

Dragi moj Loncar.Sve ovo sto si napisao,mislim da sadrzi misli i osecanja,vecine "velikih Srba".Mislim da posle
tvoga pisanija,i vrapcima na grani je jasno: NE SRBI NISU ZRELI,ZA ULAZAK U EU.Hvala ti,sto si tako jasno
"objasnio" da je svaki trud,da Srbija udje u EU.totalno uzaludan.Ostacemo i dalje,na nasem divnom divljem Balkanu,
jer objektivno,za bolje i nismo.Hvala ti jos jednom,sto si nam to,tako lepo razjasnio.

Lorde , ti si "ZREO" da porazmisliš o pojmovima koje koristiš....naročito kad deliš etikete....odakle ti ta pamet , koja ustanovi da sam ja "veliko Srbin"....šta ti bi čoveče...pa ja nisam ni ovi reciklirani evropejci , a taman posla to ....pu , pu , daleko bilo...hoćeđ da me se odreknu roditelji .....taj evropizam o kome trubiš , taman je kao ovaj srbizam - a ja , sve mogu da budem , samo to ne !
---znaš , ja kad hoću da odem u Evropu , uđem u biblioteku....a sad je tu net , pa ne moram da mrdnem iz sobička....za mene je dosta....a kome manjka kulture i duhovnosti , nek izvoli....Bečka štajga ga čeka......a to što se politički kriminalci i njihovi eksponenti - botovi trude u vezi tog ulaska , to je bedna manipulacija; koja čak ne razlikujete ulazak od članstva....sa takvim evrpoeizmom=srbizmom , biće uskoro po onoj narodnoj :" Magarac u Beč , magarčina iz Beča ! "..

...mani se ti prika evrope i tog evropizma koji ovde prosipaš ; no akoželiš dobro ljudima , kao što umišljaš - počni otvoreno da pišeš kako porodice da prehrane časno i pošteno....gde da rade da časno i pošteno školuju decu ; da plaćaju poreze , kupuju knjige , idu u pozorišta ---budu uvaženi članovi biblioteke....mani sa kontejnerskih visina da nam deliš lekcije ...a ako si nameran i to da činiš , onda brate idi prvo u biblioteku ...isteši sirovu građu - očoveči se i počni da voliš sve ljude podjednako ...mani se recikliranih i botizma !

123LOncar - Veliko ti hvala,sto si tako "jasno" i recito,osvetlio moj psiholoski lik.Jadni moji Profesori,jadno moje veliko ucenje,citavih 18 godina.Ti si me "prosvetlio" dok se kaze britva.Steta za takvog coveka,sa takvim znanjem (ti cak
pominjes i biblioteku),pa ti imas toliko znanja iz svih oblasti,kao da svako dan citas list "KURIR".Vidim da je tvoje
znanje iz svih oblasti,kao da si clan "Grand produkcije" Sase Popovica.Da li je moguce,da te neka stranka,nije vec
zgrabila za Savetnika.Hvala ti na iscrpnoj analizi moje malenkosti.Smatram,da bi terbalo sakupiti sva tvoja izlaganja
na ovom forumu "Krstarica",pa ih izdati u vidu sabranih dela.Covece,na tvojim pisanijama,ucice se buduce generacije
recikliranih filozofa,tvoga kalibra.Zelim ti puno uspeha,u tvom naucnom radu.

Hvala na hvali !

Ali , stani malo Stanislave ; u čemu se prepozna ! Mora da mnogo sebe voliš , kad si toliko zaposednut mišlju da te drugi analiziraju ! Lepo je sebe voleti , ali ne treba preterivati i ne umišljati sopstvenu velikost koja zaslužuje pažnju i dubokoumnu analizu ! Pa još moja malenkost , zaokupila sve svoje nemoći da analizira velikog Lorda - pazi majkumu koje drskosti ! Kad bih bio tako umišljeno samoljubiv , trebalo bi da kažem onu čuvenu : Ja ovaki , zakupljen tobom takim ; ja ovaki - pa toga neće biti makar gavran pobeljeo , da siđem sa ovija ljudskih visina i čapam po bezdušju ; jok more !

Oću da ti kažem , nisi bio predmet moje pažnje ; možda je moj komentar tvoju sujetu bocnuo , ali nije se bavio tvojim karakterom ! Zato izvini ; ipak si omašio !
...a što se tiče mog blebetanja , jedino u njemu je vredno to što nije izresavljeno ponavljačkim manirima - meni je svojstveno i kao takvo neponovljivo je , pa i nije za ciganske politikante megatrendovskih obrazovanja...tako džaba krečiš u moju korist....ima ovaj narod i njegovi izabranici preča posla , od študiranja mojih blebetanja ---treba bratac da izčile sa ovih prostora ; da nestanu....žalosno ali nekako tako je ...ona faca koja nam je podmetnula deseterac i u njemu ovo :
Небом свеци сташе војевати;
И прилике различне метати
Виш' Србије по небу ведроме;
'Ваку прву прилику вргоше:
Од Трипуна до светога Ђурђа
Сваку ноћцу месец се ваташе,;
Да се Србљи на оружје дижу,
Ал' се Србљи дигнут' не смједоше.
Другу свеци вргоше прилику:
Од Ђурђева до Дмитрова дана
Све барјаци крвави идоше;
Виш' Србије на небу ведроме,
Ал' се Србљи дигнут' не смједоше.
Трећу свеци вргоше прилику:
Гром загрми на светога Саву;
Усред зиме, кад му време није,
Сину муња на часне вериге,
Потресе се земља од истока,
Ал' се Србљи дигнут' не смједоше

zapečatila nam budućnost ....zato bolje da porazmisliš malo sa svojim školskim drugovima i vašim profesorima , bar duhovnu bunu da dignete - ali bez popovanja !

Pozdrav !

Back